SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Bayburt Medya Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, Video

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Erzincan – Trabzon Demiryolu güzergahı değişti mi?

Erzincan – Trabzon Demiryolu güzergahı değişti mi?

Yayınlanma:
Erzincan – Trabzon Demiryolu güzergahı değişti mi?

Son yıllarda yapılan proje ihaleleriyle tartışmalara neden olan Erzincan – Trabzon Demiryolu güzergahının nereden geçmesi gerektiği konusunda tartışmalar devam ederken, son günlerde  güzergahın değiştiğine dair çıkan haberler gündemi meşgul eden konulardan birisi haline geldi.

Karadeniz’deki yerel haber sitelerinde yer alan haberlere göre, Erzincan – Trabzon Demiryolu’nun Aşkale-Bayburt- Rize İyidere güzergahına kaydırıldığı ve proje ihalesinin hazırlandığı haberleri Trabzon’da ve Gümüşhane’de tepkiyle karşılanırken, Rize’de hızlı tren müjdesiyle gündeme geldi.

Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısıyla Demiryolunun Erzurum-Rize hattına kaydırıldığı iddia edilirken, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü sessiz ve derinden yürüttüğü çalışmayla Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi’ni vizyona soktuğu ve bunun için güzergah üzerinde bulunan belediyelere çalışma talimatı verdiği belirtildi.

Trabzon Platform sözcüsü Bülbül’den eleştiri 

Trabzon Demiryolu Platformu sözcüsü Şaban Bülbül, Trabzon’un böyle bir şeyi hiçbir zaman kabul etmeyeceğini belirti. Bülbül, “ konuyla ilgili olan STK’larla bir araya geleceğiz. Bir yol haritası belirleyeceğiz. Erzincan-Trabzon hattı 100 yıldır beklenen stratejik bir hattır. Siyasi ağırlıkla değiştirilemez ” açıklamasını yaptı.  

Gümüşhane Ticaret Sanayi Odasından tepki 

Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi’nin görmezden gelinerek demiryolu için alternatif güzergah çalışması yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bölgenin beklentisine dikkati çeken Akçay, “Bölgenin kalkınması için yapılan çalışmalarda bölge için en önemli ve faydalı güzergah görülen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinden önce alternatif güzergahlar için çeşitli çalışmaların yürütülmesi bizleri fazlasıyla üzmektedir. Sürekli karar değiştirerek ve farklı söylemlerle hareket ederek zaman kaybediyoruz.” eleştirisinde bulundu.

Rize Milletvekili Avcı’dan Hızlı Tren müjdesi

Trabzon ve Gümüşhane’den tepki açıklamaları yapılırken, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ise, hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında Aşkale-Rize arasında 200 kilometre hat oluşturmayı planladıklarını ve bunun için de proje çalışmalarını başlattıklarını bildirdi. İyidere ilçesinde yapımı için ihalesi gerçekleştirilen lojistik merkezinin hızlı tren hattıyla beslenmesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Avcı, altı aydır bu projeye zaten çalışıyoruz. Aşkale-Rize arası 200 km bir hat oluşturmayı planlıyoruz ve bunun için de proje çalışmalarını başlatmış durumdayız. Hem yük taşımacılığı hem yolcu taşımacılığı için yapılmış özel bir hat olacak müjdesini verdi.

Diğer taraftan son iki günden bu yana demiryolu güzergahı konusunda yapılan tartışmalar gündemi meşgul ederken, demiryolu hayallerinden vazgeçmeyen Bayburt’tan herhangi bir açıklama henüz yapılmış değil.

 

İlgili Haberler