Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 17°C
Per 14°C

Bayburt’ta Millet İttifakının il başkanlarından kamuoyuna açıklama

Bayburt’ta Millet İttifakının il başkanlarından kamuoyuna açıklama
12 Nisan 2023 00:20 | Son Güncellenme: 12 Nisan 2023 00:21
A+
A-

Bayburt’ta Millet İttifakı İYİ Parti’nin adayı Dr. Karabey Kadri Karaoğlu ile seçime hazırlanırken 6 masanın paydaşlarından ortak bir basın açıklaması yapıldı.

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi ve Gelecek Partisinin il başkanları İYİ Parti il başkanlığında bir araya gelerek yazılı basın açıklaması yaptılar.

Bayburt’ta Millet İttifakının il başkanlarının yaptığı ortak açıklama şöyle:

14 Mayıs günü, ülkemiz için bir kez daha demokrasi merheminin yaraları saracağı ümidiyle, daha mutlu, daha güzel, daha iyi bir ülkede yaşama azminde hür irademizi ortaya koymak, Millet olarak son sözü söylemek üzere, sandığa gideceğiz. 

Tek bir insana oldukça ağır geleceği en başından belli olan, öncelikli niyeti memleketin hayrına değil şahsi ve keyfi hesaplar olduğu apaçık ortada olan ve geçen yıllar boyunca, başta ekonomi olmak üzere, ahlâki erozyon, adalesizlik, göç gibi her alanda yaşadığımız sıkıntılar ile ne yapacağı belli olmayan tek adam ve başkanlık sistemini sonlandırmak üzere, birbirinden farklı fikirlere sahip fakat söz konusu vatan, millet, memleketimiz için ortak değerlerimiz olduğunda, aynı hassasiyetleri taşıyan, 6 parti bir araya gelerek  Millet İttifakı çatısı altında vatandaşımızın dertlerine çare olmanın yollarını istişare ederek bulmak ve tüm bunları ortak bir mutabakat metni ile, tarih önünde kayıt altına alma iradesini göstermiştir. 

Bu amaçla, geldiğimiz noktada, Milletimizin sarsılmaz iradesinin ifade mercii olan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin şerefli mazisinde olduğu gibi güçlenmesi ve yeniden milletin iradesinin tecelligahı olabilmesi, yeni meclisimizde, ilimizin daha güçlü temsil edilebilmesi için, Millet İttifakı partilerinin il başkanları olarak, Genel başkanlarımızın da ortak kararı doğrultusunda Bayburt için birleşiyor ve 14 Mayısta kıymetli hemşehrilerimizden destek istiyoruz.  

Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan ayı içerisinde sizlerle paylaştığımız bu güzel karar, umuyoruz ki milletimiz, ülkemiz ve Bayburt’umuz için gelecekteki umutlu yarınlar adına, hayırlı ve yerinde bir karar olacaktır.

Bayburt’umuzun sahipsizliğine, unutulmuşluğuna ve gazi meclisimizdeki suskun sessizliğimize son vererek, ilimizin liyakatli ellerde yükselme zamanı gelmiştir. 

14 Mayıs günü sandıktan milletin özgür iradesi ile, Millet çıkacak ve tarih güzel günlerin başlangıcı olarak bugünü yazacaktır.

Kim ne hesap yaparsa yapsın, kim ne iftira atarsa atsın, insan gibi yaşama hakkı yeniden sağlanacaktır. Umuyoruz ki 15 Mayıs sabahı bu vatan tüm korkularından ve kaygılarından arınmış olarak küllerinden yeniden doğacaktır.

 

Millet İttifakı ortak adayımız Dr. Karabey Kadri Karaoğlu’nun öz geçmişi şöyle:

Dr. Karabey Kadri Karaoğlu 1966 yılında Bayburt’ta dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt’ta tamamladıktan sonra girdiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği bölümündeki eğitimine ara verip  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden   1993 yılında mezun olmuştur.

Hekimlik görevine 1993 yılında Bayburt Arpalı Beldesi Sağlık Ocağı’nda başlamıştır. 1996-97 yıllarında  Yedek Subay Adayı olarak Diyarbakır, Kulp ve Hani’de askerlik vazifesini yerine getirmiştir.

1997 yılında memleketi Bayburt’a  Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi’nde müdürlük görevini üstlenmiştir.  1998 yılında İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ve ardından

İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanmış 12 yıl boyunca bu görevini layıkıyla yerine getirmiştir.

Bayburt Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM)’de Baştabip olarak hekimlik mesleğine devam etmiştir.

7 Haziran 2015 tarihinde  seçimlerde  Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt milletvekili olarak  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmiştir. “Daha yapılacak çok iş var” düsturuyla hareket eden Karaoğlu yarım kalan milletvekilliği görevini başarıyla devam ettirmek için millet ittifakının ortak adayı olarak  İyi Parti listesinden  milletvekili adayı  gösterilmiştir.

Bayburt’un sosyal ve kültürel hayatında önemli bir iz bırakmış, merhum şair ve araştırmacı Arif Nevzat Karaoğlu namı diğer Şaskuni Baba’nın üçüncü oğludur.

Evli ve  üç çocuk  babası olan Karaoğlu  amatör düzeyde uzak doğu sporlarıyla ve Halk müziği ile ilgilenmekte olup orta düzeyde  İngilizce bilmektedir.

 

 

 

 

  

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Sinan Akbaş dedi ki:

    Bi İstanbul seçiminde Apo’nun mektubundan medet umanlar Bununla yetinmeyip Kandil’e gidip Osman Öcalan ile raportaj yapan akp ve MHP destekçileri bu Aymazlığı unutunuz şimdi Trollik yaparak kendinizin ne kadar gülünç hale düştüğünüzün farkına varmayacak kadar basitsiniz kadri bey kişiliği ile Bayburt’ta fazlasıyla değer bir beyefendi rabbim muvaffak etsin

  2. bayburt69 dedi ki:

    21 yılda türkiye için yapılanları görmezden gelen kurukafalar nankörlükte sınır tanımayanlar 7 masadaki şer ittifakını çözemeyenler şer ittifakının tek bir projesi var ERDOĞAN ı devirmek henüz aklı başında bir proje duymadık çok şükür süper güç yolunda hızla ilerleyen bu ülkeyi ne 7 li şer odakları nede onarın ağa babaları durduramayacak inadına reis inadına büyük türkiye siz hayal kurmaya devam edin islamın sancağı göklerde dalgalanmaya devam edecek bu ülkeyi sizin gibi bölücü terör destekçisi yıkıcı hain bir oluşuma teslim etmeyeceğiz yürü TÜRKİYE m kim tutar seni

    1. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      Bu ülkeyi bir sen mi seviyorsun ki de senin gibi düşünmeyenleri vatan haini ilan ediyorsun. Yazık hem de çok yazık. Sana acımaktan başka bir çarem yok ne yazık ki…

      1. Ülkücü dedi ki:

        Ağzına sağlık kardeşim

    2. Ülkücü dedi ki:

      Ne boş yorum yazmışsın ..sırf ülkenin yarısına düşman oldugun için akp ye oy veriyorsun..senin zihniyetten inşallah ülke kurtulur

  3. MUHTAR dedi ki:

    Genel başkanın 6 lı masaya zehir zemberek sözlerle tepki gösterip adeta tekmeleyerek ayrılması ve sonra geri oturtulması, Yavuz AĞIRALİOĞLU nun açıklamaları ve istifası ve ülkenin muhtelif illerinden gelen tepki istifaları sonucu İP in son yoklamalarda baraja takılacağı görülüyor.

    1. Enver dedi ki:

      Muhtarım harbi işin algı iyi parti baraj altında kalmayı bırak eski baraj 100/10 devirecek asıl baraj altı mhp kalacak siz sinan ateş cinayetinin içeriğini bu millete unutturamazsınız zehra taşkesenlioğlu unutturamazsınız dezenfenktancı bakanı unutturamazsınız hüdapar ı unuttutamazsınız evine erzak alamayan aileleri unutturamazsınız siz Akp ve mhp arasında ki seçim sonrası stratejiyi anlamadınız daha mhp CB seçimini kaybedildiğini gördüğü için listeleri kendi başına yapıp seçim sonrası pozisyon alıyor muhtarım kalan sürede Akp apo aracılığıyla kandilden mesaj yayınlatma çabası bile yetmeyecek Akp yı kurtarmaya hdp nın gerçek ortağı Akp bunu da saldırılar artınca anlayacaksınız

      1. Bahadir dedi ki:

        Enver bey, cok sey söyleyip hicbirsey söylememek olmus senin ki. Bir sürü cümle kurmussun ama bir tanesinin altini dolduramazsin.Helki ipi aklma adina Hüdapar`i hedefe koyma caban bile ne akilda oldugunuzu ortaya koyuyor. Keske Hüdfapar kadar vatansever olsaniz!

  4. Halil, İbrahim BALABAN dedi ki:

    ülkemize , halkımıza , hayırlı olsun, inşallah. gönlümüz seninle. syn. dr. Karabey Kadri KARAOĞLU. demokratik, laik, sosyal , HUKUK DEVLETİ için , ADALET İÇİN , YANINDAYIZ, SYN. VEKİLİM

  5. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

    Otokratik yönetimden demokratik yönetime geçiş şart olmuştur. Ancak eski parlementer sistemine dönmek de hata olur. Çünkü , güçlü iktidarlar büyük işlere imza atabilirler . Cumhurbaşkanı ile yürütmenin başı icra makamı birbirinden ayrılması gereği bu beş senelik tecrübe bize göstermiştir. Ancak başkanlık sistemi bu şekilde olursa ve güçlü bir parlemantoya karşı sorumlu olursa ve hesap verirse makul bir sistem olur. Şu an başkanlı sistemi demek tek adam yönetimi demek. Bu nedenle değişim şart olmuştur.

  6. BURHAN dedi ki:

    Hiçbir şey için değil mütevazi yüreğin karşılıksız sevgin için sana oy vereceğim hocam.

  7. Ümmü Gülsüm dedi ki:

    Ben memur eşiyim 5 yıldır Bayburttayım Kadri beyi görmek tanımak hiç nasip olmadı ama çevremizdeki ailelerden duyduğum kadarı ile çok sevilen bir isim. Bayburtta çok hizmetleri olmuş. İnşaallah Bayburt için hayırlı olur. Allah başarılarınızın devamını getirsin.

  8. Gadam dedi ki:

    Allah utandırmasın Sayın vekilimiz Kadri beye ve Bayburtuma hayırlı uğurlu olsun inşaallah…

  9. ziyaretçi dedi ki:

    Meral AKŞENER kumar masası noter masası dedi. nasıl olacak yani kumarmı oynayalım.

    1. Bayburtlu dedi ki:

      Kadri beye rey vermeyi böyle çirkin bir benzetme ile eşit tutman hiç hoş olmamış bizim oyumuz partiye değil adayadır.Yillarca ak Parti’ye oy verdik de ne oldu ülkede adalet yok kalkınma Yok eğitim yok yok yok… Adam kayırma var iki yüzlüluk var hile yalan dolan var var var…

    2. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

      Kumar oynama, aklını iyi kullan yeter. Zira akıl insandan çıkarsa deli derler. İnsan ise aklını terkederse cahil derler. Ama senin aklını çok iyi kullanmanı öneririm. Zira ben öyle yapıyorum.

  10. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

    Hayırlı olsun

  11. Sadettin Kurt dedi ki:

    Hayırlı uğurlu olsun… Haydi Bayburt, Nerede kalmıştık diyerek, Dr. Kadri Bey’i Şehrimize yakışır bir şekilde Ankara’ya uğurlayalım…

  12. Pusat dedi ki:

    Öyle bir sessiz kitle Kadri beyi destekliyor ki
    14 mayıs akşamı Allahin izniyle her türlü iftira karalama çalışması yerle yeksan olacak Bu seçim iktidar degisek Kemal kilictaroğlunun vaadlerini erdoğan tekrar ediyor.21 yılda yapmamış şimdi vaad ediyor eyt iktidara mal olsa cikartmam diyen erdoğan seçimin gittiğini görünce eyt yi çıkarttı ne yaparsanız artık boş yüzde elli sekiz millet ittifakı iktidarı geliyor.

    1. Şingahli dedi ki:

      Sen buradan milliyetçilik naraları atacaksın, sırf Erdoğan gitsin diye K.K vereceksin ve iş çözülecek öyle mi? Şuan masanın en etkin ismi olan hdp bireyler istemeyecek mi? Pkk ile mücadele böyle devam mı edecek?

      Erdoğan gitsin ama yerine Devlete millete bağlı biri gelsin. Var mi öyle biri. Elbette yok. Öcalan ile keyif kahvesin içersiniz artık!!!

  13. Ahmet Açıkgöz dedi ki:

    Maşallah çok güzel ülkenin hasret kaldığı birliktelik tam da burada

    1. Bahadir dedi ki:

      En cokta “Kemal kilictaroğlunun vaadlerini erdoğan tekrar ediyor.21 yılda yapmamış şimdi vaad ediyor!” kismi cok komikti. Allah akil versin size ne diyelim.

  14. Ahmet dedi ki:

    Hayırlı olsun muvaffakiyetler dilerim

  15. Muharrem dedi ki:

    Hayırlı olsun kadri bey yakışır bu makama

  16. Ahmet dedi ki:

    Hayırlı olsun muvaffakiyetler dilerim

  17. Kenan dedi ki:

    Hayırlı olsun doğru yerinde bir karar. Allah utandırmasın

    1. Rıza dedi ki:

      Ya bırakın onu bunu kendinize bakın halk ilerleryemiyor neden çünkü bayburtu yönetenlerden kim olursa olsun yazıyorum bunu masaya elini vuracak biri lazım o da malesef Bayburt’ta çıkmaz ama inşallah ben yanılırım