Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Bayburt’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği

Bayburt’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği
16 Temmuz 2023 09:58
A+
A-

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde Bayburt’ta da günün anısına etkinlik düzenlendi. 

Etkinlikler kapsamında Saray Bahçesinde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Anadolu topraklarını yurt edinen Türk milletinin bu topraklar uğruna büyük bedeller ödediğini ifade ederek, bunun en yakın örneğinin 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşandığını ifade etti. 

Hain yapının devlet mekanizmalarına sinsice sızdığını, sınav sorularını çalmaktan birçok askeri casusluk, kaset komploları, usulsüz dinlemeler ve terör örgütleri ittifaklar gibi vatan hainlikleri sergilediklerini hatırlatarak, “Milletimizin birliğini ve kardeşliğini hedef alan bu saldırılar her defasında yine milletimizin sarsılmaz iradesine çarpmıştır” diyen Vali Epcim, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle 15 Temmuz; milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. O gece devleti ve milletinin bekası uğruna sokaklara çıkan her vatandaşımız anında dünyanın dört bir yanında adalet ve özgürlük mücadelesi veren tüm mazlumlara da umut kaynağı olmuştur. Fert fert, ardına bakmadan, ‘Kim var?’ denildiğinde ‘Ben varm’ denilecek o büyük tasavvur, 15 Temmuz’da adeta ete kemiğe bürünmüştür” şeklinde konuştu.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz, 15 Temmuz gecesi Anadolu topraklarının gelecekte de Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya haykırmıştır. Bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, o karanlık gecede de aynı cevabı vermiştir. 15 Temmuz 2016’da tarihimizin en büyük ihanetlerinden birine kalkışan ve ülkemizi emperyalistlere teslim etmek adına devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık. O gece yaşananlar bu cennet vatanda büyük Türk milletine rağmen hiçbir emelin gerçekleştirilemeyeceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Bizlere bu acıları yaşatan ihanetlerin bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Çanakkale Zaferi ruhunu okuyarak, dinleyerek büyüyen Milletimizin kahraman evlatları, 15 Temmuz gecesi dış güçlerin oyuncağı olmuş vatan haini FETÖ teröristlerine büyük bir şok yaşattılar. O gece uçaklara, tanklara, tüfeklere karşı darbe girişimini bertaraf etmek için vücutlarını siper eden Aziz Milletimizin vatansever evlatları ihanet edenleri ve onların gözü dönmüş sahiplerini büyük bir hüsrana uğrattılar. Bu vesile ile hain kalkışma gecesi canını vatanı için siper ederek kendini bilmez FETÖ’cülere geçit vermeyen şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ise hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler vermesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

Konuşmaların ardından Samet Erdaş tarafından “Otuz Kuş” isimli şiir seslendirildi. Mehteran takımı konseri ve darbe girişimini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikler kapsamında Saat Kule Meydanında başlayan 2 bin 500 metre mesafenin ardından Saray Bahçesi’nde biten koşuda Judoda Balkan Şampiyonu Yiğit Dinçer, Vali Cüneyt Epcim’e sancağı takdim etti. Temsili Dede Korkut karakteri Kurban Çil tarafından Dede Korkut duası ettirildi. Çocuk Aileleri Komitesi Korosu sahne aldı. Program, Bayburt Müftülüğü ilahi grubunun sahne almasından sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Abdullah Kalkan, Bayburtlu Sanatçılar Muhsin Bayburtlu ile Sehlan Burak’ın sahne almasıyla son buldu.

Konser sonrası Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ülke çapında eş zamanlı olarak minarelerden sala sesleri yükseldi. Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Demokrasi Nöbeti’nin ardından sona erdi.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.