Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
24°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Yangında hayvanları telef olan çiftçiye 10 büyükbaş hayvan hibe edildi

Yangında hayvanları telef olan çiftçiye 10 büyükbaş hayvan hibe edildi
2 Aralık 2021 08:48
A+
A-

Bayburt’un Merkez’e bağlı Yukarı Gençosman Köyü’nde önceki gün çıkan yangında 10 büyükbaş hayvanı telef olan ve kışlık erzakı ile traktörü de yangın yerinde küllere karışan Tuncay Adıgüzel’e 10 büyükbaş hayvan hibe edildi.

Bayburt Valiliği koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen 10 büyükbaş hayvan Adıgüzel’e teslim edildi. Vali Cüneyt Epcim Yukarı Gençosman Köyü’nde yangının yaşandığı ahırda incelemelerde bulundu.

Yangından arda kalan küller arasında Adıgüzel’den yaşanan felakete ilişkin bilgi alan Vali Epcim, köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Epcim, Adıgüzel’e zararının telafi edileceğini bildirerek bu yönde ilgili kurum ve kuruluşlarca çalışmalara başlandığını söyledi.

İncelemelerinin ardından köy meydanında olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Epcim, Merkez’e bağlı Gençosman Köyü’nde 2 gün önce Tuncay Adıgüzel’e ait ahırda akşam saatlerinde yangın çıktığını söyledi. Yangının ardından devlet olarak hemen harekete geçtiklerini ifade eden Vali Epcim, “10 hayvanı yandı. Traktörü yandı. Ekonomik değeri yaklaşık 1,5 milyon liralık zarar var. Fakat biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sıcağı sıcağına şu anda 10 büyükbaş hayvanı Tuncay Adıgüzel’e hibe ediyoruz.” diye konuştu.

Vali Epcim, Adıgüzel’in zararının telefi edilmesi noktasında vatandaşlarla dayanışma içerisinde olduklarına işaret etti. “Tuncay kardeşimizin bundan sonraki hayatının daha güzel olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullanan Vali Epcim, “Buradan hayırsever vatandaşlarımıza da destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca biz devlet olarak da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Konudan Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın haberi var. Oradan da bir takım destekler alma gayretlerimiz var. İyi sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Buranın ardından köy odasında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Epcim, olaya ilişkin bilgi alışverişinde bulundu. Vali Epcim daha sonra köyden ayrıldı.

Vali Cüneyt Epcim’e, İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen ile şube müdürleri eşlik etti.

 

YORUMLAR

  1. davut karadeniz dedi ki:

    sayın valimiz e ve ekibine teşekkür ediyoruz. işte her zaman vatandaşının derdi ile dertlenen yöneticiler böyle güzel işler yapmalı.

  2. Şingahlı Ülkücü dedi ki:

    Devlet budur işte, eskiden devlet kendine bakamazdı ki millete de yardım etsin ya da elinden tutsun. Allah bu millet için bir taş üstüne taş koyandan razı olsun.

    1. şingahlı dedi ki:

      gerçekten allah razı olsun..Allah razı olsun derken eskilere taş atmaya gerek var mı.

      1. Şingahlı Ülkücü dedi ki:

        Allah’ın adı büyük harfle yazılır kardeşim, lütfen dikkat edelim. Eskiye taş atmıyorum gerçeği söylemek taşlamak değil ders çıkarmak içindir zira tarih tekerrürden ibarettir.