Dolar 32,4422
Euro 34,8302
Altın 2.436,47
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 16°C

Bayburt’ta Mahalle Odalarındaki Bayramlaşma Geleneği Devam Ediyor

Bayburt’ta Mahalle Odalarındaki Bayramlaşma Geleneği Devam Ediyor
10 Nisan 2024 16:43
A+
A-

Bayburt’ta kültürel bir gelenek halinde düzenlenen bayramlaşmanın bu yılki adresi Esentepe Mahallesi oldu.

Bayburt protokolü ve vatandaşlarımızın bir araya geldiği bayramlaşmaya katılan ve vatandaşlarımızın bayramını tebrik eden Belediye Başkanı Mete Memiş yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bayram mübarektir, bayram esenliktir. İnşallah istifade edenlerden oluruz. Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bir kez daha hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın.”  dedi.

Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş ise yaptığı konuşmada, “Sağlık ve sıhhatle bir bayrama daha ulaştık. Canabı Hakk’a hamdüsena ediyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden geçmişlerimizi rahmetle anıyorum. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin de gözlerinden öpüyorum. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Protokol mensupları ve halkın bir araya gelmesiyle gerçekleşen geleneksel bayramlaşmaya ilk defa Bayburt’ta şahit olduğunu dile getiren Bayburt Valisi Mustafa Eldivan konuşmasında şunları ifade etti:

“Tüm samimiyetimle şunu söyleyebilirim, şu ana kadar kutladığımız en güzel bayram oldu. Bizim genelde bayramlaşmalarımız bilindiği gibi resmi bayramlaşma olur. Çok halkın katılmadığı, protokolün katıldığı programlara tanık oluruz. Ama ben Bayburt’ta bu durumu çok beğendim ” dedi.

STK temsilcilerinin de duygularını dile getirdiği bayramlaşma programı, Kuranı Kerim tilaveti ve dualarla sona erdi.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. HACI ALİ KOBAL dedi ki:

    Orhan Ateş milletvekilimize sesleniyorum özelllikle cevresini seçerken halktan kopuk kimselerden seçmesin bu seçmen gözünde çok önemli geçmiş kadrolar sanki Bayburt’un sahibiydi özellikle geçmiş dönem şahsiyetleriyle kedinlikle yanysna dahi gelinmemeli

  2. semerciler dedi ki:

    Geleneksel hale gelen bayramlaşma merasimi , Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın edebiyatı, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın diyenler Bayburt’un imarını niye bozdular ? tahribat niye devam ediyor ? diğer sorunlarımız neler ? bu tip bayramlaşmalarda hangi mesaj veriliyor ?. hiç bir şey yok..