Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 18°C

15. Yıl etkinlikleri, ödül ve Avrupa turu tanıtım töreniyle sona erdi

15. Yıl etkinlikleri, ödül ve Avrupa turu tanıtım töreniyle sona erdi
22 Ekim 2023 19:03
A+
A-

Bayburt Üniversitesinin 15. yılı vesilesiyle düzenlenen ve bilim, kültür, sanat ve spor etkinliklerine sahne olan 15. Yıl Kuruluş Etkinlikleri Haftası, 100. Yıl Cumhuriyet koşusu,  ödül ve Avrupa turu tanıtım törenleriyle tamamlandı.

Cumhuriyetimizin 100. yılı onuruna, Bâbertî Külliyesinde gerçekleşen 100. Yıl Cumhuriyet Koşusuyla başlayan kapanış günü, yüzlerce öğrencinin zafer mücadelesine sahne oldu. Busenaz Sürmeneli Spor Salonu önünden start alan koşunun kadınlar ve erkekler kategorisinde yarışan öğrencilerden ilk iki dereceyi elde edenler, Avrupa Turuna katılma ödülünün sahibi oldu. Kadınlar kategorisinde Gülsüm Dinç birinci olurken, Şükran Dağ ikinci, Sözdar Kaya üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Mahsun Ceylan birinci, Rıdvan Ceylan ikinci, Bahattin Koç ise üçüncü sırada yer aldı. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen koşuyu, “100. Yıl Cumhuriyet Koşusu, yalnızca parkurda değil, zaman yolunda gerçekleşen bir dinamizmin sembolüydü. Çünkü yüzümüzün akıyla tamamladığımız yüz yıl, Türkiye Yüzyılında devam edecek olan bir ilerleyişle onurlanacak. Zamanla yarışacağız ve hep daha ileriye koşacağız.” sözleriyle yorumladı.

Cumhuriyet Koşusunun ardından, Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen Ödül Töreni ile hafta boyunca düzenlenen turnuva ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri takdim edildi. Rektör Türkmen, ödül alan öğrencilere ilişkin tebrik konuşmasında “Şampiyonların Üniversitesi olarak sporun yarışma kültürünü, kampüs kültürümüzün parçası yaptık. Bir hafta boyunca tatlı rekabetle yarışan öğrencilerimizi, başarıları vesilesiyle taltif etmek, kapanışı unutulmaz kıldı. Çünkü biz, hem ödülü hem de birbirimizi kazanmayı başardık.” ifadelerini kullandı.

Ödül Töreni kapsamında, Kuruluş Etkinliklerine sponsorluk ve destek paydaşlığı sunan kurum, vakıf ve derneklere teşekkür plaketleri Rektör Türkmen tarafından takdim edildi. Ana Sponsorlar olan Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, İstikbal Mobilya, Halkbank, Bayburt Grup ve Dora Yapıya; Medya Sponsoru olan Bayburt Gazeteciler Cemiyetine; Yemek ve Ziyafet Sponsoru olan Bayburt Gaziantep Sofrasına; Ulaşım Sponsoru olan Bayburt Uçar Turizme; İçecek ve İkram Sponsorları olan Çaykur, Bayburt Lamia Petrol ve Bayburt Yemen Kahvesine plaketlerini takdim eden Rektör Türkmen, Bayburt Üniversitesi adına şükranlarını bildirdi. Törende ayrıca Destekleyenler kategorisinde, Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfına, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonuna, Bayram Müzikevine, Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyine, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfına, Bayburt Kültür ve Yardım Derneğine ve Bayburt Üni FM’e Teşekkür Beratı verildi. Rektör Türkmen, tören konuşmasında “Biz, 15 yıldır, bizi biz yapan paydaş şahsiyetlerin ve kurumların varlığında değer bulduk. 15. Yıl Kuruluş Etkinlikleri de büyük bir kolektifin dayanışmasıydı. Tüm sponsorlarımıza ve destekleyenlerimize şükranlarımızı sunmak, bizler için bir şerefti. İyi ki varsınız…” dedi.

Etkinlikler kapsamındaki son tören ise Avrupa Turu Tanıtım Töreniydi. 15. Yıl Kuruluş Etkinlikleri süresince gerçekleşen yarışma ve turnuvalarda ödül alanlar, Bayburt Üniversitesini tercih eden en yüksek puanlı ilk 20 öğrenci, sosyal medya çekilişleriyle belirlenen öğrenciler ve 2023/1. dönem öğrenci projelerinde başarı gösterenler arasından çekilişle belirlenen öğrencilerin katılmaya hak kazandığı Avrupa Turu tanıtım töreninde aynı zamanda gezilmesi planlanan 16 şehrin de tanıtımı yapıldı. Şehirlerdeki eğitim kurumlarını kapsayan ziyaretlerin kültürlerarası etkileşimlere aracılık etmesi de amaçlanıyor. Öğrencileri tebrik eden Rektör Türkmen, “Tamamlanan her vakit, bir başka vaktin başladığı andır. Kuruluş Haftamızı kapatırken, bir başka zamanın kapılarını açtık. Çeşitli kriterlerle seçilen öğrencilerimizin katılacağı Avrupa Turunda yeni bir dopdolu zaman başlayacak. Çünkü biz zamanı doldurmaya söz verdik!” şeklinde konuştu.

Tören, hatıra fotoğrafları çekiminin ardından sonlandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.