Dolar 32,5101
Euro 34,8700
Altın 2.450,28
BİST 9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C
Sal 20°C

Türk Kızılay Bayburt Şubesi, ilk yardımın önemine dikkat çekti

Türk Kızılay Bayburt Şubesi, ilk yardımın önemine dikkat çekti
10 Eylül 2022 09:30 | Son Güncellenme: 10 Eylül 2022 22:43
A+
A-

Türk Kızılay Bayburt Şubesi Dünya İlk Yardım Günü nedeniyle eğitim faaliyetini Aydıntepe ilçesinde gerçekleştirdi.

Her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü Dünya İlk Yardım Günü 2003 yılından bu yana tüm dünyada 188 ülkede aynı anda kutlanıyor.

Her yıl değişik bir tema ile sorunlara dikkat çekmeyi amaçlayan “Dünya İlk Yardım Günü”nde Türk Kızılay da Türkiye’de bir çok etkinlik düzenleniyor.

Türk Kızılay Bayburt Şubesi Aydıntepe ilçesinde günün önemine ilişkin Halk Eğitim merkezinde verdiği eğitim sonrası konuşma yapan Kızılay  Bayburt Şube Başkanı Ensar Yerlikaya şunları söyledi:    

“Dünya İlkyardım Günü, her yıl tüm dünyada Eylül ayının ikinci Cumartesi günü kutlanmaktadır. Bu sene ise bu özel gün ayın 10’una denk gelmektedir. Halkın ilk yardım farkındalığını artırmak ve kişileri ilkyardım öğrenmeye motive etmek amacı ile ortaya çıkmıştır. İlkyardım günü, vatandaşların ilkyardımın önemini anlaması için önemlidir.

Dünyada her 5 saniyede 1 kişi yaralanma sonucu hayatını kaybetmektedir. Herkes her an, herhangi bir yerde, bir kaza veya yaralanma sonucu ilk yardıma ihtiyaç duyabilir. Özellikle meydana gelen düşmeler neticesinde yaralanma sonucunda insanlar yaşamlarını kaybetmektedirler. Verilere bakıldığında ise yaralanmaya bağlı ölümlerin %40’ını düşmeler oluşturmaktadır.

Toplumlardaki yaşlı nüfus, düşmelere bağlı ortaya çıkan sağlık sorunlarının yanı sıra bulaşıcı olmayan (Felç, kalp krizi, şeker ) gibi hastalıklara karşı ve hava durumuyla ilgili meydana gelen hastalıklara karşı savunmasız kesimi oluşturmaktadır. Böyle durumlarda erken uyarı belirtileri ve önleyici bakım, yaşam ile ölüm arasındaki çizgide yaşlıların hayatını sürdürebilmesi için büyük önem taşımaktadır.”

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.