Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Vali Epcim, Halk Pazarında incelemelerde bulundu

Vali Epcim, Halk Pazarında incelemelerde bulundu
20 Nisan 2020 17:51 | Son Güncellenme: 20 Nisan 2020 17:54
A+
A-

Bayburt Halk Pazarında Kovid-19’a yönelik alınan tedbirler, polis ekipleri ile zabıtalar gözetiminde gerçekleştiriliyor.

Alınan tedbirleri yerinde görmek üzere halk pazarında incelemeler yapan Vali Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur’dan bilgi aldı. Vali Epcim, ayrıca pazar esnafı ve vatandaşların uygulamaya ilişkin görüşlerini dinledi.

Pazarda yer alan esnaf sayısının iki katına kadar giriş izni verilen halk pazarında, bir vatandaş çıkmadan diğerinin girişine müsaade edilmiyor. Bu sayede pazarda sürekli aynı sayıda insan bulunması ve bulaşma riskinin önüne geçilmesi sağlanıyor. Pazar yeri giriş ve çıkış noktalarında oluşturulan alanlarda ayrıca vatandaşlara koruyucu maske dağıtımı yapılıyor.

Kurul kararları gereğince bir tezgahta aynı anda sadece iki müşterinin alışveriş yapmasına imkan tanınıyor. Sosyal izolasyonu korumak maksadıyla tezgahlar arası mesafenin de 4 metreden az olmasına izin verilmiyor. Esnaf ve vatandaşlar, ambalajsız sebze ve meyvelerin doğrudan esnaf tarafından, hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi konusunda uyarılıyor. Polis ekipleri ve zabıtalar gün boyu tezgahları dolaşarak tedbirlere uyulup uyulmadığını denetliyor.

Halk pazarındaki yoğunluğun engellenmesi amacıyla vatandaşların ilçe ve köylerden gelişlerine de bu kapsamda sınırlama getirildi. Buna göre hangi köylerin, hangi günlerde pazara geleceği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından köy muhtarlarına tebliğ edildi.

Vali Epcim’e,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç de eşlik etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.