Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 17°C
Per 14°C

Bayburt Üniversitesi Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasını 2 madalyayla tamamladı

Bayburt Üniversitesi Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasını 2 madalyayla tamamladı
19 Haziran 2023 12:10 | Son Güncellenme: 19 Haziran 2023 20:44
A+
A-

Moldova’da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında milli takım adına yarışan Bayburt Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Enes Talha Ay, 55 kiloda Büyükler Sağ Kol kategorisinde altın madalya kazanırken, Büyükler Sol Kol kategorisinde ise gümüş madalya kazandı.

Bilek güreşinde ulusal ve uluslararası şampiyonalarda zirveyi hedefleyen Bayburt Üniversitesi başarılarını Türkiye’den sonra Avrupa’ya taşıdı. Şampiyonların Üniversitesi unvanıyla katıldığı takım ve birey müsabakalarında zirve mücadelesi veren Bayburt Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Enes Talha Ay, Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında her iki kategoride de zirvede yer aldı.

Altın ve gümüş madalya kazanarak şampiyonaya damga vuran Enes Talha Ay, “Favori olarak katıldığımız Şampiyonada bizden bekleneni gerçekleştirme başarısı gösterdiğimiz için çok mutluyum. Sporda başarı için sınırları zorlamanın ve çok yönlü gelişim göstermenin önemi her daim temel ilke kabul edilir. Bu amaçla bireysel gelişimimi her iki kolda da doğru bir sistematiğe uyarladık. Üniversitemizde sporcuya özel olarak tasarlanan performans ve gelişim modellerine uygun bir ölçme ve geliştirme programı hazırladık ve uyguladık. Başarının bireysel görünen yüzünü temsil ederken, arka planda çalışan bir sistem emeğini de anmak ve bu emeğin inşasında bizlere olan desteğini her daim hissettiren Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e şükranlarımı arz etmek isterim.” dedi.

Çifte madalya başarısının ardından tebriklerini ileten Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Enes Talha, geleceğin idol sporcuları olmaya aday bir öğrencimiz olarak hem millî temsil kimliğini gururla taşıdı hem de spor yönetim sistemimizin başarısını kanıtladı. Spor, sisteme ihtiyaç duyulan her alanda olduğu gibi doğru bir yönetsel yaklaşımla başarıya yönlendirilebilir. Tüm sporcularımız ve antrenörlerimiz bir spor yönetimi sisteminin paydaşları olarak başarılarıyla sistemsel bir güvence inşa ediyorlar. Şampiyonların Üniversitesi vizyonu yalnızca müsabakalarda görünen bir marka kimliği değildir. Bu marka kimliğinin sistemsel aksamını çalıştıran ilke ve uygulamalar, birer sporcu kişiliği olarak cisimleşir. Enes Talha ve daha nice sporcularımızın başarısıyla onur duyarken, bu başarıyı geleneksel hale getiren spor yönetim sistemimizin her bir bileşenini de ekol olma yolundaki gayretleri nedeniyle tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.