Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Çoruh’taki atıklar Baksı Müzesinde sanata dönüştürülerek sergileniyor

Çoruh’taki atıklar Baksı Müzesinde sanata dönüştürülerek sergileniyor
2 Eylül 2022 11:40
A+
A-

Bayburt Üniversitesinin de paydaş olduğu “Nehri Sanatla Yıkamak” projesi kapsamında Çoruh Nehri havzasından toplanan atıklar, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Tümer Çelik’in de eğitimci olduğu atölye süreci sonunda çocuklar tarafından sanat eserlerine dönüştürüldü.

Bayburt Üniversitesi, Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Baksı Kültür Sanat Vakfı, Baksı Müzesi ve Bocchi ile birlikte hayata geçirdiği, 25 Mayıs 19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan Nehri Sanatla Yıkamak projesi kapsamında çocuklarla birlikte Çoruh çevresinde toplanan Atıklar, hayal ve tasarım süreci sonunda birer sanat eserine dönüştürüldü.

Resim öğretmeni Zeynel Abidin Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Tümer Çelik eğitmenliğinde atıklardan şaheserler oluşturan çocuklara, projeye paydaş kurumların yöneticilerinin katıldığı sergi açılış töreninde katılım belgeleri takdim edildi. Katılım belgesi takdim etmek ve konuşma yapmak üzere davet edilen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, birçok katmandan meydana gelen projenin özneleri ve nesneleri bakımından çarpıcı bir sosyal sorumluluk mesajı verdiğine dikkat çekti.

Çocukların dönüştürdüğü, tasarladığı, hayal ettiği ve uyguladığı bir dünyanın önemine değinen Rektör Türkmen, “Medeniyet olarak tarif edilen yaşam tarzının doğaya verdiği zararlarda bir özne olan insan, bu zararların telafisinde de özne olmalıdır. Geleceği yaşayacak olan çocuklarımızın atıklarla kirlenen doğayı yeniden temiz kılmak adına sorumluluk üstlendiği proje, her şeyden önce bir umudun inşasıdır. Yapıcı olmayı öğütlediğimiz evlatlarımız telafi edici olmanın, yapıcılığın en önemli mertebesi olduğunu bilfiil keşfederek belki de tarihi dönüştürdüler. Bu sosyal sorumluluk bilincine konu olan nesne, artık yok edilmiş bir nesne değil; sanat nesnesidir. Sanatta ölümsüzleşen bir atık nesne, geri dönüşümün en anlamlı haline tabi tutulduğu için büyük bir anlam ve felsefe barındırır. Bu anlamın paydaşları olarak projede emeği geçen tüm kurum ve katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza mirasımız tüketilmiş bir dünya olmamalı, çocuklarımızla birlikte inşa ettiğimiz bir dünya olmalı” ifadelerini kullandı.

Sergi açılış ve belge takdim törenine Milletvekili Fetani Battal, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Albay Talha Övet, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, proje katılımcısı çocuklar ile aileleri ve sanatseverler katıldı.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.