Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
BİST 9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Özel İdare Spor Başkanı Çalışkan’dan sitem dolu açıklamalar

Bayburt Özel İdare Spor Başkanı Çalışkan’dan sitem dolu açıklamalar
11 Kasım 2021 23:18
A+
A-

Bayburt Özel İdarespor Kulübü Başkanı Celil Çalışkan, kulüp tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bayburt Özel İdarespor’un desteklenmediğini şampiyonluğa giden bir takımın yalnız bırakıldığını söyleyen Bayburt Özel İdarespor Başkanı Celil Çalışkan, “ Yaklaşık 6 aylık bir süre zarfında büyük bir özveriyle biz çalıştık. Elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza ben şahsen inanıyorum. Tabi eksiklerimiz yok mu var. Küçük bir şehir olduğumuz için çok fazla mesai harcamak zorundayız. 

Çok başarılı bir sezon geçiriyoruz şuanda. İyi bir noktadayız. Maddi olarak ta bazı ufak tefek sıkıntılarımız olsa da bunları gidermek için çaba sarf ediyoruz. Valimiz, belediye başkanımız her zaman yanımızdalar. Yalnız biz Bayburt’tan gerekli desteği göremiyoruz. Kimliğinde Bayburt yazan, Bayburt sevdalısı olan arkadaşlarımızdan biz gereken desteği bir türlü göremedik. Ufak tefekte olsa yanımızda olmaları gerektiğini biz her sefer dile getirdik. Maalesef bu desteği biz göremiyoruz” şeklinde konuştu.

Tabela kampanyası başlattıklarını fakat ligin yarısına gelmelerine rağmen 16 tane tabela desteği gördüklerini ve sayının yetersiz olduğunu kaydetti. 

“30 forma, 50 kombine bilet satışıyla bu işler yürümez”

Sezon başından beri sadece 30 forma satışı ve 50 kombine bilet satışı yaptıklarını dile getiren Çalışkan “Forma satışlarına gelince 30 adet forma satmışız şuana kadar. Toplam 30 adet. Büyük bir başarıdır bu Bayburt için. Kombine bilete gelince 50 tane satmışız. Şimdi kulüp şehrin takımı. Biz İstanbul’dan kalkıyoruz, tüm mesaimizi takımla beraber harcıyoruz, maddi ve manevi her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Yaptığımız halde 50 tane kombine, 30 tane forma ve 16 tane tabela satmışız. Kulübümüze girdi bu kadar dışarıdan. Biz bu şekilde takımı ne kadar daha götürebiliriz. Her seferinde aynı şeyleri biz tekrarladık. Gelin beraber olalım, gelin bir olalım, gelin birlikte olalım. Ama maalesef bir yerde biz bunu başaramıyoruz. Biz artık bu işi ileri doğru götüremiyoruz, yoruluyoruz” dedi. 

“Tribünler dolmuyor, bu bizi üzüyor”

Maçlara olan ilginin az olduğunu söyleyen Çalışkan, tribünlerin boş olmasından dolayı serzenişte bulundu. Tribünlerin dolu olmasının oynanan maça katkı sağladığını ve gelir olarak da önemli olduğunun altını çizen Çalışkan şunları söyledi: “Dün maç yaptık tribünlerimiz bomboş. Artık tribün hasılatını geçtik bir kenara cebimizden vermeye başladık. Oradaki güvenlikçilerin parasını kendi cebimizden veriyoruz. Bu takımı biz nasıl ayakta tutacağız. Gerçekten bilmiyoruz” 

Sadece Tebrikler, başarılar dileriz yorumu alıyorum”

Sosyal medyada destek olarak galip gelinen maçlarda sadece tebrik yorumu aldığını dile getiren Çalışkan desteğin bununla sınırlı kalmaması gerektiği vurgusunda bulundu. Gelen yorumlara ‘Takımımıza sahip çıkalım’ diyerek destek çağrısında bulunan Çalışkan, “galibiyetin bir fotoğrafını paylaşıyorum. Ben bunu birkaç defadır deniyorum, halkın nabzını tutmaya çalışıyorum. Yani nasıl destek verecekler. Diyorum ki lütfen şu takıma sahip çıkalım. Sosyal medyada bunu paylaşırken altındaki yorumları takip ediyorum. Tebrikler başkanım. Başarılarınız devamını diliyorum. Sadece bu mesaj var. Başka bir şey yok. Takım başarılı. Bu takım şöyle söylüyorum futbolcu karakteri, teknik ekibi, yönetimi diyebilirim ki Bayburt Özel  İdarespor  bir daha böyle bir kadroyu yakalayamaz bu bir şans Bayburt için bunu iyi değerlendirelim” ifadelerini kullandı.

Haber kaynak: Fatih Özcan

 

 

 

YORUMLAR

  1. hashas69 dedi ki:

    başkan:taşıma suyuyla değirmen dönderecen …bayburtta yaşayan bir bayburtlu olarak şunu söyleyeceğim.bayburttaki insanlar iyi gaz verirler,pof poflarlar,ondan sonra geri çekilir hata yapıp yıkılmanı beklerler..sonrada bu çok havalandı,şunun kasvetine bakküçük dağları yarattı vb gibi gibi söylemler ederler…şimdi çözüm ne..? öneri ..ne.. diye düşünceye daldım..esnaftan ümidi kes başkan,orta çaplı snaf zaten zor durumda onlara sadece maça gelin diyicen.bu bayburtta son 10 senede zengin olan o kadar insan varki ,onları bayburtlu olarak herkes biliyor.onlardan alabilirsen al hepsi bina yıpıp satıyor. 500,600,800 e satıyorlar.bu konuda sivas valimiz başımızın tacı salih ayhan beyi bir arayıp ,nasıl alınacağını sorun..sivasspor süperliğde =)..geldik madalyonun öbür tarafına; takım iyi gidiyor .oynatmadığın adamlarla yolları ayır ,onlara vereceğin paraları 4 adama ver.4 adamla bu iş biter bir sol açık bir forvet arkası,sağ bek,sol beğ…. ha birde hoca transfer yapmasın.!!! sen yapabiliyorsan sen yap…….hocaya gelince ;hoca kendi kendine tribe girip bu takımın kaderi ile oynama,takım zaten kendi gidiyor çomak sokma…. hocaya bu kadar çok yüz verip klübün anahtarını teslim etmen eksi bir davranış,hocanın iş bilmeyen yönetcilere takındığı tavır hoş olmasa bile hak ediyorlar..klüb içinde olan bazı şeyleri duyuyoruz,;çalışanlara ödenmeyen maaşlar,alt yapının işler acısı durumu,hocaların bırakması,klube gelen cezalar, ödenmeyen kamp(tatil )paraları vb gidiyor……başkan….sayın valim,belediye başkanım ve sivil toplum başkanları ile bu işi halletmen lazım..bunuda ben klavye başından yapamam.anlayacağın teksin…taraftara gelince ;zeten toplasan 500 kişi maça para verip giriyor .gerisini iş bilmeyen yöneticiler halletsin diyicem dilime yazıkk..yaw arkadaş o kadar yurt var ,o kadar ögrenci var belediyenin otobüsleri var öğrencilere bedava de yada sembolik 1 lira de ,taşı onları maça yönetci yurtkur müdürün var,özel idare müdürün var,otobüs firma sahibi başkan yardımcın var…var var varda nasıl isteyeceğini bilmen lazım…

  2. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Basın toplantısın dikkatle dinledim haklısın başkanım…. Bayburtlu esnaflar samimi olsa amatör takımları aralarında yönetim olarak paylaşır.. Kulüplerimiz yöneticisiz kalmaz. çocuklarını , kahvelerden, kötü alışkanlıklardan korur, bir takım forma almaktan acizler.. Maalesef Bayburt milli ,dini değerlerine kıymet verdiğini zannederken, uğraşması gereken sosyal faaliyetlerden elini çekmiş (tiyatro-müzik – diğer sanat dalları- takım sporları v.s) HELAL mı ve HARAM MI arasında kalmışız.. Bu hepimizi üzüyor.. Aslında kimliğini, kültürünü kaybediyor farkında değil.. Başkanım bildiğini okuyacaksın ,sen başaracaksın Bayburt arkandan gelecek biz böyle bir şehiriz…!

  3. GERÇEK TARAFTAR dedi ki:

    HAKLISINIZ BAŞKANIM…! ilk önce başkan ve yönetimine bir teşekkürüm var.. (Bayburtspor veya Bay.İl.Öz.İd.) profesyonellik tarihinde , kadroyu koruyup transfer yaptığı ikinci sezondur. 1.si 1984 yılın da ,3.iligde ilk sezon kadroyu kurduk 2. sezon takviye yaptık şampiyon olduk.. 2. sezonu ise bu yıldır, kümede kaldık, yeterli olmasa da takviye yaptık , ilk beşe oynuyoruz.. Yani doğru olan bir şey yaptınız , bir çok kişi bunun farkında bile değil tekrar teşekkürler…
    Gelelim basın toplantısındaki ifadelerinize eksiği var, fazlası yok tamamen haklısınız.. Bu takım Bayburt’ta valilik, belediye , başta olmak üzere bazı kurumlardan ve İSTANBUL’un desteği olmadıkça bu iş çok zordur.. İstanbul valimizin Ankara’da olması sizin için şansızlık diyorum… Bayburt’a has iki önemli kurumumuz vardır. (BAYBURT EGİTİM VAKFI VE BAYBURTSPOR)’dur… İstisna insanlar hariç, bu kurumlarımızın Bayburtlu variyet sahibi insanların gözünde hiç bir DEĞERİ yoktur.. Onlar gider tarikat, cemaat, ve buna benzer ne varsa , af buyurun gider koyun gibi sağılır.. Onun için bu iki kurumumuz, aslın da olması gereken yerde değildir… Bayburt eğitim vakfının , öğrencilerimize BURS verdiği sayı içler acısıdır… Dernek, vakıf bunlardan bal alamazsınız, Profesyonel Kulüp yöneticiliği adamın işi gibidir.. Her zaman en masrafsız sezon kadroyu koruyarak diğer bir sezona başlamaktır.. Mukavelesi devam eden futbolcumuzu pazarlayıp satamadık mı ,o da zarardır. Bu sistem de kaliteli ,al beni si olan futbolcularla sonuca ulaşır…..Mutlaka bunu da başarmalıyız.. Başka etkenler, futbolcu takibi, akabinde hemen transfer, bunlar yönetim becerisidir. Yönetimlerde bu yükü hafifletecek zaman harcayacak, çalışacak insanlardan oluşmalıdır.. Taraftar psikolojisi şöyledir.. Deplasmana gelip masraf etme , harcayacağın paranın dörtte birini ver bana desen vermez.. Esnafa gelince ne olacak bu Bayburtsporun hali der, konuşur.. Orta da bir şey yoktur.. Yazılacak çok şey var başkanım..! Peki ne yapmalıyız…? Ekibinle iyi futbolcu takibi+ Transferde az yanılma+ tek yıllık futbolcu mukavelesiyle olmaz+ futbolcunu pazarlama, milli takımlara seçtirme ve yani para kazanma+ yerel ve ulusal basınla ilişkiyi kesmeme + . Onun için yanlış transferde yanılman çok az olacak… Bunları başardın mı İ.Cavcav, M.Odyakmaz ,Celal doğan olursan bu da emek ister… Böylece kurumsallaşmış olursun, kulüp artık transfer ilkeleri olan, başkası da gelse böyle çalışmak zorun da kalır. Sen bırakmadığın sürece de kulübü kimse elinden alamaz.. Hiç biri olmadı mı, iktidardan nemalanan şirket sahiplerine kulübü bırakacaksın, onlarda almıyorsa , alın kulübünüzü deyip teslim edilecek yere ,anahtarları bırakacaksın…Sayın başkanım .. Selamlar..