Dolar 32,5073
Euro 34,8975
Altın 2.433,11
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 13°C
Cum 14°C

Dede Korkut Şölenlerinin ilk gününde Ali Kınık konseri

Dede Korkut Şölenlerinin ilk gününde Ali Kınık konseri
18 Temmuz 2023 08:18
A+
A-

Bayburt’ta Türk Dünyası’nın ortak değeri Dede Korkut adına bu yıl 27.’si düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında gerçekleştirilen ilk gün konserlerinde Ali Kınık rüzgârı esti.

Etkinlikte ilk olarak sahne alan Silifke Belediyesi ve Artvin Belediyesi Halk Oyunları ekipleri kendi yörelerinden sergiledikleri folklor gösterileri ile izleyenlerin beğenisini kazandı.

Halk oyunlarından sonra sahne sırası ünlü sanatçı Ali Kınık’a geldi. Kınık seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla deyim yerindeyse Bayburt’u salladı. En güzel şarkılarını Bayburtlular için seslendiren Ali Kınık’ın tüm parçalarına dinleyenler hep bir ağızdan eşlik etti.

Konserin sonunda sahneye çıkan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci yaptığı konuşmada, “27 yıldan beri devam eden Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri her geçen yıl aynı inanç, aynı azim ve aynı kararlılıkla devam ediyor. Şölenlerimizi Bayburtlulara yakışır bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz. Hafta boyunca her akşam bir programımız var. Sizlerin zamanınızı en iyi şekilde değerlendirerek eğlenmenizi arzu ediyoruz. Şunu bilmenizi istiyoruz ki biz sizi yürekten seviyoruz.  Size layık olma adına gece gündüz elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz. İnşallah daha mutlu ve yarınlarda daha güzel bir Bayburt’u birlikte paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Gece Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin Ali Kınık’a plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi. 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Türk dedi ki:

    Bırakın herkezi kendi haline boşa yorulmayı