Dolar33,0564
Euro35,9097
Altın2.520,12
BİST10.909,69
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 23°C
Az Bulutlu
Bayburt
23°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C
Sal25°C

Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek sonuçları açıklandı

Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek sonuçları açıklandı
10 Kasım 2021 20:02
A+
A-

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 6 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilen “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2” kapsamında sunulan projelerin değerlendirme sonuçları bugün Erzurum’da gerçekleştirilen 138. Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Bölgenin öne çıkan turizm, tabi kaynaklar, et, süt ve arıcılık sektörlerinin ulusal ve uluslararası alanlarda rekabet gücünün artırılması amacıyla hazırlanan Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 çerçevesinde toplam 68 proje sunulmuştur. Değerlendirme süreci sonunda başarılı bulunan 26 proje kapsamında öngörülen 38 milyon TL toplam yatırım tutarının 24 milyon TL’si KUDAKA tarafından sağlanacaktır.

Destek almaya hak kazanan projelerle, bölgenin turizm açısından ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanarak kış, kültür, sağlık, doğa ve alternatif turizm alanlarında daha gelişmiş bir altyapının oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca yeni tesisler ile bölgenin toplam yatak kapasitesi artırılarak turizm kapasitesi geliştirilecek, kültürel varlıkların ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması sağlanacak, böylece bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına önemli katkılar sunulacaktır. Bununla beraber kooperatifçilik faaliyetlerine yönelik destekler ile bölgede mikro ölçekli ticari toplulukların gelişimine katkıda bulunularak, bölge ürünlerinin markalaşmasına ve bu ürünlerden elde edilen gelirin artırılmasına katkı sağlanmış olacaktır.

Et, süt ve arıcılık sektörlerine yönelik desteklenen projelerle de bu sektörlerdeki üreticilerin ürünlerini aracılar yerine doğrudan tüketicilere ulaştırması sağlanacaktır. Bu sayede ürünlerin ekonomik değerlerine uygun olarak ticarete konu olması sağlanıp üreticilerin daha fazla gelir elde etmelerine imkân tanınmış olacaktır. 

Bölgemizde faaliyet gösteren paydaşlarımızın ilgisine teşekkür eder, Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2’nin sonuçlarını kamuoyunun bilgilerine sunarız.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.