Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt Halk Eğitimi Merkezinde ücretsiz kurs kayıtları başladı

Bayburt Halk Eğitimi Merkezinde ücretsiz kurs kayıtları başladı
23 Eylül 2022 21:12
A+
A-

Bayburt Halk Eğitimi Merkezinde eğitim ve yaş seviyesine bakılmaksızın tüm vatandaşların istekleri doğrultusunda faklı alanlarda mesleki ve sosyal kurslar açılıyor.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 73 alanda açmış olduğu 3872 kurs programına katılmak isteyenler için Halk Eğitimi Merkezi tarafından Saray Bahçesi’nde kurulan stantta tanıtım ve kayıtlar başlatıldı.

Halk Eğitimi Merkezi standını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, ücretsiz açılan kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşları iş ve ilçelerdeki Halk Eğitimi Merkezlerine davet etti.

Vatandaşlarımız okuma yazma, sağlık, spor, yabancı diller, ahşap teknolojisi, bilişim teknolojileri, çocuk gelişimi ve eğitimi, el sanatları, geleneksel ve zekâ oyunları, giyim üretim, kişisel gelişim ve eğitim, müzik ve görsel sanatlar, kuyumculuk, ulaştırma gibi  alanlarda açılan kurslara ücretsiz olarak katılabilecekler.

Kurslara başvuru yapacak olanlar Halk Eğitimi Merkezine veya bulundukları mahalledeki okullara müracaatta bulunabilecekler.

Kurslar, yetişkinlere hizmet sunduğu gibi okul dönemindeki öğrencilere de dersler dışında hizmet verilecek.

Halk Eğitim Merkezi 2021-2022 döneminde Bayburt’ta bulunan tüm mahallelerde, köylerde, okullarda, kamu kurum ve kuruluşlarında ve farklı alanlarda 448 kurs açarak 9416 kursiyere eğitim verdi.

Ayrıca eğitimini yarıda bırakmış olanlara Halk Eğitim Merkezinde ortaokul ve lise düzeyinde açık öğretim eğitimi verilerek vatandaşlara mezun olma imkânı sağlanacak.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.