Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Trabzon Bayburtlular Derneğinin 30 yıllık hayali gerçek oldu

Trabzon Bayburtlular Derneğinin 30 yıllık hayali gerçek oldu
19 Aralık 2021 21:26
A+
A-

Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Sadettin Okay ve yönetim kurulunun önemli katkıları ve çalışmaları neticesinde yıllardır sorun haline dönüşen dernek binası sorunu çözüme kavuşturuldu.

30 yıllık hayalin gerçek olduğunu ifade eden Trabzon Bayburtlular Dernek Başkanı Sadettin Okay’ın  yazılı basın açıklaması şöyle:

“1990 yılında Kurulan Bayburtlular Derneğimizin asıl amacı Trabzon’da yaşayan ve günümüzdeki sayısı yaklaşık 25 bin kişiye ulaşan Bayburtlu hemşerilerimizin sorunlarıyla ilgilenmek ve çözüm üretmektir. Diğer taraftan Bayburt’a en yakın bir il derneği olmamız nedeniyle başta sağlık konusu olmak üzere birçok konuda Trabzon’a gelen ve yardıma ihtiyacı olan hemşehrilerimizin çalabilecekleri ilk kapı olma özelliğini taşımaktayız.

Bütün bu hizmetlerin sürdürülebilmesi için derneğimizin kendisine ait bir yere ihtiyacı vardı. Çünkü buraya gelip kalmak mecburiyetinde olan hemşehrilerilerimizin konaklama sorunlarını da gidermek istiyorduk.

Yönetim kurulumuzun ve birçok hemşehrimizin gayreti ile bu sorunu çözmek için çalışmalarımızı başlattık. Trabzon kent merkezinde 170 metrekarelik bir yeri dernek binası olarak parasını ödemek kaydıyla derneğimize kazandırmış bulunuyoruz. Yılların sorunu haline gelen dernek binası sorununu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu bnanın alınmasında Trabzon görevini yapmış bulunuyor. Bayburtumuzunda bizlere bu konuda destek olup sahip çıkmasını beklememizin hakkımız olduğuna inanıyoruz. Özellikle sayın valimizden, yetki sahibi olan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından, iş insanlarımızdan maddi yardımlarını bekliyoruz. Bizler burada ne kadar güçlü olursak hizmetimizde o kadar kaliteli olacaktır.

İşleri düştüğünde bizleri arayan ancak dernek binasının alınması süreci içerisinde, bizlerin telefonlarına dahi bakmayan bazı yetki sahibi sorumluluk taşıyan değerli insanlarımız unutmasınlar ki biz size her zaman lazımız. Bizler ayrılmaz bütünüz. Şu anda ufakta olsa binamızı daha iyi kullanılır hale getirmek için sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Bu konuda destek olmak isteyen hemşehrilerimizin derneğimizle irtibata geçmeler yeterli olacaktır.”

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. MARMARA BÖLGESİ BAYBURT DERNEK,PLATF,PENDİK.İST dedi ki:

    herkesten allah razı olsun.,stk..,işte budur.var olun sağ olun,birde erzincan trabzon hattı demiryoluda bayburttan geçer ise,üretim yani istihdam artar,bütün dernekler,imza kampanyası için
    demiryolu bayburttan geçsin ,ayrıca “kop tüneli derhal açılmalı”,dereden viyadükle açılır.!! süresi 6 ay,yetkililere sn c başkanına duyrulur,saygılar sunarız.

  2. Adnan dedi ki:

    Tebrikler Başkan