Dolar 32,4644
Euro 34,8405
Altın 2.446,22
BİST 9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C
Sal 20°C

Bayburt’un Aydıntepe ve Demirözü ilçeleri doğalgaza kavuştu

Bayburt’un Aydıntepe ve Demirözü ilçeleri doğalgaza kavuştu
15 Aralık 2022 14:33 | Son Güncellenme: 15 Aralık 2022 14:37
A+
A-

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda, 2022 doğal gaz arzı planlanan yerleşim yerleri yatırım programı kapsamına alınan Aydıntepe ve Demirözü ilçeleri doğalgaza kavuştu.

Yaz sezonunda başlayan ve 7 aylık altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından doğalgaz hat iletimi yapılan ilçelerin altyapıları da Kaymakamlıklar ve ilçe Belediyeleri koordinasyonuyla tamamlandı.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen törenle Bayburt’un iki ilçesi Aydıntepe ve Demirözü’ne ilk doğalgaz verildi.

Törende Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinin yıllardır bekledikleri sorunun çözüldüğünü belirten Vali Epcim şunları söyledi:

“Tüm dünyada enerji en önemli sorun olarak göze çarpmakta enerji maliyetleri bir taraftan artmakla birlikte sorunlar devam ediyor.Şunu ifade edelim Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı etkin enerji diplomasisi sayesinde, ülkemiz enerji sonunu yaşamadan bu yılı tamamlıyoruz bunu çok önemli görüyor ve kendisine çok çok teşekkür ediyoruz. Bugün özellikle Aydıntepe ve Demirözü ilçelerimize doğalgaz getirmenin büyük bir başarı olduğunu değerlendiriyoruz, bu başarıya ortak olan destek veren Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’e teşekkür ediyoruz, bizlerden bugüne kadar desteklerini esirgemeyen hemşerimiz, Çalışma Bakanımız Sayın Vedat Bilgin beyefendiye, Enerji Bakan Yardımcımız Alpaslan Bayraktar Bey’e, Milletvekilimiz Fetani Battal’a, Siyasi parti temsilcilerimize, İlçe belediye başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Törenin ardından Epcim, Aydıntepe ilçesinde doğal gaz hattı bağlanan Canan Altuntaş’ın evine misafir oldu. Ev sahibi Canan Altuntaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Evimizde ilk defa doğal gaz kullanmaya başladık. Çok mutlu olduk. Bizlere ve ilçemize bu hizmeti sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Valimiz Cüneyt Epcim’e çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Doğalgaz törenine Vali Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, İlçelerin Kaymakamları, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer ve Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.