Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

İmamoğlu, Dede Korkut Mezarını ziyaretinin ardından Bayburt’tan ayrıldı

İmamoğlu, Dede Korkut Mezarını ziyaretinin ardından Bayburt’tan ayrıldı
9 Ekim 2021 22:40 | Son Güncellenme: 10 Ekim 2021 09:03
A+
A-

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dede Korkut Türbesini ziyaret ederek Bayburt’tan ayrıldı.

Bayburt ziyaretinde yoğun ilgiyle karşılanan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, akşam saatlerinde Bayraktar Köyü’ndeki Baksı Müzesi’nde geceyi geçirdikten sonra Dede Korkut Mezarını ziyaret ederek Bayburt’tan ayrıldı.

CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, Turan Aydoğan ve Ahmet Kaya ile Baksı müzesine giden İmamoğlu, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve eşi Oya Koçan tarafından karşılandı. İmamoğlu Baksı Müzesi’ni gezdikten sonra şunları söyledi; “Bir insanın tek başına yaşamı değiştirme adına neler yapabileceğinin çok kıymetli bir ispatı. İBB olarak, İstanbul halkı adına Baksı Müzesiyle güçlü bir iş birliği ağı kurmak istiyoruz. Harika bir iş olmuş. Hayatı değiştirmiş. Bu toprakların kendilerine kocaman bir teşekkür borcu var” sözleriyle dile getirdi.

Geceyi Baskı Müzesi’nde geçiren İmamoğlu Bayburt’tan ayrılmadan önce Masat Köyü’ndeki Dede Korkut Türbesi’ni ziyaret etti. İmamoğlu’nun konvoyu, farklı yerleşim yerlerinde durduruldu. İmamoğlu, yol boyunca kendisine sevgi gösterilerinde bulunan yurttaşlarla fotoğraf çektirdi.

Dede Korkut’un mezarı başında dua eden İmamoğlu, Bayburt’tan ayrılarak Erzurum’a gitmek üzere yola çıktı.

 

 

YORUMLAR

  1. haktan ispirli dedi ki:

    demiryolu erzurmda yazın domates bir tl,bayburtta 3 tl,tren bayburttan geçmeli,ki,her şey hesaplı
    olsun,,bayburt kent konseyi ile imza kampanyası için demiryolu bayburtta gelmeli,gerisi teferrüat

  2. hamiyet yücesoy-dısburg dedi ki:

    geçim derdi ucuzladı,şok ta soğan 2 tl,,diğerleride yakında hesaplı olacak,ve türkiyemiz daha güzel olacak,hiç merak edilmesin,z gençleri,artık manipleye karnımız tok,diyoruz..,yeterki israf olmasın.!!!

    1. Bayburtlu dedi ki:

      Nerede ucuzladı, biz niye görmüyoruz. Ay sonu bile gelmiyor, çocuklar eve gidince elimize bakıyor. Napacaz.

  3. Eski ak partili dedi ki:

    Nefret ve halkı kutuplaştırma değil, sevgi kazanacak. Artık kavga etmeyelim, sarılalım…