Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Genç Çiftçiye Hibe Programına Yoğun İlgi

Genç Çiftçiye Hibe Programına Yoğun İlgi
14 Nisan 2016 22:49 | Son Güncellenme: 16 Nisan 2016 14:26
A+
A-

Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Çiftçi Hibe Desteği tanıtım toplantısına yoğun ilgi vardı.

Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, STK Başkan ve temsilcileri ile köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut şunları söyledi;

“Bakanlığımızca genç çiftçilere yönelik başlatılan 30 bin TL hibe programı kapsamında başvurular başlamıştır. Bu proje Bayburt için önemli bir fırsat olup, bu konuda tüm çiftçilerimizi bilgilendirmek için yoğun bir çalışma başlattık.  Başvuru süresi 1 ayla sınırlı olup, bu sürede gece gündüz tüm köylerimizi gezerek gereken bilgilendirmeyi yapacağız. Her projede olduğu gibi kapı kapı gezerek sizlere bu projenin detaylarını anlatacağız. Yeter ki siz istekli olun bir şeyler yapmak isteyin. Gereken tüm yardımı sağlayacağız. Bu projenin şimdiden tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bayburt Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe konuşmasında ;

“Bayburt’ta konu tarım ve hayvancılık olduğunda çiftçilerin salonlara sığmadığını, yatırım yapılacak en önemli sektörün tarım ve hayvancılık olduğunu vurgulamakta yarar var. Aynı şekilde DOKAP ahır hibesi desteği için 283 başvuru yapılarak çiftçilerimiz üzerine düşeni yapmıştır. Bayburt tarımı için taşın altına elini sokan herkesi çiftçiler olarak başımızın üzerinde taşıyacağız. Genç çiftçi hibe desteği için başvuru işlemleri Ziraat Odamız tarafından yapılacaktır. Bu konuda Çiftçilerimize yardımcı olunacaktır.”  İfadelerini kullandı.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş yaptığı konuşmada ise;

“Bayburt ekonomisinde tarım ve hayvancılık çok önemli bir yere sahiptir. Genç çiftçilere yönelik başlatılan 30 bin TL hibe desteği bu anlamda çok önemli bir destektir. Özellikle köylerimizde işsiz gençlerimizin hayvancılık yapması adına çok önemli bir destektir. Bu projenin hayata geçirilmesinden dolayı Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a şükranlarımızı sunuyorum. Bu proje ve diğer projelerdeki gayretli çalışmalarından dolayı İl Tarım Müdürümüz ve kurum çalışanlarına da teşekkür ediyorum. ” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde Genç Çiftçi Tanıtım Sunumu Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yarımcısı Vedat Aydoğan tarafından gerçekleştirildi. Sunumda; Genç Çiftçi Hibe desteği olarak 30 bin TL hibe verileceği, başvuruların 13 Nisan 2016 tarihinde başladığı ve bir ay sonra 12 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceği, hayvan alımlarının TİGEM çiftliklerinden yapılacağı, başvuru işlemlerinin kolay ve anlaşılır olduğu konusunda bilgiler verilerek hibe desteğinin detayları anlatıldı.  Katılımın yoğun olduğu toplantı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.