Dolar 32,3802
Euro 34,7722
Altın 2.440,28
BİST 9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 15°C
Per 14°C
Cum 14°C

Bayburt’ta Bamsı Beyrek Seyir Terası Hizmete Açıldı

Bayburt’ta Bamsı Beyrek Seyir Terası Hizmete Açıldı
2 Temmuz 2023 10:50 | Son Güncellenme: 3 Temmuz 2023 11:01
A+
A-

Bayburt Belediyesi’nin yeni projelerinden birisi olan Bamsı Beyrek Seyir Terası tamamlanarak halkın hizmetine açıldı.

Erenli köyü (Duduzar) mevkisinde yer alan ve şehre hakim bir alanda 2022 yılında yapımına başlanan Bamsı Beyrek Seyir Terası, Bayburt’a il dışından gelen tatilciler başta olmak üzere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mekanlardan birisi haline geldi.

Kurban bayramı ve okulların tatil olmasını fırsat bilen Bayburtlu gurbetçilerin kendi memleketlerini ziyarete gelmeleri kentte önemli bir canlılık yaşanmasına neden oldu. Hareketli günlerin yaşandığı Bayburt’ta Bamsı Beyrek Seyir Terası ve birçok piknik alanı ile tarihi mekanlar ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.  

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Kadir dedi ki:

    Yine liyakatsizlik ön plana çıkmış ne yazikki bir issiz olarak acaba başvuru filan nasıl olacak diye düşünürken yine malum kişileri aldılar ben hakkımı helal etmiyorum.

  2. Esra dedi ki:

    Bayburt Merkeze gölgelik agaçlandırma yapılması gerek.. Güneşten sıcaktan oturacak bir yer yok.. Yeni şehit Nusret parkı eski halinde orası çok güzel gölge yerdi insanlar rahat oturabiliyodu.. Şimdi tam arka tarafa Yeni park yapılacak yeri sadece yeşil alan yapın gölgelenecek AİLESİYLE beraber oturacak bir yer yapılması lazım… Meydan saray bahçesi ismi var kendi yok meydan koskoca yer Allah aşkına şurayı degerlendirin meydana oturacak banklar agaçlar getirin orayı Bi şenlendirin koskoca meydanın var bom boş bekliyor. insanlara halka dinlenme yeri olsun vatandaş gelsin otursun keyif alsın.. Bakıyorum o sıcakta güneşin alnında kim oturur meydanda.. Cumhuriyet caddesini ağaçlandırın her yer beton daha nefes alınacak yer yok.. Bunları yapmak çok zor degil.

    1. Dışardan dedi ki:

      Esra isimli yorumcu şehrin sorunlarını çok güzel özetlemiş size katılıyorum… Meydan bom bom boş bintane ağaç yok.. Güneşten sıcaktan kaçıp oturup ailece dinlenecegimiz açık alan hiç bir yer yok.. İnsanlar cafeye yada parka paralı yerlerde oturmak zorunda degil. Şu anlayışı artık bırakmak gerek.. Birazda halka açık dinlenme yerleri olsun.

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Terastan baktın mı ,kent benim imarımı düzeltin, tarih ve kültürle buluşturun, ağaçlandırın diye feryat ediyor ve ağlıyor. Acizane ben öyle anlıyor, bakıyor ve görüyorum.. Yıllardır Şehit Osman ve kaleden görünen kirlilik , yapılan bu eserle daha çok gündeme gelecek, kentin değişim ve dönüşümü noktasında ısrarcı , hayırlara vesile olacağına inanıyorum.. Başkanıma ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

  4. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    İlk eleştiri olsun, elçiye zeval olmaz ilgili ve yetkililere duyurulur .. Yeni açıldığı için bayramda ücretsiz ola bilirdi, yaklaşık 15 kişilik aile , kişi başına 20 lira olduğu için terasa çıkamadık ,kafe bölümünde oturmuşlar , haksızda değiller. aile olanlarda tek ücret alınmalı, ücret noktasında kapsamlı bir düzenleme gerekir.. Kişi başı 20 lira çok bilesiniz. (!) Bu teras Bayburt’un çirkin imarı ,çarpık yapılaşması , görüntü kirliliği noktasında oldukça uyarıcı olacaktır.. Başta Belediye başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.. Hayırlı olsun.

  5. İbrahim dedi ki:

    Bayram da yine ekmek kuyruğu vardı bir bayburtlu olarak çok utanıyorum bu durumdan. Bayburt da yaşadığımız için ekmek konusunda antremanlıyım fakat dışarda yaşayıp SILA-İ RAHİM yapan hemşehrilerimiz ekmeğe ulaşamadılar/kuyruğa girdiler. Belediye dolmuşları çalışmıyor normal zamanlarda da 08.00-17:00 çalışıyor bu konuda da Türkiye de tekiz, dolmuş duraklarınıda yazmıyorum hepimizin malumu.. Arefe günü ve bayramda mezarlıkları ziyaret ettik hepimiz de gördük otlar diz boyu ve bakımsız.
    Ne diyeyim seyreyleyin, seyir tepesinden Bayburdu.

  6. bihemta dedi ki:

    terastan bakanlar virane evleri iyi görsünlerki belki kentsel dönüşüme karar verirler

  7. İhsan dedi ki:

    Ben 30 senedir bakıyorum birşey görmedim

  8. MUSTAFA ŞALCI dedi ki:

    BAYBURT İL’İMİZE VE ZAHİT MAHALLESİ HAYIRLI OLSUN