Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bayburt’ta öğrencilere mobil trafik eğitimleri veriliyor

Bayburt’ta öğrencilere mobil trafik eğitimleri veriliyor
27 Eylül 2023 11:29 | Son Güncellenme: 27 Eylül 2023 11:30
A+
A-

Bayburt’ta yeni eğitim öğretim döneminde trafik eğitim ve bilincinin artırılması için öğrencilere mobil trafik eğitim tırı vasıtasıyla teorik ve uygulamalı eğitimler verilmeye başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde verilen eğitimlerde trafik kazalarındaki can kayıplarını azaltmak, trafik güvenliği hususunda farkındalık oluşturmak ve trafik kurallarıyla ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla il genelindeki ilkokul ve ortaokul kademelerindeki öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Mahmut Kemal Yanbeğ İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliklerde öğrencilere tır içinde teorik, açık alanda ise uygulamalı eğitimler veriliyor. Tırdaki mobil sınıfta trafik eğitimi gören öğrenciler, trafik işaretlerinin yer aldığı alanda ise trafik polisleri eşliğinde uygulamalı trafik eğitimleri görüyor.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, uygulama alanını ziyaret ederek trafik eğitimleri hakkında görevlilerden bilgi aldı. İki gün boyunca sürecek eğitimleri yerinde takip eden Vali Eldivan, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra öğrencilere bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Vali Mustafa Eldivan’a ziyaretleri esnasında Milletvekili Orhan Ateş, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Güven de eşlik etti.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Öğ.gör. dedi ki:

    OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLERİN DAĞILMA VAKİTLERİNDE ARAÇ TRAFİĞİ YAYA TRAFİGİ ÇOK TEHLİKELİ OLUYOR.. SENELERDİR BUNA HİÇ BİR İDARECİ ÖNLEM ALMADI.. ARAÇLARDA GEÇİŞ HAKKINI KENDİLERİNDE SANIYORLAR.. OKUL ÖNLERİNDE ARAÇ TRAFİĞİN YOGUN OLDUĞU BÖLGELERE ÖNLEM ALINMASI GEREK…BU BÜYÜK MARKETLERİN TIRLARI KAMYONLARI TEHLİKE SAÇIYOR.. O KOCA TIRLAR ÇOCUKLARIN ARASINDA DOLAŞIYO.. BUNLARIN BELİRLİ BİR SAATTE ŞEHRE ALINMASI LAZIM.. BAKIN BİR MAHALLEDE YAN YANA ÜÇ MARKET VAR BU KAMYONLAR ÖGRENCİLERİN GELİŞ GİDİŞLERİNE ÇOGU ZAMAN DENK GELİYO.. İNANNIN ALLAH KORUYO.. BU ARAÇLAR NASIL BU ŞEKİLDE ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GEZEBİLİYO.. MARKETLER NASIL PARA KAZANIYOSA ÖNLEMİNİ ALSIN. İNSAN HAYATINDAN DEGERLİ NE OLABİLİR. ÖZELLİKLE RSKİ HASTANE CADDESİ TAM SIKINTILI CADDE KARGOLARIN KAMYONLARI.. ÜÇ MAKETİN TIRLARI.. O YEM UN SATIŞI YAPAN ONLARIN TIRLARI.. PAZARTESİ HALK PAZARI OLGU GÜN AMAN ALLAHIM ÇOK SIKINTILI.. ARAÇLARIN ORTASINDAN YÜRÜYORUZ KALDIRIM YOK ARAÇLAR KALDIRMA ÇIKMIŞ.. KARMA KARIŞIK BU YOGUN TRAFİĞİ YAŞAYANLAR BİLİYO O BÖLGEYİ. SÖZÜN SONU HER ŞEYİMİZ SADECE GÖSTERMELİK UYGULAMAYA GELİNCE MALESEF.