Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Uluslararası Göçmenler Gününde Vali Epcim’e Ziyaret

Uluslararası Göçmenler Gününde Vali Epcim’e Ziyaret
18 Aralık 2019 18:05 | Son Güncellenme: 18 Aralık 2019 18:06
A+
A-

18 Aralık Uluslararası Göçmeler Günü kapsamında Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, göçmenlerle bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen buluşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin göçmenlere yönelik stratejik planlamalar yaptığını dile getiren ve göçmenlerin refahı ve güvenliği için bu alanda ilgili kurumlarca ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğine işaret eden Vali Epcim, “Bu çalışmalar neticesinde Türkiye ev sahipliği yaptığı göçmen sayısı itibariyle dünyada en büyük yükü üstlenen devlet olarak karşımızda. Hepimizin bildiği gibi Türkiye 4,5 milyon kayıtlı göçmene toprakları üzerinde sahip çıkıyor. Bu sayı Türkiye’nin nüfusu göz önünde bulundurulduğunda çok önemli bir veri olarak önümüzde duruyor. Ülkemizin ne kadar büyük bir fedakârlık yaptığını görüyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin mülteci barınma merkezleri bakımından dünyaya örnek teşkil ettiğinin altını çizen Vali Epcim, “Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde oluşturulan barınma merkezleri dünyanın en iyi geçici barınma merkezleri olarak gösteriliyor. Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileri de Türkiye’yi bu noktada takdirle karşılıyor. Bizler medeniyet coğrafyamız sınırları içerisindeki ülkeler başta olmak üzere tüm dünya insanlarının huzur içerinde yaşamalarını ve dolayısıyla dünyanın da huzurlu olmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Dünyada yaşanan insani krizlerin farklı coğrafyalara doğrudan ya da dolaylı etkilerinden bahseden Vali Epcim, “Dünya’nın huzurlu olabilmesinin yolu insani kriz bölgelerinin huzurlu olabilmesinden geçiyor. Buralardaki huzur ortamını iyileştirici bir takım adımlar atılması gerekiyor. Bu adımları bizler de yerel olarak desteklemek istiyoruz. Zaman zaman sizlerle bir araya gelerek hem sorunlarınızı dinleme hem de yaşam standartlarınızın yükseltilmesi noktasında gereken gayreti göstermek istiyoruz.” dedi.

Türk Kızılayı’nın bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmalara değinen Vali Epcim STK’ların bu yönüyle hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Vali Epcim sözlerine şu şekilde devam etti: “İçişleri Bakanlığı bu konuda çok önemli bir birim oluşturdu. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü şu anda çok ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Sizlerden ricamız, Göç İdaresi Müdürlüğümüzün temsilcileriyle devamlı istişare içerisinde olmanızdır. Türkiye’de huzur içerisinde yaşamanızı temenni ediyoruz. Bu noktada üzerimize düşeni devlet olarak biz yapmak istiyoruz. Devletimiz tüm dünyada mazlumların sesi. Sizler gibi mazlumların duasıyla güçlü durduğumuzu da düşünüyoruz. Çünkü ülkemiz çok büyük badireler atlatıyor. Bu badireleri sizlerin duası ve desteğiyle atlattığımızı, sizlerin duasının bu noktada çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Sizlere Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın selamlarını iletiyorum. Özellikle onların desteğiyle birçok sorunun çözüme kavuştuğunu, BM’de yapılan toplantılarda gür bir sesle sizlerin sorunlarını paylaştıklarını biliyorsunuz. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz.”

Vali Epcim’in konuşması sonrasında ziyarete katılanlar söz alarak Türkiye Cumhuriyeti’ne müteşekkir olduklarını ifade ettiler. Ziyaret Vali Epcim’in heyet ile günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bayburt Valiliği’ndeki ziyarette Vali Yardımcısı Halit Benek, İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur, Kızılay Bayburt Şube Başkanı Hümeyra Çelik ile göçmenler yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.