Dolar 32,5112
Euro 34,7947
Altın 2.479,06
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt’ta Kurban Bayramı Bereketi Yaşanıyor

Bayburt’ta Kurban Bayramı Bereketi Yaşanıyor
20 Ağustos 2018 23:55 | Son Güncellenme: 20 Ağustos 2018 23:57
A+
A-

Kurban Bayramı nedeniyle Bayram tatilini Bayburt’ta geçirmek üzere gelen gurbetçilerin yoğunluğu, esnafın yüzünü güldürürken, cadde ve sokaklardaki kalabalık ve araç konvoyları Bayburt’u adeta büyük şehir havasına büründürdü. 

Özellikle İstanbul ağırlıklı olmak üzere diğer illerden ve yurt dışı plakalı araçlar dikkat çekerken, oto park alanlarının yanı sıra okul bahçeleri cadde ve sokaklar araçların park etmesi için yeterli olmadı.  

İlin normal nüfusunun en az iki kat arttığı Kurban Bayramı öncesi Arife günü insanlar kalabalık nedeniyle zaman zaman caddelerde yürümekte güçlük çektiler. Bazı fırınların önünde bayram öncesi ekmek kuyrukları oluştu. Akşam saatlerinde kısa süreli yağan yağmur gün boyu etki olan sıcak havayı biraz olsun serinletmiş oldu. 

Cumhuriyet caddesinde gün boyu devam eden araç konvoyları Saat Kulesi meydanında trafik sıkışıklığına neden oldu. Bu sorunu çözmek ve trafik yoğunluğunun aksamadan devam etmesi adına trafik ekipleri yoğun gayret gösterdiler. 

Bayburt’ta yaşayanlar, Kurban Bayramı öncesi hayalini kurduğu nüfus yoğunluğunu yaşarken, benzer kalabalıkların daim olması adına şimdiden dualar etmeye başlamış olmalılar. Ancak Bayburt’un benzer nüfus yoğunluğuna sahip olması halinde, bu yoğunluğu kaldıracak alt yapıya sahip olup olmadığı tartışılabilir.  

https://www.youtube.com/watch?v=xXLOeWx3Q84

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. ESNAF dedi ki:

    GERÇEKTENDE HANGİ ESNAF MEMNUN

  2. YERLİ dedi ki:

    HANGİ ESNAF MEMNUN GÜLDÜRMEYİN İNSANI..SİFTAHSIZ DÜKKANINI KAPATAN İNSANLAR VAR..BU YOL SAÇMA SAPAN BİR YOL.HERKEZDE İYİ BİLİYOR….MERKEZDE BULUNAN ESKİ HÜKÜMET KONAGININ OLDUGU OTO PARK NEDEN BİTMEDİ .HERHALDE 2025 SENESİNE BİTER..KIŞ GELİYOR KIŞ KOCA BİR ALTI AY KIŞ…BURANIN ETRAFINI BERLİN DUVARI GİBİ ÇATILARLA KAPLAMAK MARİFET DEGİL ŞU SAÇLARI Bİ KALDIRINDA İÇERDE NE OLUYOR NE BİTİYOR HANGİ ÇALIŞMA VAR MİLLET Bİ GÖRSÜN.DIŞARDAN GELEN İNSANLARDA BURDA DURANLARDA İNANIN BU BİTMEYEN YOL ÇALIŞMALARINDAN BIKMIŞ USANMIŞ HER SENE BİR SORUN VAR..ŞİMDİDE TRAFİK SORUNU YA ARKADAŞ KOMPLE TRAFİGE KAPAT YADA BU YOLU KALDIR BU YOLU GENİŞLET……BU YOL BÖYLEMİ OLURDU DAHA GÜZEL YEŞİLLLENDİR.DAHA GÜR AGAÇLAR DİKİLİRDİ GÖLGE YAPAN AGAÇLAR DİKİLRİDİ…..BETON VE DEMİRDEN BAŞKA BİŞEY YOK BİRDE IŞIK VAR…YAZIK ÇOK YAZIK

  3. GÜRSEL KARAPINAR... dedi ki:

    Yazık, mimari çirkinliğin getirdiği, çevre ve trafik kirliliğinin adı
    kurban bayramı BEREKETİYMİŞ…! Lütfen güldürmeyin….
    O insanların çoğu her yıl geldikçe sorunların büyüdüğünü görüyor,
    pişmanlığını ve şikayetlerini bizlere söylüyorlar…
    Nerede yanlış yapıyoruz..?
    Yeni cazip şehir merkezi ,cadde,iş yerleri oluştura bildik mi..?
    Bir gayretimiz var mı..?
    O trafiğin hali ne ..?
    Oto park yaparak çözeceğimizi mi sanıyoruz..?
    Zavallılıktan öte bir durumumuz var….!
    İlimden, bilimden uzak , şehri köye çevirmişiz, KÖY YÖNETİYORUZ….
    Değil bir yıl, beş,on,yirmi yıl sonrasını düşünen ZİHNİYET olmadığından
    mevcut kadrolarda YOK HÜKMÜNDEDİR….
    BAYBURT YIKILARAK DÜZELİR…..
    BAYBURT’ GÜÇLÜ İRADE VE UYGULAYICI KADROLAR LAZIM….
    Hayırlı bayramlar diliyorum..