Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Vali Eldivan, Bayburt Üniversitesi’nin tarım uygulama sahalarını gezdi

Vali Eldivan, Bayburt Üniversitesi’nin tarım uygulama sahalarını gezdi
30 Ağustos 2023 23:21 | Son Güncellenme: 30 Ağustos 2023 23:24
A+
A-

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Üniversitesi’nin bilimsel tarım uygulama sahalarını gezdi.

Bayburt Üniversitesinin sürdürülebilir tarım inovasyonu üzerine bilimsel araştırma-geliştirme ve uyum deneme faaliyetlerini yürüttüğü uygulama sahalarını ziyaret eden Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, tarım ürünlerini ve ata tohumu çoğaltma çalışmalarını yerinde gözlemledi.

Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in davetiyle tarım uygulama sahasına gelen Vali Mustafa Eldivan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık’tan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bayburt iklimine uyum çalışmalarında başarılı sonuçlar elde edilen Goji Berry (Kurt Üzümü), Aronya, Lavanta ile Siyah Goji ve yöresel ürünümüz Tarhuna özel ilgi gösteren Vali Eldivan, tarımsal üretimi yerlileştirmek için çoğaltılan ata tohumlarının çeşitliliği hakkında bilgilendirildi.

Uygulama sahalarındaki bilimsel tarım çalışmalarında sürdürülebilirlik ve yerlileştirmeyi amaç edindiklerini belirten Rektör Türkmen şunları söyledi:

” Türkiye Yüzyılı vizyonunun bugüne ilişkin misyon dayanağını oluşturan bu yaklaşımlar, üretimde yerlileşme ve millileşme amacının bir gereği olarak kurum stratejilerimize uyarlanıyor. Ata tohumlarını çoğaltarak bir taraftan sürdürülebilirliği, diğer taraftan ise organik ve yerli üretimin pazar payını yükseltmeyi hedefliyoruz. Üstelik bu yerlileştirme politikası, çiftçilerimizin iktisadî, ziraî ve meslekî kalkınması ile şehrimizin tüketim ekolojisinin sürdürülebilir refah standartlarına erişimi için önem arz ediyor. Çünkü bilimsel metotlarla verimini artırdığımız tarım, Bayburt’un ekonomik kalkınmasının ve refahının lokomotif gücü olma potansiyeli taşıyor. Bu misyon tasarımı üzerine inşa edilen vizyonumuz ise, Bayburt’u geleceğin en önemli organik tarım merkezlerinden birisi haline getirmektir. Çünkü tıbbî aromatik bitkilerden organik tüketim ürünlerine kadar yüksek ekonomik değer taşıyan ürünleri şehrimize entegre ettiğimizde, geleceğin ihracat ve imalat merkezlerinden biri olmamız için altyapıyı kurmuş olacağız. Bu süreçte eğitimler için Valiliğimizle geliştireceğimiz iş birliğini en önemli değerlerden biri olarak görüyoruz.” dedi.

Uygulama sahasındaki üretimi memnuniyetle takip ettiğini belirten Vali Eldivan ise, sürdürülebilir bilimsel tarım faaliyetlerini yaygınlaştırmak için gereken tüm iş birliklerini benimseyeceklerini ve dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.