Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Onlar Gitti, Esnafı Düşünce Sardı

Onlar Gitti, Esnafı Düşünce Sardı
16 Haziran 2015 23:20 | Son Güncellenme: 16 Haziran 2015 23:25
A+
A-

Bayburt Üniversitesinde 2014-2015 eğitim öğretim sezonu tamamlandı ve binlerce öğrenci tatil nedeniyle şehirden akın akın ayrılmaya başladı.

Bayburt’a ve özellikle esnafın ekonomisine büyük katkı sağlayan Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin ilden ayrılmaya başlaması, esnafı üzüntüye sevk ederken şehirdeki sosyal canlılığında azaltmış oluyor. Tatilin yaz dönemine denk gelmesiyle her yıl benzer görüntüleri  yaşayan şehirde sevindirici en önemli gelişme ise, İl dışında yaşayan Bayburtluların bir çoğunun aynı dönemde yaz tatillerini geçirmek üzere Bayburt’a gelmeleri oluyor.

Yaklaşık 5000 öğrencinin tatil nedeniyle ilden ayrılacak olmaları her yönden Bayburt’ta istenmeyen bir rüzgarın esmesine neden oluyor.

Fotoğraf Galeri Buton

https://www.youtube.com/watch?v=HzNhMKu1Mp0

YORUMLAR

  1. Memleketli dedi ki:

    Gurbetçi yazın gelenlerden esnafta memnun değil burada oturanlarda. aldıkları ekmekten başka bir şey değil. üstelik piyasayı da zamlandırıp gidiyorlar. yağ, peynir gibi ürünler bu gibilerin yüzünden zamlanıyor. birde çoğusuna da memleketi beğendiremiyoruz. özellikle trafikte olmak üzere çokda saygısızlar. bilgi vermene gerek burada oturan Bayburtlular olarak bizde gelmeleri için hevesli değiliz.

  2. Bir zamanlar dedi ki:

    Esnafta önce iş ahlakı olmalı.İnsanlara yolunacak kaz gözüyle bakmak doğru değil.
    Ahlaklı ticaret yapılırsa bugün kazanılandan daha fazlası kazanılacaktır.Aynı zamanda Bayburt’un tanıtımına katkı sağlayacaktır.

  3. özgür dedi ki:

    bayburt esnafı için öğrenci olup olmaması çok önemli değil onlar zaten pahalı satıyorlar. hemde çok pahalı en basitinden ekmek başka yerde 75 kr. iken bunlar 1 tl den satıyor. bir ikincisi yüzlerinde tebessüm yok dükkandan içeriye girdiğin zaman sanki içeri niye girdin diye tip tip bakıyorlar bir güler yüz yok bunlar çok gaddarlar allah bunların eline düşürmesin.

  4. gurbetçi dedi ki:

    istanbulda oturan bir bayburtluyum. 1940- 1965 doğumlular bayburtu tercih ediyor.. onların çocukları kesinlikle bayburta gelmek istemiyor.. çünkü artık onlar için yazları bayburta gelmek işkence oluyor… yollar bozuk alışveriş hizmeti yetersiz, saat kulesi denilen yer kocaman bir çıkmaz sokak . sebepleri saymaya gerek yok…insanlar yılboyu çalıştıkları alın teri ni heba etmek istemiyor… yazdığım yaş aralığındaki insanlar da vefat ederse gurbetten kimse daha gelmeyecek bilginize…

  5. bayburt dedi ki:

    oyle bi abartıyosunuzkı oğrencı gıttı iş bitti eskıden ogrencımı vardı…

  6. beyrek dedi ki:

    yazlıkçılar geldi. onlarla idare ederler. peynire yağa ete zam gelmiş gene. öğrenci gidince en fazla toki civarı esnaf hissediyor. bu arada ey yazlıkçılar ! lütfen trafik kurallarına uyalım.