Dolar 32,3105
Euro 35,0957
Altın 2.279,29
BİST 8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Üniversitesi yarışmada Türkiye üçüncüsü oldu

Bayburt Üniversitesi yarışmada Türkiye üçüncüsü oldu
8 Haziran 2021 13:24 | Son Güncellenme: 8 Haziran 2021 13:25
A+
A-

Boğaziçi Üniversitesinin bu yıl 14. kez düzenlediği Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’nda, Bayburt Üniversitesi “Albayrak” ekibi üçüncü olarak önemli bir başarı elde etti.

Bayburt Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden beş kişinin yer aldığı ekip, bölüm başkanı Doç. Dr. Musa Artar öncülüğünde geliştirdikleri çelik köprü tasarımlarıyla birçok ekibi geride bırakarak başarı geleneğini sürdürdü. Ön elemede son 12’ye kalan Albayrak ekibi, 1-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen finallerde estetik, özgünlük, yükleme, kurulum ve ağırlık kategorilerinde başarılı olarak üçüncülük derecesi elde etti.  

Proje hakkında açıklamada bulunan Doç. Dr. Artar, gösterdikleri başarılarından dolayı öğrencilerini tebrik etti. Bu yıl hazırlamış oldukları çelik köprü geometrisinde Türk bayrağındaki hilal ve yıldızı tasvir ettiklerini belirtti. Önceki yıllarda tasarlanan köprülerle de önemli dereceler aldıklarını hatırlatarak, bu başarı çıtasını her yıl devam ettirdiklerini söyledi.

Emeklerinin karşılığı olarak ödül kazanmanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen öğrenciler ise dayanışma ve güçlü danışmanlığın başarıyı getirdiğini dile getirdiler. Üniversite yönetiminin öğrenci projelerini önemsediğini ve yarışmalara katılımı teşvik ettiğini vurgulayarak, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e ve Mühendislik Fakültesi yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

YORUMLAR

  1. osman dedi ki:

    Arkadaşlar bu köprünün ilk hazırlığı 3-4 sene önce İsmail ARTAR ustanın demir doğrama atölyesinde ,ustanın öncülüğünde öğrenci kardeşlerimizle yapılmıştı o zaman da derece almıştı.İsmail usta’ya da bir alkış gerekmez mi? Eline sağlık ustam.

  2. Masatlı dedi ki:

    Değerli Hocamızı ve öğrenci kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Bayburt Üniversitesinin bu platformlarda başarıyla temsil edilmesi bizler için övünç kaynağı elinize emeğinize sağlık