Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Yeni Kısıtlamaların Ayrıntıları Belli Oldu

Yeni Kısıtlamaların Ayrıntıları Belli Oldu
13 Nisan 2021 20:39
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından koronavirüs salgınında vaka sayılarında ve can kayıplarında yaşanan artışa dikkat çekerek, Ramazan ayının ilk iki haftasında alınacak olan tedbirleri ve kısmi kapanma uygulamalarını madde madde açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararları şu şekilde sıraladı:

Şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek

Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek. 

65 yaş üstü ve 18 yaş altına toplu taşıma yasağı

65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlaması yeniden getirildi. 

Hafta içi sokağa çıkma yasağı 19-05 arası olacak

Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellendi.

Kafe, Lokal ve benzer mekanlar kapanacak

Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.

Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecek.

8 ve 12. sınıf hariç uzaktan eğitim kararı

8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek.

Kamuda esnek çalışma mesaisine geçilecek

Kamuda saat 16.00’da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. Kamuda hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

Ramazanda toplu iftarlar yapılamayacak

Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek.

Oteller sınırlı şekilde hizmet verecek

Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak. 

Düğün, Nikah ve toplantılar ertelenecek

Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelenecek.

 

 

 

YORUMLAR

  1. sezai dedi ki:

    sayın cumhurbaşkanım kamuda esnek çalışma zaten bizim bayburt ta var memur olup yapsat yapanlar araç alıp satanlar top peşinde koşanlar ramazan geldi bazı köylerde ezan okuyacak imam yok ama bazı camilerde 4 görevli var işe gitmiyorlar ay başı maaşlarını alıyorlar ama işe istedikleri gibi gidip geliyorlar bunlara çözüm bulunmalı vergi ödemeden ticaret yapan memurlar ya ticaret ya memurluk görev yapmayanlar veya gitmeyenlere işten çıkarma cezası gelmeli herkes tutturmuş bir yol arkasını siyasilere dayamışlar yanlış üstüne yanlış yapılıyor dur denmesi lazım inşallah cumhurbaşkanımız duyarda bu sorunlar bir el atar