Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Üniversitesi Öğrencisi Şimşek, Halterde 4 Türkiye Rekoru

Bayburt Üniversitesi Öğrencisi Şimşek, Halterde 4 Türkiye Rekoru
31 Temmuz 2022 18:33
A+
A-

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu tarafından 29-31 Temmuz tarihlerinde Osmaniye’de düzenlenen Türkiye Halter Şampiyonasında yarışan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Muhammet Şimşek, iki kategoride kırdığı toplam 4 Türkiye rekoru ile Bayburt Üniversitesine 2 altın madalya kazandırdı.

Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışan öğrenci Muhammet Şimşek, 100 KG Benchpress ve 100 KG Powerlifting kategorilerinde şampiyon oldu. Öğr. Gör. Ömer Faruk Aksoy antrenörlüğünde yarışan şampiyon öğrenci Şimşek, Benchpress hareketinde 136 KG, Deadlift hareketinde 205 KG ve squat hareketinde 185 KG kaldıran Muhammed Şimşek, 4 Türkiye rekoru kırarak şampiyonaya damga vurdu.

Şampiyon öğrenci Şimşek ve Antrenör Aksoy’u kutlayan Rekrör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Türkiye Ferdi Gençler ve U 23 Halter Şampiyonasındaki madalya başarılarının ardından gelen rekorlu şampiyonluklar, Üniversitemizin halterde bir marka olduğu kanıtladı. Öğrencilerimiz, Gençlik ve Spor Kulübümüz çatısı altında kendilerini gerçekleştirebilecekleri bir kariyer hedefine doğru emin adımlarla ilerliyorlar. Sporda kurumsallaşmanın meyvelerini topladığımız bu önemli şampiyonalar, bizim için verimli bir hasat mevsimi anlamını taşıyor” ifadelerini kullandı.

Şampiyon öğrenci Şimşek ise, Antrenörü Aksoy ve Rektör Türkmen’e teşekkür ederek, “Şampiyon olmak her sporcunun hayalidir. Hayalimi gerçekleştirmeme katkı sunan hocalarım ve Üniversitem sayesinde artık daha fazlasını isteme ve hayal etme motivasyonum var. Bu motivasyon en önemli itici güç olarak bana dayanak oluyor” dedi.

 

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Gençlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.