Dolar 32,5412
Euro 34,8528
Altın 2.426,14
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bayburt Üniversitesi Projeleriyle 182 Üniversite Arasında 11. Sıraya Yükseldi

Bayburt Üniversitesi Projeleriyle 182 Üniversite Arasında 11. Sıraya Yükseldi
16 Kasım 2022 22:56
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında 182 üniversite arasında 11. sıraya yükselerek büyük bir başarı elde etti.  

TÜBİTAK’ın 2209-A koduyla duyurduğu Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programının 2022-1. Dönem çağrısına 241 gibi rekor bir sayıyla başvuran Bayburt Üniversitesi, 96 proje desteğiyle Türkiye’deki 182 üniversite arasında 11. sırayı elde ederek büyük bir başarı gösterdi.

Bayburt Üniversitesi geçtiğimiz dönemde 87 başvurudan 37’sinin desteklenmesi sonucunda Türkiye genelinde 33. sırayı almıştı.

Büyük bir başarılara imza atan Bayburt Üniversitesi, her sonuç açıklama döneminde çıtayı yükseltiyor. TÜBİTAK’ın öğrenci projelerini teşvik etmek amacıyla başlattığı 2209-A kodlu Destek Programına başvuran onlarca köklü üniversite arasında 11. sırayı elde etme başarısı gösteren Bayburt Üniversitesi, Proje Seferbirliği kapsamında yürüttüğü altyapı çalışmalarının meyvesini topluyor. TÜBİTAK tarafından İlan edilen 2022-1. Dönem sonuçlarının ardından Bayburt Üniversitesi bir önceki döneme göre 22 basamak yükselmenin mutluluğu yaşıyor.

Sonuç ilanına göre birçok akademik birimden öğrenciler proje desteği kazanırken, en fazla desteği 21 proje ile Sağlık Bilimleri Fakültesi adı. Sağlık Bilimleri Fakültesini 14 proje ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 12 proje ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 11 proje ile İlahiyat Fakültesi, 7 proje ile Eğitim Fakültesi, 5’er proje ile Spor Bilimleri Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 4’er proje ile Demirözü Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 3 proje ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2’şer proje ile Sanat ve Tasarım Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, 1’er proje ile Adalet Meslek Yüksekokulu ve Aydıntepe Meslek Yüksekokulu takip etti.

“Proje kültürü olan bir üniversiteyiz”

Türkiye geneli başarı tablosunu yorumlayan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, ilk aşamada bir proje kültürü kurma hedefine kenetlendiklerini ifade ederek “Geldiğimiz nokta itibariyle proje rekabetinin birimler arasında, hatta öğrenciler ve danışmanlar arasındaki güzel bir etkileşime dönüşmesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Artık her dokusunda ve hücresinde proje kültürü olan bir üniversiteyiz. Proje atölyelerimizin ışıkları geç saatlere kadar sönmüyor. Akademisyenlerimizi proje fikriyle soru yağmuruna tutan bir katılımcı öğrenci kültürü inşa ettik. Bugün, bu kültürün haklı gururunu yaşamak için eşsiz bir gün. 2022-1. Dönem başvuru sonuçlarının, 2022-2. Dönem başvurularının son gününe tesadüf etmesi de ayrıca bir motivasyon kaynağı oldu. Çünkü bu çağrı dönemini de rekor başvuruyla kapatırken, sonuçlar için daha fazlasını umut ediyoruz. Emeği geçen tüm öğrencilerime ve akademik danışmanlarımıza yürekten teşekkür eder, başarılarıyla iftihar ettiğimi bildirmek isterim.” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.