Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta, İŞKUR Okullara 391 Kişi Alacak

Bayburt’ta, İŞKUR Okullara 391 Kişi Alacak
21 Eylül 2018 11:09 | Son Güncellenme: 23 Eylül 2018 21:37
A+
A-

Bayburt’ta 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okullarının temizliği ve güvenliği için 391 Temizlik ve Güvenlik görevlisi alacak.

İŞKUR İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrası,

İŞKUR İl Müdürü M. Abdullah Kahveci tarafından yapılan açıklamada, Toplum Yararına Program kapsamında imzalan Protokolle, Bayburt il genelindeki okullarının temizliği için 9 ay süreyle 350 kişi güvenliği için ise 9 ay süreyle 41 güvenlik görevlisinin istihdam edileceği belirtti.

Okullarda bu imkandan yararlanmak isteyenler müracaatlarını 17-21/09/2018 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğüne yapılabilecektir. Katılımcılar 25.09.2018 tarih ve saat 09:00 da Bayburt Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde yapılacak olan Noter kurasıyla belirlenecektir. 

TYP Katılım şartları:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını gerekiyor. Kuruma kayıtlı olduğu hade TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını gerekiyor.

Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.

Katılımcı listeleri

İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. TYP’ye yapılan başvurular arasından 1. Liste adayların tamamı için işlem yapılmadan 2. Liste adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dail edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır:

Kadınlar,

35 yaş üstü bireyler,

Engelliler,

Eski hükümlüler,

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar.

 

YORUMLAR

  1. BAYBURTLU dedi ki:

    BU YAPILAN İLANLARI MÜRACATIN SON GÜNÜ DEĞİL DE İLK GÜNÜ HABER YAPMANIZ ACABA DAHA SAĞLIKLI OLMAZ MI ?
    MÜRACATLAR BİTTİKTEN SONRA HABER YAPMANIN VATANDAŞ İÇİN KARI NEDİR ACABA ?