Dolar 32,4671
Euro 34,6955
Altın 2.437,43
BİST 9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Demiryolu Proje İhalesi Yapıldı, Bayburt Devre Dışı Kaldı

Demiryolu Proje İhalesi Yapıldı, Bayburt Devre Dışı Kaldı
22 Ekim 2019 20:24
A+
A-

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinin ihalesinin yapılması ve bu projede Bayburt’un devre dışı kalmış olması Bayburt’ta tepkiyle karşılanmazken, Rize ve Gümüşhane TSO başkanları arasında tartışmaya neden oldu.

“Doğru şeyleri konuşmamız lazım”

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinin yapılan ihalesi sonrası Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu yaptığı açıklamada, “Samsun’dan Sarp’a 4 Milyon 100 Bin nüfus var. Erzincan’dan Trabzon’a 1 Milyon 140 Bin nüfus var. Amaç insanlığa hizmet ve geleceğe yatırım ise aklın yolu birdir. Erzincan’dan başlayacak olan demiryolu Trabzon’dan vazgeçtim, Rize’ye insin. Ordu’nun, Giresun’un, Artvin’in ne günahı var. Bayburt’u bu projeden çıkardılar, bak 31 Mart’ta oy oranları ne kadar düştü ve belediye başkanlığını MHP kazandı. Ben iyi bir Rizeli’yim, iyi bir Rize milliyetçisiyim. Cumhurbaşkanımızın zarar görmesini asla istemem. Siyaset ile işim olmaz ama bazı doğru şeyleri konuşmamız lazım. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile bu konuyu konuştum. Sağolsun, kendileri Samsun – Sarp demiryolu projesinin bir önce hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılmasını istediğini belirtti” dedi.

“Nüfus üzerinden mukayese edilmesi doğru değil”

Karamehmetoğlu’nun yaptığı bu açıklamaya cevap ise Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’dan geldi. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu projesinin yerine kamuoyunda dile getirilen farklı güzergah söylemlerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Akçay şunları söyledi:

“Kamuoyunda dile getirilen farklı güzergah söylemlerini kabul etmiyoruz. Değerli Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi hakkında yapmış olduğu açıklamaları üzüntü ile karşıladım. Başkanımız açıklamasında kendisinin Rize milliyetçisi olduğunu vurgulayarak, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin yanlış bir hat olduğunu, doğrusunun ise Rize güzergahında yapılacak bir hat olduğunu bölgenin nüfus oranları üzerinden savunuyor. Ulaşımda karayolundan başka alternatifi olmayan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon güzergahının, deniz yolu, havayolu, karayolu gibi zengin ulaşım yolları olan bölge ile nüfus üzerinden mukayese edilmesi doğru değildir. Bu yalnız biz düşüncesini benimseyen dar kapsamlı etnosentrik nasyonalizm görüşüdür. Ülke ve toplumsal menfaatler düşünüldüğünde yeri de yoktur” dedi.

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinin yapılması sonrasında Rize ve Gümüşhane illerinin TSO başkanları arasında tartışmalar devam ederken Bayburt’ta konu hakkında bir açıklama yapılmamış olması, Bayburt’un demir yolu konusunu gündeminden çıkardığı anlamına mı geliyor?. Bu konuda açıklayıcı bilginin cevabı şimdilik yok.

Bakan Turhan ne demişti?

Son günlerde bu gelişmeler yaşanırken, 10 Ağustos 2019 tarihinde yaptığı ve 2020 yılında etüt projesinin tamamlanacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan şunları söylemişti: “ Trabzon ile Erzincan arasında çift hatlı, sinyalli ve elektrikli, saatte 200 kilometre hıza uygun, 248 kilometre uzunluğunda yeni bir demir yolu hattıdır bu projemiz. Bu hat hem yük hem de yolcu taşımacılığına hizmet verecek” ifadelerini kullanmıştı.

 

YORUMLAR

  1. Bayburt Ahalisi dedi ki:

    1- Demiryolu imza kampanyası için toplanan imzalar ve hazırlanan raporun teslime edildiği İBRAHİM YUMAK NEREDE ? Dosyayı kime teslim etmiş? Teslim etmemiş ise NEDEN ?
    2- ,AKP vekili ne yapıyor ??, O yıllardaki vekiller kimlerdi? HATIRLAYALIM.. Onlar ne yapıyor ?
    3- AKP il teşkilatı ne yapıyor ?
    4- Bayburt halkı, STK lar ile beraber protesto hakkını kullanmalıdır. Her yer afişler ile donatılmalı ve GEREKEN CEVAP VERİLMELİDİR. Paneller, afişlemeler, siyah çelenk bırakma gibi en doğal protesto yöntemleri kullanılarak konu ulusal medyaya da yansıtılmalıdır.
    Bayburt halkı belediye seçimlerinde olduğu gibi vekil seçimlerinden de gereken cevabı vermelidir. ANLAYACAKLARI DİLDEN KONUŞMANIN VAKTİ GEÇTİ BİLE..

  2. NEŞET dedi ki:

    Güzel Memleketimin Güzel İnsanları. Lütfen kafanızı kaldırın çevre illere bakın. Beğenmediğiniz Gümüşhane neler yapıyor. Oy kullanmakta rekora koştunuz. Hep bir parmak bal ile övün dünüz.
    ŞAİR NE GÜZEL SÖYLEMİŞ;
    Söyler misin sen çocuk, niçin ağlamaktasın,
    Sicim gibi yaşları, gözden akıtmaktasın,
    Gök yüzünü sesinle, bil ki çınlatmaktasın,

    Senin ile inan ki, biz de ağlamaktayız,
    Seni anlamayanı, bil ki kınamaktayız,

  3. Hüsnü dedi ki:

    Karadeniz-Dogu Anadolu bölgelerinin kavsak noktasi, bu bölgede bes ile siniri olan bir sehri atlayip en kestrirme yolu secerek simdiki halini kabul etmek en hafif tabirle ahmakliktir!.. Bu isle hic alakasi olmayan herhangi birine dahi sorsaniz, size her halükarda Bayburt`un mutlaka bu projede olmasi gerektigini söyleyecektir.Kimbilir kimlerin bu isten rant elde etmesi hesaplanmis ki bu secenekler icinden en kötü olan tercih edilmis.Sayin Karamehmetoglu olayi iyi özetlemis sagolsun.

  4. ismet dedi ki:

    bu proje 2 yıl önce oluştu yeni ihaleye cıktı rize oda başkanı belki haklı olarak savunma yapıyor ama iki yıl evvel nerdeydi mesele aslında o deil mesele bayburtun sahibi yok binali yıldırım bey ve o zamanın başbakanı ahmet davutoglu söz vermişti ama malasef bu proje onaylandıgında hic bir stk larımız millet vekillerimiz olaya müdahale etmediler herkes sustu aman reis bişe demesin bize koltugumuzdan olmayak hic bi zaman bayburtta şahsi menfaatler cıkarlar geri plana itilmedi hep kendi mefaatleri koltukları ön plana getirildi gercekde bu şehgrin sahibi yok şimdi aglamanın faydasıda yok göc veriyoz habire istihdam yok bu gibi yatırımları alamıyoz herkes kendi dümeninde yapılması gereken şey şu anda tek şey toplum olarak cimere yazı yazmak herkes bir bütün olup yazacak cumhurbaşkanına bizim vekilimizdin şimdi yardımınızı bekliyoz diip aglamak lazım eger bunuda bugün yapamassak hic aglamaya gerek yok daha

  5. VATANDAŞ dedi ki:

    Bir zamanlar “hızlı tren Bayburtumuza hayırlı olsun” reklam-pankartlarıyla naralar atan şahsiyetlere selam olsun. 10 tane havalimanındansa 1 tane tren yıllarca yeterdi bu memlekete. Daha neyin faydalı, neyin faydasız olduğunu çözebilmiş değiller. Ne diyelim vatandaşımıza geçmiş, idarecilerimize yazıklar olsun!

  6. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Tren gelir hoş gelir,lüm, lüm lümlüm yar….!
    O da bize zor gelir, lüm,lüm lümlüm yar….!
    Bu türküyü siyasi partiler, ticaret ve esnaf odaları,
    üniversitemiz, STK lar ,basınımız KORO halinde
    seslendirmeliyiz….Kulağa hoş gelir LÜM,LÜM yar….!

  7. murat dedi ki:

    şaşırdık mı 🙂 tabıkı hayır vekılımızın ne ış yaptığını coooook merak edıyoruz ne ış yapar bılen goren duyan varmı. yazmanın hıc manası yok sebebı bellı tren gider bayburtlu bakar bu kadar basıt.

  8. delibey dedi ki:

    BİR KİŞİ DAHİ AKP Yİ ELEŞTİRMİYOR BİNALİ YILDIRIM TREN YOLU İÇİN SÖZ VERMİŞTİ. SİZE İYİ OLUYOR

  9. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Rahmetli Necip Fazıl ne demişti;
    İnsan bir su misali kıvrım,kıvrım akarya SAKARYA ;
    Evet su, bu su ki , Dünyanın en hızlı akan nehri ÇORUH nehri idi ve su akar TÜRK bakar denir idi.
    Fakat hakkını yemeyelim Hükumet bakmadı ve gereğini yaptı Çoruh nehri üzerinde önemli barajlar yapıldı.
    Bu gün baktığımız zaman Bayburt içinde TREN yolunun gelmesi ve Bayburt ta tarımsal,hayvansal,endüstriyel her türlü tesis kalkınmada öncelikli yöre olmamız nedeni ile kurulup faaliyete geçmesi Bayburt un ve ülkenin gelişimi adına ve yerinde kalkınma adına çok güzel olacaktır.
    Bayburt ta siyaset yapanlar Bayburt gerçeklerine vakıf olmak çalışmak ve Bayburt için üretimin gelmesini sağlamak zorundalar, eğer bunları başaramıyor iseler siyaseti bıraksınlar daha üretken ve fahri olarak çalışacak insanlar gelsinler.
    Sn Cumhurbaşkanımızın zaten bu konu ile alakalı geçmişte olurları var, Bayburt adına kurulacak TREN heyeti gerekli hazırlıkları ayrıntıları ile (maliyet analizi, sahil bölgesinde müteşebbislerin tesis kurmak istediği fakat, alan olmadığı için kuracakları tesisler nelerdir, bunların ekonomik değeri nedir, istihdam kapasitesi nedir, ülke ekonomisine ne kadar katkı sağlayacaktır, kalkınmada öncelikli bölge olmamız nedeni ile , tesislerin kurulmasının avantajları nelerdir.)klasörler dolusu dosya yaparak, oluşacak HEYET sunacağı rapor ile ve Naci AĞBAL bakanımızın da destekleri ile, sade Bayburt adına değil ülke adına TREN yoluna onay alınacaktır.
    Yeter ki Bayburt adına fahri ve samimi siyasetçiler olsun,

  10. fikret dedi ki:

    kimsenin gıkı çıkmadı çıkmaz da çünkü Bayburtlu birbiriyle uğraşmaktan Bayburt’un menfaatini düşünemez
    rant ve karları azalacak

  11. ESLEM dedi ki:

    BAYBURT’U YÖNETENLER BU KONU HAKKINDA NELER SÖYLEYECEKLER ÇOK MERAK EDİYORUM.

  12. ali dedi ki:

    BAYBURT neden es geçildi sayın milletvekilim sayın ak parti il başkanı ve sayın belediye başkanı sizlerden ricamız bu işin üstüne gidin tren bayburt tan geçsin cumhurbaşkanına çıkın binali bey söz verdi yani söz vermeyen kalmadı şimdi bayburt yetim muamelesi görüyor olmaz bayburt un bu trene ihtiyacı var koltukları işgal edenler bu işi takip edin ALLAH rızası için bayburt için

  13. Gökmen dedi ki:

    Bayburt için asıl gerekli olan havaalanı değil yatırım ve ticaret hacmini artıracak olan demir yolu idi ama bu kimsenin umurunda değil. Neyse havaalanının açılışında unutulur bunlar.

  14. sinan dedi ki:

    nasil yani? belediye seciminde iktidar partisinin adayini tercih etmedigi icin Bayburt cezalandiriliyor mu? biz boyle seylerin eskide kaldigini dusunmustuk. malesef uzun sure Turkiye’ye cok iyi hizmetler eden ve bu yuzden bizim de destegimizi alan siyasi parti artik kendi kendini yok ediyor.

  15. Ayşe dedi ki:

    Rize sanayi odası başkanının yenimi aklına gelmiş. Bu proje 2 yıl önce güzergahı belirlenmişti. MHP kazandı diye değişmiş? Tamamen asılsız ve düzmece. Bu aklı barik olmayan adamın söylediğini haber yapanlarda hiç mantık yokmu? Hiçmi gündemi takip etmiyorlar.

  16. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bu projenin uygulanması ne demek…?
    Bilim, fayda ve maliyet analizleri ,inkar edilmiştir…
    Ey doğu Karadenizli iş adamları, büyük fabrika ve yatırımlarınızı
    gidin Erzincan’a yapın demektir…G.hane zaten rantabıl değil….!
    Bayburt ovaları ES geçilmiştir….Suçlu kim….?
    Bayburt da münevver sahibi,siyaset ve ticaretle uğraşanlar
    kendi SİYASİ ve EKONOMİK çıkarları,ön planda olunca ,BAYBURT’u
    unuttular….Siyasi ve Jeopolitik gücümüzü ,kullanamadık ….
    Demir yolu platformu kurup,ekip halinde çalışalım dedik….Duyan
    olmadı ,fakat SİYASET yapmaya zaman buldular….
    Maalesef geçmiş olsun…
    Bu proje bu saatten sonra nasıl değişir…?
    Trabzon-Of-Çaykara-Bayburt-Erzincan güzergahına da
    bir proje çalışması istemek durumundayız…
    Görev başta iktidar,diğer siyasi partiler,Üniversite,Ticaret ve Esnaf
    odalarına ,diğer STK’lara ve basına düşüyor….Başara biliriz….!