Tek Milletvekili çıkaran Bayburt’u, Mecliste 5 Milletvekili temsil edecek!

Bayburt 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti’den Prof.Dr.Orhan Ateş’i seçerek 1 vekili Türkiye Büyük Millet Meclisine göndermesine rağmen, Bayburtlu olan 5 milletvekili mecliste yer alacak.
Nüfus çıkmazına takılan ve yıllardır bu sancıdan bir türlü kurtulamayan Bayburt, ne yazık ki son iki dönemdir tek Milletvekiliyle temsil edilmek mecburiyetinde kalmıştır.
Bu sorunu çözemeyen ve kenti il dışında yaşayan Bayburtluların veya Bayburt Üniversitesinde okuyan öğrencilerin ikamet adreslerini taşıma girişimlerine kadar mecbur bırakan, ama bunu dahi başaramayan siyasilerin bu konuda özeleştiri yapmaları gerekiyor.
Tek vekille temsil edilme gerçeğine bütün Bayburtlular üzülürken, diğer taraftan moralleri biraz olsun düzeltecek gelişmeler de yaşandı. 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Bayburt’tan seçilen Prof.Dr.Orhan Ateş’in yanı sıra, Bayburtlu olan AK Parti’den Ankara Milletvekili Prof.Dr.Vedat Bilgin, CHP’den İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, DEVA Partisinden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Yeniden Refah Partisi’nden, İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu milletvekili seçilerek meclise girmişlerdir. Diğer bir deyişle 28. dönemde Bayburt’un 5 Milletvekili olacak demek mümkündür. Bu vekillerin kente ne denli katkısının olacağını zaman gösterecektir. Kısacası Bayburt bu fırsatı iyi değerlendirebilecek mi göreceğiz.
Bayburt bazı dönemlerde siyasi manada önemli fırsatları yakalamış olmasına rağmen değerlendirememiştir. Çünkü Bayburt’taki siyasiler şehrin sorunlarından önce şahısların sorunlarını çözmek adına kolları sıvamış ve kentin çözülmesi gereken sorunlar ikinci plana bırakılmıştır.
Bayburt’un yeni milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş’in işi çokta kolay olmasa gerek. Çünkü herkes ondan çözülememiş olan sorunları, işsizliği ve göç sorununun çözümünü bekleyecektir. Buda bir kişi adına hiçte kolay değildir.
Bayburt’un geride bıraktığı süreçte ne gibi fırsatları değerlendiremediğini buradan anlatacak olursak eğer sayfalar dolusu kitap yazmak gerekir. Bu şehirde nelerin yanlış yapıldığı, verilen hangi sözlerin unutulup tutulmadığı, hangi yatırımların yanış ve atıl bırakıldığı gibi konularda konuşulmalıdır. Çünkü bu şehrin her türlü hizmeti fazlasıyla hak ettiği unutulmamalıdır. Mecliste 5 Bayburtlu milletvekilli fırsatını, tarihi bir fırsata dönüştürmek mümkündür…
Bayburt Medya
Bayburt’da değişen hiç birşey olmayacağı düşüncesindeyim. Sadece hastane konusunda devrim yaparsa Orhan hoca büyük iş başarmış sayacağız.
Ben açıkça şunu söyleyeyim orhan hoca çok çalışırsa bayburt değişebilir gelişebilir göç vermeyebilir ayrıca siyaset profösörüyüm diyen siyasetçiden basın açıklaması bekliyoruz ama henüz birşey yok siyaset küsmekle olmuyor bu sonuçlardan ders çıkarmak lazım kimseyi suçlamadan siyaset profösörü
Hiç bir şey düzelmeyecek bayburt aynı Bayburt kalacak ve bayburt yine gururla %80 oy çıkaracak değişmez düzen ve uyuyan iktidar sevicisi Bayburtlular
alkış alkış alkış çok güzel bir yorum
BAYBURTTAN SEÇİLENLER YILLARCA MİLLETİN SIRTINDAN MAAŞ ALDILAR SONUÇ ORTADA YILDA 10 BİN GÖÇ VERİYORUZ ÇORUHUN HALİ ORTADA EVLER İŞ YERLERİ KİMİN, AKRABALARININ BELLİ. YANİ ÇOK SÖZE GEREK YOK ETEK ÖPEN HER ZAMAN KAZANIR BİZE ETEK ÖPMEK YERİNE ÇALIŞACAK ADAM LAZIM KARDEŞİM .