Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rektörlerle Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rektörlerle Buluştu
11 Eylül 2015 20:53 | Son Güncellenme: 14 Eylül 2015 22:19
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Üyeleri ve Rektörlerle bir araya geldi.

Buluşmaya, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da katıldı.

Yeni akademik yıl öncesinde gerçekleştirilen toplantıda, üniversitelerle ilgili son durum değerlendirmesi yapıldı. YÖK Başkanı, Kurul Üyeleri ve Üniversite Rektörlerini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde ülkemizde yaşanan olaylara değinerek birlik beraberlik mesajı verdi.

Dağlıca ve Iğdır’da şehit düşen asker ve polislerimize rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara da Allah’tan şifa temennisinde bulunan Erdoğan, “Türkiye bizim ortak hayat alanımızdır. Unutmamalıyız ki TBMM hepimizin meclisi, hükümet hepimizin hükümetidir. Yöntemde, söylemde anlaşamayabiliriz ama hedefler konusunda ortak olmalıyız. Ülkenin bekası söz konusu olduğunda bir araya gelmek şarttır.” dedi.

Artık üretmenin tek başına yetmediğini; araştırma, geliştirme ve tasarlamanın en az üretmek kadar önemli hale geldiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin geçtiğimiz 12 yılda daha önceki 30 yıla, 50 yıla, 70 yıla denk hizmetleri hayata geçirdiğinin altını çizdi. Kamu kuruluşları, özel sektör ve üniversitelerin el ele verip güçlerini ve imkânlarını en iyi şekilde kullanarak süratle 2023 hedeflerini başarması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı, öğrencilere ve öğretim elemanlarına yeni öğretim yılında başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.