Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt Sırakayalar Şelalesi Yoğun İlgi Görüyor

Bayburt Sırakayalar Şelalesi Yoğun İlgi Görüyor
5 Ağustos 2019 22:44 | Son Güncellenme: 5 Ağustos 2019 22:46
A+
A-

Bayburt merkeze bağlı 22 kilometre uzaklıkta bulunan Sırakayalar Şelalesi yaz mevsiminde ziyaretçi akınına uğruyor.

Doğa turizmi açısından yörenin önemli mekanları arasında yer alan Sırakayalar Şelalesi’ni görmeye ve çevresinde piknik yapmaya gidenlerin büyük bir bölümü, yaz tatili ve kurban bayramı nedeniyle il dışından gelen Bayburtlulardan oluşuyor.  

Yaklaşık 20 metreden dökülerek ve etrafına yaydığı su sesi ile ziyaretçilerine farklı bir ortam sunan şelalenin çevresine terk edilmiş çöpler ve olumsuz görüntüler bir çok ziyaretçiyi rahatsız ediyor. Doğal güzelliği ile insanların hatıra fotoğrafı çekilmek için muhteşem bir görsellik sunan Sırakayalar Şelalesi, çevresine yansıyan olumsuz görüntülerinden bir an önce kurtulmak için ilgi bekliyor.

Yaz aylarında yoğun ilgi görmesine rağmen oturma gurupları ve çöp kutuları bulunmayan mekan istenildiği takdirde farklı bir ortama kavuşturulabilir. Yakın köylerde ikamet edenler istedikleri takdirde yoğun ilginin olduğu aylarda mangal ve semaver hizmeti vererek gelir elde edebilirler. Yani hizmet sunulan bir turizm mekanı oluşturulabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.