Dolar 32,5889
Euro 34,8039
Altın 2.421,36
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt 3. Üst Geçite Kavuşuyor

Bayburt 3. Üst Geçite Kavuşuyor
7 Eylül 2016 22:48 | Son Güncellenme: 7 Eylül 2016 23:43
A+
A-

Bayburt şehir merkezi Esentepe Mahallesi yol ayrımıyla ile Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden geçen şehirler arası karayolu üzerine üst geçit yapımı için temeller atıldı.

2014 ve 2015 yıllarında Erzurum ve Trabzon yol güzergahında yapılan iki ayrı üst geçite bir yenisi eklenerek üçüncü üst geçit yapılıyor. Yeni yapılacak olan üst geçitin bulunduğu güzergahın yoğun bir şekilde yayalar tarafından kullanılması, kaza riskini önemli derecede artırıyordu. Bir çok kazanın ise meydana geldiği bölgeye üst geçitin yapılacak olması, yaya geçişlerini önemli oranda rahatlatması bekleniyor.

Söz konusu güzergahı her gün kullanmak mecburiyetinde kalan vatandaşlar ise, yapılacak olan üst geçitin diğer geçitlerin aynısı olması neticesinde çok fazla kullanılamayacağını düşünüyorlar. Özellikle yaşlılar başta olmak üzere engelli olanların kullanmasının inkansız olacağı kanaatindeler. Mahalle sakinleri, karşıdan karşıya geçişleri kolaylaştırmak için Türkiye’de ilçelerde dahi kullanılan yürüyen merdivenli üst geçit yapılmasını istiyorlar.

 

YORUMLAR

  1. umut dedi ki:

    yol yol yol yol insanlarımıza yol sadece ve sadece insnların yürüyeceği araçların çukura vurmadan gidebileceğii… başka illerde insanlarınn önüne serilenn güzell yollardan istiyoruzzzz.. bayburtlu bencee hak ediyorrr deyilmiii beyler ve hanımlarr….

  2. YAVUZ dedi ki:

    BU YAPININ ADI ÜST ZULUM GECİDİ SAGOLUN.

  3. esentepeli dedi ki:

    Bu üst geçittin yapılmasına kim karar verdiyse, Karayollarımı yoksa belediye yetkililerimi bunu bir daha düşünsünler. oranın kullanılmayacağını bilmek için hiç bir unvanın olmasına gerek yoktur. gözün görüyorsa anlarsın, diğer yapılan 2 üst geçit kullanılmıyor. Şu haber kaç kere yayınlandıysa yapılan yorumlara bir bakmak lazım. burası alt geçit için müsait bir yer. niye yapılmıyor birisi çıkıp açıklama yapsın. Hiç değilse bizim mimarlar, mühendisler derneğimiz vardı onlar çıkıp bir açıklama yapsın.

  4. vatandaş dedi ki:

    bencede birazda vatandaşın düşüncelerine kulak verin. alt geçit mantıklı ve birde erzurum köprüsü yani köşk ayağından çil çil mevkisine yani karşı 15 temmuz şehitler parkına.doğru alt geçit ve araşta geçebilecek şekilde alt geçit yapılırsa halka ve erzurum istikametine gidecek olan araçlarada hiçbir trafiğii tehlikeye sokmadan geçiş sağlanmış olur.bence akıllıca mantıklıca ve görsellikce güzel bir hizmet olur bu halka.saygılar.

  5. ESENTEPE dedi ki:

    SAYIN BAŞBAKANIM SAYIN BAKANIM LÜTVEN BAYBURT A SAHİP ÇIKIN………TÜRKİYENİN HER YERİNDE AKPARTİ BELEDİYELER HARIL HARIL ÇALIŞIYOR BİZİM BURDA İSE BELEDİYE HALA NERDE ESKİ KAFA DÜŞÜNCELER VARSA ONLARI İCAT EDİYOR……YOLLARIMIZ BOZUK……ARAÇLAR HURDA OLDU……EVLER TOZDAN GEÇİLMİYOR …..BİTMEYEN YOL KAZMA KÜREK ARTIK BIKTIK USANDIK .NELER NELER YAZACAGIMIZ BİR SÜRÜ SORUNLAR ..YAZIK YANİ BU BETON PARÇALARINI BAYBURTA LAİK GÖRÜYONUZ

  6. sinirhastasi dedi ki:

    üst geçit tanımı (!):

    ankara istanbul ve bir çok şehirde şehir planlayıcıların çok aşırı zorunlu olmadıkça artık yapmaktan vazgeçtiği ancak kanaatimce yolla bağlantısı olan kurumların kendilerini herhangi bir kaza anında “bakın biz üst geçit yapmıştık oradan geçse idiler” gibilerinden laflarla garantiye almak ve siyaselerinde medya malzemelerini asacak reklam panosu niyetine kullanacakları bir betonarme veya çelik yapıdır.

    engelli insanların ve yaşlılarında düşünülerek yapıldığı bu yapılarda guzel ulkemde hemen hemen bütün asansörlerin çalışmadığı, çalışsa da engelliler için engellerle dolu olan bu garip üst geçitler hiç kimsenin derdine derman değildir. zaten genelde vatandaşımızın da umurun da olmadığından doğru yerde olanı da kimse tarafından kullanılmamaktadır.

    sonuç:
    bundan önceki orada bulunan üstgeçidin kullanılmadığı gibi yeni yapılanda kullanılmayacaktır… ne diyelim hayirli olsun…

  7. haktan dedi ki:

    BU üst geçıt olayına bende karşıyım .üst geçıttense alt geçıdın kullanışı hem yaşlılar ıçın hemde bızler ıçın daha rahat olacağı kanatındeyım.Topluma hızmet dıye yaptığınız ışler yarardan çok zarar vermekte .ARTIK uyanmanın vaktı gelmedımı ??daha ne kadar bız ınsanları kaale almayıp kendı bıldığınızı okuyacaksınız .Buna artık dur dıyın eğer toplumu önemsıyorsanız lütfen söyedıklerımızı fıkırlerımızı dıkkate alınız…

  8. bybbay dedi ki:

    Bayburt’un üst geçide değilde alt geçide ihtiyacı var bence ve şuan yapılan üst geçit yerine fevkalade alt geçit yapılabilir. eski terminal toki’lerin orda üst geçit var bir tespit edin kaç kişi kullanıyor, yol üzerinde daha bir hafta olmadı kafes tel yapıldı, vatandaş kafes teli kırmış yolu direk karşıdan karşıya geçiyor şayet alt geçit olsa bu sıkıntı ortadan kalkar bence.

  9. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Yazmaktan usanmadım, yazacağım..
    Bu yol 2-3 yıl kapalı kaldı,kodları müsait olsa bile ALT GEÇİT
    yapmayan , o zamanki yöneticileri kınıyorum,yazıklar olsun diyorum..
    Şimdi de mevcut yöneticiler yanlışa imza atıyorlar…Onları da kınıyorum..
    Bu yanlış,ucube,çirkin rezil icraattan dönme şansınız var…
    Halen alt geçit yapmaya müsait yer ve zamanımız da vardır..
    Lütfen bir kere daha düşünün…