Dolar 32,5724
Euro 34,9700
Altın 2.445,74
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 18°C

Hastanedeki kuyruklara evlerinde bekleyenlerde eklendi

Hastanedeki kuyruklara evlerinde bekleyenlerde eklendi
18 Şubat 2023 22:43 | Son Güncellenme: 21 Şubat 2023 18:14
A+
A-

Alo 182 randevu sistemi üzerinden randevu alamayanlar Bayburt Devlet Hastanesine sabahın erken saatlerinde giderek poliklinikler önünde sıra almak için oluşan kuyruklarda beklemek mecburiyetinde kalıyorlar.

Türkiye’nin nüfus açısından en küçük ili konumunda bulunan Bayburt’ta vatandaşlar son zamanlarda hastaneden randevu alamamanın şikayetini dile getirirken, muayene olabilmek için soğuk havalarda sabahın erken saatlerinde hastaneye giderek sıra almak için kuyruklarda beklediklerini dile getiriyorlar.

Muayene için oluşan kuyruk çilesinin yanı sıra hastaneye giden birçok vatandaş ise doktorların hasta muayene sayısının dolmuş olması nedeniyle sıra alamadan geri dönmek mecburiyetinde kalıyorlar.

Diğer taraftan, deprem bölgesinden Bayburt’a gelen depremzede misafirlerinin sayısı her geçen gün artıyor ve yaklaşık 6 bin kişiyi geçmesi tahmin ediliyor. Bu insanlarında doğal olarak sağlık sorunları olacak ve devlet hastanedeki yoğunluğu bir şekilde artıracaktır.  Daha iyi hizmet verilebilmesi için hastanedeki doktor sayısının artırılmasının yanı sıra randevu konusunun bir şekilde çözüme ulaştırılması gerekiyor.

Evlerinde kuyruk beklercesine randevu gününü bekleyen hastalar var

Randevu sistemini düşürebilenler genel olarak bir veya iki hafta sonrasına randevu alabiliyorsalar kendilerini şanslı sayıp evlerinde sıra bekler gibi günleri sayıyorlar. Bu insanlardan sağlık durumu kötüye gidenler olduğunda ise hastanede acil bölümüne gitmek mecburiyetinde kalıyorlar.

İllerin nüfusa göre doktor sayısının belirlendiği bu sistem Bayburt’un sağlık sorununu çözüme ulaştırmakta yeterli olmuyor. Yaşanan bu sorunun çözüme ulaştırılması için Sağlık Bakanlığı tarafından Bayburt’a pozitif ayrımcılık yapılarak bazı branşlardaki doktor sayılarının artırılması ve günlük muayene sayılarının da bu şekilde artırılarak insanların mağduriyetinin giderilmesi en önemli çözüm yollarından birisi olabilir.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Muhtar dedi ki:

    Bir iki bölümde sıkıntı olabilir. Bunu genele teşmil etmek doğru değil. Ben Pzt NHRS sisteminden Salı için randevu aldım. Dahiliye ve Psikiyatri. Salı günü verilen saatte muayenemi oldum. Tahlilleri yaptırdım. Öğleden sonra tahlil ve sonuçları gösterip ilacımı aldım. Toplam 25 dakikamı almadı.

  2. hakan dedi ki:

    Bakın bu yorumu yayınlamazsınız biliyorum ancak en azından ne olur kışın soğuğunu çeken bu milletin sesi olun, (bakın hemen yanlış anlamayın ben iktidar yanlısıyım) bu ilde hiç bir kurum işini yapmıyor, vallikten başlayarak, emniyet mensupları sadece çocuklarını kreşten yada Anaokullarından almaktan başka, özel idare sadece yemek yenilen bir bina ve içindekiler yemek için muhtarların peşinde gibi, sağlık müdürü vatandaşa randevu vermiyor hastane bitik, diş hastanesi daha bitik vatandaşa hemen sevk nereye, haydin Erzurum’a, Trabzon’a yani buradakiler yatsın maaş alsın yazık nedeyim çok yazık ve bunlar iktidarı kullanan insanlar.

    1. Eko dedi ki:

      ibretlik bir yorum yapmissin hakan kardesim. Elestiri icerigi oldugu icin korkuyorsun yayinlanmiyacagindan, sonra bütün kurumlarin calismadigindan sikayet ediyorsun, sonrada bunlar iktidari kullaniyor diyorsun. Allah askina zerre kadar aklina gelmiyormu bu sistemin kurulmasinda 20 yildir bir iktidar oldugunu? yani diyorsunki Ankaradakiler cok masum ama yereldekiler is yapmiyor…. Mantiklimi?

      1. hakan dedi ki:

        Kardeşim ben herkesin kendi işini yapmasını istiyorum Allah için eleştiriyorum yani bağcıyı dövmek gibi bir niyetim yok, şimdi sen bur da bir kurumun başında hiç bir şey yapmayacaksın sonra başkalarını suçlayacaksın öyle bir şey yok bu ilde ilbaşkanları, STK lar yanlışlıkların üzerine gidecek ,vatandaş yapıcı bir eleştiri kültürü kazandırılıp her türlü hakkını savunacak ancak devletime ve oluşturduğu yapıya zarar vermeyecek, sinsice bekleyen düşmanlara pirim vermeyecek diye düşünüyorum.

        1. vatandas dedi ki:

          Hakan hocam; 2 ay önce sağlık ta yönetici atamaları oldu tahmini 30 kişi maaşlar 25 bin ile 70 bin arasında değişiyor bunları atayan iktidar a sorabildin mi bunları hangi puana ,beceriye, kabiliyete veya neye göre alıp yönetici yaptınız,bir de hastanede sağlıkçıdan fazla temizlikçi ve güvenlikçi vb.. çalışan 5 – 10 kişi … Kendi bahçe duvarımızı yapsak işini en iyi yapanı arar buluruz devlet işi olunca rastgele seçeriz , sonra işler aksar sıkıntıyı biz çekeriz… Yazdıklarınız doğru ama eksik…

      2. hakan dedi ki:

        benim maksadım üzüm yemek bağcıyı dövmek değil kardeşim, bu ilde ilbaşkanları, STK lar bu ildeki sorunlarla ilgilenmeli şimdi sen bu memlekette bir koltuk işgal edeceksin hiçbir şey yapmadan birilerini suçlayacaksın olmaz, bayburtun sahibi yok denilirken bu yöneticilerin utanması ve öz eleştiri yapmaları gerekiyor. Toplumumuza da yapıcı eleştiri kültürünü yerleştirmemiz gerekiyor yoksa fütursuzca yapılan eleştiriler sinsice bekleyen vatan millet düşmanlarına meze olur.