Dolar 32,3352
Euro 35,1602
Altın 2.243,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Bayburt’ta önemli açıklamalar yaptı

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Bayburt’ta önemli açıklamalar yaptı
15 Ekim 2021 10:05
A+
A-

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bayburt ziyaretinde sendika üyeleriyle bir araya geldiği Öğretmen Evinde önemli açıklamalar yaptı.

Bayburt ziyaretinde Vali Cüneyt Epcim ile Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’i makamlarında ziyaret eden Yalçın daha sonra Öğretmen Evinde Bayburt Teşkilat Buluşması toplantısına katıldı.

Son toplu sözleşme ile önemli kazanımların elde edildiğini belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu toplu sözleşmede 92 yeni kazanım var. 5 sözleşmede biz 258 kazanım elde etmiştik. Şimdi üzerine 92 yeni kazanım koyduk. 87 de eski kazanımın üzerine ilave yaptık, oldu 179 alanda iyileştirme. PTT’de çalışan arkadaşlar var, idari hizmet sözleşmeli işçi maaşını soruyorlardı. 4 bin lira alan arkadaşlar, kamudaki en düşük memur ücreti 9 bin kişi tek kalemde 300 lira seyyanen maaşlarına aylık iyileştirme yaptık” dedi.

3600 ek göstergeyi masaya götürdüklerini belirten Yalçın, “3600 konusunda ısrar ediyoruz, bize diyorlar ki sizin ruhsat üstüne kat çıkmaya yetmiyor. Bunları burada görüşemezsiniz, bunlar kapsam dışı. Sözleşmeliler konusu kapsam dışı. Siz bunu burada yapmazsınız. Sizin sınırlarınız görüşeceğiniz konular belli.’ Israrla inatla kararlılıkla götürdük, rapor verdik, gündeme getirdik, araştırma yayınladık. Ama işin peşini bırakmadık. Ne oldu peki? Bu toplu sözleşmede gömleğin düğmelerini yırttık. Kapsamı genişlettik ve ikisi hakkında da toplu sözleşme kararı aldık.”

Memur-Sen olarak iki konuyu hükümet ile bir yıl içinde çalışacaklarını dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “Kararımız şu, sınırlamayı da kaldırdık, koymadık. Çünkü bazı meslek grupları diyordu, 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yetkili konfederasyonla bir yıl içinde çalışılması ve tamamlanarak hayata geçirilmesi. Neyi getirecek, 30 bin lira emeklilik ikramiyesini artıracak. Emekli maaşını 750 ile 1100 lira arasında oynatacak. Son derece kıymetli bir kazanım. Bu tarihi bir adımdır. Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik, karardan bahsettik, kendisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına talimat vererek ‘Bir an önce yetkili konfederasyonla çalışıp hayata geçirelim. diye talimat verdi.”

 

 

 

YORUMLAR

  1. bayburtlu dedi ki:

    Sayın Ali YALÇIN hangi kazanımdan bahsediyorsun ? 3600 ek göstergeden daha önemli bir konuda kulağını açmak istiyorum. 3600 ek gösterge belli kesimi ama emekli, olduğu gün kesilen EŞ YARDIMI tüm memur kesimini etkiliyor ve bu rakam bugün 404 lira. Madem ki 3600 ek göstergeyi beceremediniz yüzünüze gözünüze bulaştırdınız kaç yıldır hükümetle görüşme masasında tek yetkilisiniz bu konuyu neden hiç gündeme getirmediniz? Özellikle Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarında bir sürü istihdam çeşidi oluşturuldu. Diğer Bakanlık Personelleri o bakanlığın personeli sayılırken Sağlık ve Milli Eğitimdeki GİHS ve YHS dahil personel neden İl Memuru statüsünde sayılarak bir çok haktan mahrum bırakılıyor. Sizin kazanım dediğiniz nedir Allah aşkına. Düşün bu milletin yakasından. Sendika olmasa da devlet zaten en az %3 zammı zaten veriyor.