Dolar 32,5866
Euro 34,8481
Altın 2.504,29
BİST 9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

Bayburt Tanıtım Günleri Yoğun İlgiyle Başladı

Bayburt Tanıtım Günleri Yoğun İlgiyle Başladı
27 Aralık 2019 19:36 | Son Güncellenme: 28 Aralık 2019 16:11
A+
A-

İstanbul Yani kapıda Bayburtlular Federasyonu tarafından organize edilen Bayburt Tanıtım Günleri etkinliğinin ilk gününde yoğun ilgi vardı.

Bayburtlular Federasyonu ve birçok Bayburt derneğinin katkılarıyla başlayan ve 4 gün sürecek olan Bayburt Tanıtım Günlerinin açılışına;

Yenikapı’da gerçekeleşen tanıtım günlerinin açılışına 26. Dönem Bayburt Milltevkili ve Vakıfbank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şahap Kavcıoğlu, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İstanbul Milletvekili Sare Aydın, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğdu, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Mustafa Geylani, MHP MKYK Üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Bayburtlular Federasyonu ve organizasyonu düzenleyen Bayburt derneklerinin başkan ve yöneticileri, davetliler ve çok sayıda Bayburtlu katıldı.

Bayburtlular Federasyonu Başkanı Hasan Saka açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bayburt’umuzu İstanbul’da böylesine güzel bir organizasyonla tanıtmanın hep birlikte haklı gururunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun! Saygıdeğer hemşerilerim Bayburt Anadolu’nun Türklere açılan ilk kapılarından olması yönüyle millî ve manevi değerlerle ulu bir çınarın kök salmış halidir. Bayburt’umuz, tanıtım anlamında en güzel organizasyonları hak eden bir gönül diyarıdır. Bizler, Türkiye Bayburtlular Federasyonu olarak bu organizasyona yüreğimizi koyduk.

Bugüne kadar sizlerden almış olduğumuz güç ile anladık ki Bayburtlu hemşerilerimiz bu tanıtım günlerini çok uzun zamandır beklemekteydi. Onun için sizlerin bu gönül birlikteliği, bu katılımı çok anlamlı, her birinizi yürekten kutluyorum. Böyle etkinliklerle gençlerin kültürlerini öğrenip, gelecek nesillere aktarması ayni zamanda burada hemşerilerimizin birbiriyle tanışıp burada geniş katılımlarla İstanbul’da bu güzelliğin yaşanması kültürel kaynaşma açısından çok önemlidir.

Allah’a şükürler olsun ki çıkmış olduğumuz bu yolda, Bayburtlu hemşerilerimizin, bu güzel etkinliğe göstermiş olduğu teveccüh bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Gücümüzü; Dede Korkut’un, Bey Böyrek’in, Zihni’nin, Celali’nin, İrşadi’nin, Dede Paşa’nın, Hicrani’nin ruhlarından, Bayburt’a olan sevgilerinden alıyoruz. Bizim sevdamızın adı Bayburt’tur. Bayburt’umuzu tanıtırken, yarınların Bayburt’unun mimarı olacak gençlerimizin de Bayburt’la olan bağlarını güçlü tutmayı önemsiyoruz. Buradaki esnaf kardeşlerimiz, hanım kardeşlerimiz, Bayburt’tan, yurtiçinden ve yurtdışından gelen tüm hemşerilerimiz ve misafirlerimiz Bayburt’umuzun kültürünü burada yaşama imkanı bulmuşlardır. Onun için bir kez daha tekrar etmek isterim ki Bayburt yegane sevdamızın adıdır. Türkiye’deki tüm Bayburt derneklerine teşekkür ediyorum. Özellikle İstanbul’daki derneklerimiz, vakfımıza teşekkür ediyorum. Bu program için elini değil gövdesini taşın altına koyan iş adamı Kazım Ay abimize çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

Bayburt kültüründe yer alan yiyecekler ve hediyelik eşyalarından oluşan stantların yer aldığı Bayburt Tanıtım günlerinde, davul zurna eşliğinde halay çeken Bayburtlular, ses sanatçılarının türküleriyle coştular. 

Birçok ulusal televizyon kanalının haberinde yer alan ve ilk günü geride kalan Bayburt Tanıtım Günleri Yeni kapıda 29 Aralık tarihine kadar ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek.

https://www.youtube.com/watch?v=qfrAPxUUijM

 

YORUMLAR

  1. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Bu tarz organizasyonlar birlik beraberlik açısından ve ayrıca bende varım, buradayım deme adına, kendini genel manada tanıtmak için güzel bir atılımdır.
    Tabiiki bu organizasyonların diğer bir manasıda buradan, Bayburt adına neler elde edebilirim manası taşır. Bu düşünceye yönelik öyle hazırlıklar yapmak lazım ki, ister Devlet ricali, ister hemşerilerimiz ve isterse Bayburtlu olmayan davetliler geldikleri zaman , bakın bu düşünce gayet güzel, hem Bayburt hem ülke adına olumlu bir proje dene bilmeli;
    Belki hızlı bir program oldu bu hazırlık için zaman olmamış olabilir, fakat bundan sonra ki organizasyonlarda bu çalışmayı unutmamak lazım;
    Mesela ney veya neler olabilir. Organizasyon alanının en ihtişamlı noktasına bir plato kurularak, burada ipkeyolu TREN projesi, Erzincan veya Erzurum dan sahile Trabzonda limana ulaşmak, limana ulaşmakla kalmıyor, vagon direk geminin ambar bölmüüne giriş yapıyor.
    Bununla beraber platoda Bayburt tan geçtiği güzergahta TREN yolunun gelmesi ile beraber kurulan fabrikalar ve fabrikaların bulunduğu alanda TREN rayları döşenmiş, her fabrikanın önüne bir makas atılmış, fabrikada ürünler hazırlarak vağona yüklenmiş ve TREN in Bayburt tan ve fabrikaların geçtiği alana yakın kurulan istasyonuna getirildiginin tasvir edildiği plato kurulur.
    Çaykara ile Bayburt arasında TREN yolunun geçtiği tünel haricinde, ayrıca karayolu tüneli yapılmalı (TREN yolu ve KARAYOLU TÜNELİ , zannımca aynı yerden, çaykara güzergahından gitmeli) Çaykara karayolu tüneli yapılarak bu bölgeye ve Rize bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin hem bizim ilimize hemde buradan Erzurum ve Erzincan ve hatta diğer illere kısa sürede istemeselerde gitmelerini sağlayacaktır. çünkü ziganayı dolaşsa en az 3-4 saat karı olacak, bu da turizm geliri ile insanların ve bölgenin kalkınmasın sağlayacaktır. TREN VE KARAYOLU TÜNELİ yerelde kalkınmaları ve beraberinde isihtamların artmasına vesile olacaktır.
    Belemiyorum sice yanlış mı?