Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Tek Milletvekili çıkaran Bayburt’u, Mecliste 5 Milletvekili temsil edecek!

Tek Milletvekili çıkaran Bayburt’u, Mecliste 5 Milletvekili temsil edecek!
21 Mayıs 2023 15:50 | Son Güncellenme: 21 Mayıs 2023 20:28
A+
A-

Bayburt 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti’den Prof.Dr.Orhan Ateş’i seçerek 1 vekili Türkiye Büyük Millet Meclisine göndermesine rağmen, Bayburtlu olan 5 milletvekili mecliste yer alacak.

Nüfus çıkmazına takılan ve yıllardır bu sancıdan bir türlü kurtulamayan Bayburt, ne yazık ki son iki dönemdir tek Milletvekiliyle temsil edilmek mecburiyetinde kalmıştır.  

Bu sorunu çözemeyen ve kenti il dışında yaşayan Bayburtluların veya Bayburt Üniversitesinde okuyan öğrencilerin ikamet adreslerini taşıma girişimlerine kadar mecbur bırakan, ama bunu dahi başaramayan siyasilerin bu konuda özeleştiri yapmaları gerekiyor.

Tek vekille temsil edilme gerçeğine bütün Bayburtlular üzülürken, diğer taraftan moralleri biraz olsun düzeltecek gelişmeler de yaşandı. 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Bayburt’tan seçilen Prof.Dr.Orhan Ateş’in yanı sıra, Bayburtlu olan AK Parti’den Ankara Milletvekili Prof.Dr.Vedat Bilgin, CHP’den İstanbul Milletvekili  Gökan Zeybek, DEVA Partisinden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Yeniden Refah Partisi’nden, İstanbul Milletvekili  Suat Pamukçu milletvekili seçilerek meclise girmişlerdir. Diğer bir deyişle 28. dönemde Bayburt’un 5 Milletvekili olacak demek mümkündür. Bu vekillerin kente ne denli katkısının olacağını zaman gösterecektir. Kısacası Bayburt bu fırsatı iyi değerlendirebilecek mi göreceğiz.

Bayburt bazı dönemlerde siyasi manada önemli fırsatları yakalamış olmasına rağmen değerlendirememiştir. Çünkü Bayburt’taki siyasiler şehrin sorunlarından önce şahısların sorunlarını çözmek adına kolları sıvamış ve kentin çözülmesi gereken sorunlar ikinci plana bırakılmıştır.

Bayburt’un yeni milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş’in işi çokta kolay olmasa gerek. Çünkü herkes ondan çözülememiş olan sorunları, işsizliği ve göç sorununun çözümünü bekleyecektir. Buda bir kişi adına hiçte kolay değildir.

Bayburt’un geride bıraktığı süreçte ne gibi fırsatları değerlendiremediğini buradan anlatacak olursak eğer sayfalar dolusu kitap yazmak gerekir. Bu şehirde nelerin yanlış yapıldığı, verilen hangi sözlerin unutulup tutulmadığı, hangi yatırımların yanış ve atıl bırakıldığı gibi konularda konuşulmalıdır. Çünkü bu şehrin her türlü hizmeti fazlasıyla hak ettiği unutulmamalıdır. Mecliste 5 Bayburtlu milletvekilli fırsatını, tarihi bir fırsata dönüştürmek mümkündür…

Bayburt Medya

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. vatandaş dedi ki:

    Bayburt’da değişen hiç birşey olmayacağı düşüncesindeyim. Sadece hastane konusunda devrim yaparsa Orhan hoca büyük iş başarmış sayacağız.

  2. kasım dedi ki:

    Ben açıkça şunu söyleyeyim orhan hoca çok çalışırsa bayburt değişebilir gelişebilir göç vermeyebilir ayrıca siyaset profösörüyüm diyen siyasetçiden basın açıklaması bekliyoruz ama henüz birşey yok siyaset küsmekle olmuyor bu sonuçlardan ders çıkarmak lazım kimseyi suçlamadan siyaset profösörü

  3. Emre ekol dedi ki:

    Hiç bir şey düzelmeyecek bayburt aynı Bayburt kalacak ve bayburt yine gururla %80 oy çıkaracak değişmez düzen ve uyuyan iktidar sevicisi Bayburtlular

    1. burak dedi ki:

      alkış alkış alkış çok güzel bir yorum

  4. BİTMİŞ ESNAF dedi ki:

    BAYBURTTAN SEÇİLENLER YILLARCA MİLLETİN SIRTINDAN MAAŞ ALDILAR SONUÇ ORTADA YILDA 10 BİN GÖÇ VERİYORUZ ÇORUHUN HALİ ORTADA EVLER İŞ YERLERİ KİMİN, AKRABALARININ BELLİ. YANİ ÇOK SÖZE GEREK YOK ETEK ÖPEN HER ZAMAN KAZANIR BİZE ETEK ÖPMEK YERİNE ÇALIŞACAK ADAM LAZIM KARDEŞİM .