Dolar 32,4571
Euro 34,7340
Altın 2.439,37
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Meslek Lisesinde kurulan ekmek fırını üretime başladı

Bayburt’ta Meslek Lisesinde kurulan ekmek fırını üretime başladı
29 Aralık 2022 15:39
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “81 İlde 100 Ekmek Fırını” projesi kapsamında Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurumu tamamlanan ekmek fırını düzenlenen törenle üretime geçti.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekmek fırınının açılış töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, “Bakanlığımızın 81 İlde 100 Ekmek Fırını projesi ile ilimize ve okulumuza güzel bir fırın kazandırdık. Üretilen ekmekleri başta okullarımız olmak üzere diğer kurumlara da ulaştırmayı hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, fırınımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış törenine katılanlar ekmek üretim aşamalarını ilgiyle izleyip, yetkililerden bilgi aldılar.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. MTK dedi ki:

    Arka planda DARICA UN markası ile un çuvaları mevcut.. yahu bu şehrin un markası yok mu? nedir bu yabancı hayranlığı? Trabzon’dan un almak nedir? Çoruh Un yıllardır Bayburt’a hizmet eden bir fabrika değil mi?

    Neden? Neden? Neden? Neden?

    MEB’in 81 İlde 100 Fırın Projesini ise konuşmuyorum. bu tamamen siyasi bir proje.. meslek veya istihdam öncelikli değil.. malum ekmek fiyatları meselesi..

  2. Bahattin ŞAHİN dedi ki:

    Uygulama meslek eğitimin önemli bir unsurudur. Onun için mesleki eğitimin yaygınlaştırılmasında mesleki uygulama alanların artırılması önem arz eder. Ayrıca belirtmek isterim ki mesleki uygulama alanların artması ve çeşitlenmesi özellikle teknolojik işletme yatırımlarının artması ile mümkündür. İlimizde istihdamın artmasına önemli katkı sağlanabilmesi açısından bu tür yatırımların (istihdam -uygulama olanaklarına uyumlu) artmasını olumlu buluyorum.