Dolar 32,5938
Euro 34,7943
Altın 2.404,55
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Çiftçiye 3 Milyona Liraya Kadar Hibe Desteği

Çiftçiye 3 Milyona Liraya Kadar Hibe Desteği
10 Aralık 2020 13:19
A+
A-

Temmuz 2020’de yayınlanan 2800 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe Programı kapsamında çiftçiye 3 milyon liraya kadar hibe desteği sağlanacağı belirtilmişti. Programa dair uygulama rehberi yayımlandı.

En Az 250 Bin, En Fazla 3 Milyon Lira Hibe
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 21 Kasım 2020 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise söz konusu tebliğe bağlı uygulama rehberi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlandı. Uygulama rehberinde; 250 bin liradan, 3 milyon liraya kadar hibe desteği sağlanan programdan nasıl yararlanılacağına dair tüm bilgilere yer verildi.

Başvuru Tarihi Ne Zaman?
Hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların, uygulama rehberinin yayımlandığı tarih olan 7 Aralık 2020 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde başvurularını yapmaları gerekiyor. Elektronik ortamda başvuru yapacak vatandaşlar için ise son başvuru tarihi 6 Mart 2021 saat 23.59 olarak belirtildi. 

Başvurular Nereden Yapılacak?
Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını www.tarimorman.gov.tr internet adresinden yapabilecek. Ayrıca, başvuru yapacak vatandaşlar, başvuru formu, ekleri ve destekleyici belgeler olmak üzere üç ana bölüm halinde proje başvuru dosyası hazırlayacaklar.

Hangi Projeler Başvurabilir?
Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, (Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Tıbbi Aromatik Ürünler, Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu) Proje Kapsamında Yer Alan Tesislerde Kullanılmak Üzere Enerji Üretim Tesisleri Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar (Deniz, İç Su Yetiştiriciliği) Hayvansal Ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi Ve Depolanması Yatırımları, Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar;

1-Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları
2-Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları 
3-Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları 
4- Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli modern seralar)
5-Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları
6-Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (Sadece modernizasyon yatırımı)
7-Kanatlı Kesimhane Yatırımları hibe desteği kapsamında değerlendirilecek.

Kimler Başvurabilir?
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın herhangi bir kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler başvurabilir. Tüzel kişiler kapsamında Küçük Orta Ölçekli İşletme kapsamında yer alan Anonim, Limited ve Kollektif Şirketler ile Kooperatif ve Birlikler başvurabileceklerdir.
Belirtilen tüzel kişilikler kuruluş tüzüklerinde/ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili yatırım konularına başvurabilirler.

Proje Limitleri ve Sağlanacak Hibe Tutarı Ne Kadar?
Proje limitleri başvuru sahibinin özelliğine göre değişmemekte olup tüm yatırım konularına yönelik olarak Hibeye Esas Proje Tutarı; yeni yatırımlar için 3 milyon TL, tamamlama yatırımları için 2 milyon TL, kapasite yatırımları için 1.5 milyon TL, teknoloji yenileme ve modernizasyon yatırımları için ise 1.5 milyon TL olacak. Program bütçeleri KDV hariç rakamlardan oluşmakta ve yukarıda belirtilen Hibeye Esas Proje Tutarının azami yüzde 50’si hibe olarak yatırımcıya ödenmekte. Hibeye esas Proje Tutarı 250 bin TL altında olan başvurular kabul edilmeyecektir. Proje bütçesi yukarıda belirtilen limitlerin üzerinde ise kalan kısımlar yatırımcının kaynaklarından sağlanacaktır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.