Dolar 32,5241
Euro 34,8483
Altın 2.429,49
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek sonuçları açıklandı

Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek sonuçları açıklandı
10 Kasım 2021 20:02
A+
A-

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 6 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilen “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2” kapsamında sunulan projelerin değerlendirme sonuçları bugün Erzurum’da gerçekleştirilen 138. Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Bölgenin öne çıkan turizm, tabi kaynaklar, et, süt ve arıcılık sektörlerinin ulusal ve uluslararası alanlarda rekabet gücünün artırılması amacıyla hazırlanan Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 çerçevesinde toplam 68 proje sunulmuştur. Değerlendirme süreci sonunda başarılı bulunan 26 proje kapsamında öngörülen 38 milyon TL toplam yatırım tutarının 24 milyon TL’si KUDAKA tarafından sağlanacaktır.

Destek almaya hak kazanan projelerle, bölgenin turizm açısından ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanarak kış, kültür, sağlık, doğa ve alternatif turizm alanlarında daha gelişmiş bir altyapının oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca yeni tesisler ile bölgenin toplam yatak kapasitesi artırılarak turizm kapasitesi geliştirilecek, kültürel varlıkların ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması sağlanacak, böylece bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına önemli katkılar sunulacaktır. Bununla beraber kooperatifçilik faaliyetlerine yönelik destekler ile bölgede mikro ölçekli ticari toplulukların gelişimine katkıda bulunularak, bölge ürünlerinin markalaşmasına ve bu ürünlerden elde edilen gelirin artırılmasına katkı sağlanmış olacaktır.

Et, süt ve arıcılık sektörlerine yönelik desteklenen projelerle de bu sektörlerdeki üreticilerin ürünlerini aracılar yerine doğrudan tüketicilere ulaştırması sağlanacaktır. Bu sayede ürünlerin ekonomik değerlerine uygun olarak ticarete konu olması sağlanıp üreticilerin daha fazla gelir elde etmelerine imkân tanınmış olacaktır. 

Bölgemizde faaliyet gösteren paydaşlarımızın ilgisine teşekkür eder, Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2’nin sonuçlarını kamuoyunun bilgilerine sunarız.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.