Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bayburt’ta Memur-Sen İl Divan toplantısı yapıldı

Bayburt’ta Memur-Sen İl Divan toplantısı yapıldı
28 Nisan 2023 08:32
A+
A-

Memur-Sen Bayburt İl Temsilciliği İl Divan Toplantısı, Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Turan  başkanlığında Bayburt Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Kenan Turan şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Memur-Sen Genel Kurulu’nu gerçekleştireceklerini ifade ederek, önümüzde oldukça kritik tarihler var. Bunların ilkini 1 Mayıs’ta gerçekleştireceğiz. Sendikal alanda kamu görevlilerinin sesi olan Memur-Sen, önümüzdeki süreçte de erdemli yürüyüşünü sürdüreceği bir adım daha atacak. Yeni dönemde de kamu görevlilerinin sesi olmaya sürdüreceğiz.

Memur-Sen Genel Kurulu’nun ardından 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerine değinen Turan, Memur-Sen’in dün olduğu gibi yarın da üzerine düşeni yapacağının altını çizdi. Turan, ülkemizin nereden nereye geldiğinin bilincindeyiz. Memur-Sen Ülkesine Sevdalı, İyiliklere Karşı Vefalı Bir Teşkilattır Türkiye son 20 yılda demokratik açıdan büyük, ciddi kazanımlar elde etti. Yasaklar, yıldırmalar, ikna odaları, kılık kıyafet dayatmaları gitti. Üniversiteler kışladan kampüse dönüştü. Askeri vesayeten, bürokratik vesayetten, antidemokratik zeminlerden bugünlere gelindi. Sendikal açıdan mücadelemizle yıllar içinde çok ciddi kazanımlar elde ettik.

Bazı öfkelerimiz, kızgınlıklarımız olabilir. Bu doğaldır. Kimse de yadırgamamalı. Ama biz Memur-Sen ailesi olarak durduğumuz yeri biliyoruz. Fanteziye, maceraya yelken açmak, yol almak gibi bir saçmalığın içine girmeyiz. Çünkü diğerlerinin kurduğu cümlenin de farkındayız. Bir sendikacı olarak bir kamu görevlisi olarak, il temsilciniz olarak diyorum ki; bakın ufak dargınlıklara, ufak kızgınlıklara, sakın ha sakın pirim verip yarın ah vah demenin girdabına sıkışmayalım. Bunları bilerek, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Ülkemizin en güçlü emek hareketi olarak; memleketimizin, ülkemizin derdinde, ekmeğimizin, emeğimizin peşindeyiz. Olup biteni de görüyoruz” dedi.

Toplu sözleşmeye daha güçlü gireceğiz diyen Turan yeni dönemde beklentileri şu şekilde sıraladı:

Seyyanen zam, eş yardımı, bayram ikramiyesi, 3600 ek göstergenin genişletilmesi, şube müdürlüğü maaşlarında iyileştirme, yardımcı hizmetler sınıfının ve genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, üniversite idari personelinin tayin hakkı.

Turan ayrıca, 801 kazanımın yer aldığı kitabın ikinci cildini yeni dönemde yazmak için kararlı olduklarını dile getirdi. Kenan Turan katılımcılara toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya,  Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Enerji Bir-Sen Genel Sekreteri Cemil Şentürk, Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hasan Akyıldız, Sezgin Demirci, Ak Parti Milletvekili Adayı Orhan Ateş, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, çevre illerin Memur-Sen’e bağlı sendika yöneticileri, Bayburt Memur-Sen’e bağlı sendikaların il temsilcileri ve Memur-Sen üyeleri katıldı.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Bayburtlu dedi ki:

    Sözüm ona sendika divan toplantısı öylemi? Sendika toplantısında siyasetçilerin ne işi var? Eğer siyasetçi gelecekse diğer bütün adayları da alsaydınız. Alamazsınız çünkü AKP harici bir partinin adayı davet edilirse o başkan o koltukta oturma şansı olamaz. Çok şey yazacağım da kurbağa misali anlayan anladı. Güzel bir sözle bitireyim; Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

  2. müsavvat dedi ki:

    Mülakat denen herzenin mahsülleri Akp nin askerliğini yapıyorlar. İktidar gidici demedi demeyin. Bakalım hangi kapıya kapılanacaksınız bundan sonra.

  3. Sinan dedi ki:

    Akp nin Trolleri, Memlekette insan kalmadı göç vermekte bunlar hala şak şakçı avanesi

  4. Orhan dedi ki:

    Yahu ne İl Divanı AKP nin aday tanıtımı olmuş diğer millet vekili adayları neden yok yazıklar olsun size bunu nasıl yaptınız.

    1. ÖZEL HAREKAT dedi ki:

      EVET HEMŞERİM AKP NİN ADAY TANITIM TOPLANTISI AMA SADECE AKP NİN KUMAR MASASININ DEĞİL

      1. Muhterem dedi ki:

        Sen o masanın şans meleğimisin

  5. Muhtar dedi ki:

    Tebrik ediyorum bu güzel topluluğu.

  6. Galerli Ahmet dedi ki:

    Memur-Sen İl Divan Divan Toplantısı mı? Hadi ordan Akp aday tanıtım toplantısı olmuş yazıklar olsun…

    1. Hasbi dedi ki:

      Yanlış yazılmış herhalde. akp divan kurulu yazacaklarına memnun-sen yazmışlar. Kimi kandırıyorsunuz. Tabi diyet borçları var. Birilerinin atadığı insanlar görevlerini yapacaklar. Hele şu memde müdürlük yapan, önde oturan zerre saygı duymadığım zevatlar sizlerede yazıklar olsun diyorum. Zaten tarafsız değildiniz, iyice kendinizi belirtiniz. Katılmasaydınız görevden mi alınacaktınız. Keşke oraya ortaklarınızı da çağırsaydınız. Ama yok onlarıda suyu geçene kadar dayı olarak kullanın.

      1. Muhtar dedi ki:

        Kimse tarafsızım demedi ki. Evet tarafız.

  7. sendikalı dedi ki:

    sendika üyesi ve işyeri temsilcisiyim, divana davet edilmedim ve haberim yok. ak parti yönetimi ve milletvekili adayı divana davet edilmiş. başkanın konuşması ak parti il başkan gibi. yazık.

    1. ÖZEL HAREKAT dedi ki:

      SEN SENDİKA ÜYESİSİN AMA SENDİKANIN HANGİ GÖRÜŞÜ TEMSİL ETTİĞİNDEN HABERİN YOKTUR HERHALDE

    2. Fatih dedi ki:

      Sendika iş yeri temsilcileri degil sendika kurul yöneticileriyle yapilır divan,o yüzden davet edilmemissinizdir.Zaten siz yazik kelimesini kullanacak kadar sendikadan bi habersiniz davet edilmemeniz yerinde bi karar olmuş bence.

    3. Fatih dedi ki:

      Yönetim kuruluyla yapılan divan kurulu toplantisina davet edilmemeniz gayet doģal.Ayrica herkesin tarafini sectigi bu puslu havada sendikanizin görusunu bildirmesi tarafini secmesi size yazik kelimesini kullandiroyorsa gözlüklerinizi çikarin bence davet edilmemeniz isabetli olmuş sayin iş yeri temsilcisi.

      1. Mertcan dedi ki:

        havada bir pusluluk göremiyorum, yalnız mülakatla oturduğunuz koltukları terketme vaktiniz geldi. Siz en çok ondan korkuorsunuz. Az kaldı.

        1. Fatih dedi ki:

          Bakmak ile görmek arasında fark var görememen normaldir.Ben görüyorum şükrolsun.Masanın altını üstünü göruyorum.Dönen dolaplari görüyorum.Benim bir derdim var.Benim derdim islamı alem ,benim derdim ayasofya camii,benim derdim savunma sanayinde dunyada lider Türkiye ,benim derdim tarihin tekerrür etmemesi için Reisimi Abdulhamitin yalnizliģina birakmamak.Sahi senin derdin ne?Vadedilen 9 bin kisilik koltuk dağılımında gözün var sanırım.Ha sende oralari gör.

          1. Mertcan dedi ki:

            Gözümüz var elhamdüliah, Mesela derdi din olanın oğlanlar la oğlancılarla işi olmamalı sizin partinizde bol bol var. Mesela derdi din olanın yetim hakkı çalanlarla işi olmamalı sizin partide bundan da bol bol var. Mesela Derdi din iman vatan olanın ülke işgal edilirken çıkacak bir avazı olmalı, sizin parti ülkeyi işgal ettirdi. Daha saymayayım son cümlene cevap al git hangi okulda müdürsen oranın bahçesinde az daha oyna. Ben sizin oturduğunuz koltuklara mülakatla oturup yediğiniz kula hakkından bahsetmiştim aslında. Hani bilmiyorsunuz belki ama kul hakkı haramdır islam dininde. Yoksa kimsenin koltuğunda hevesimiz yok sizin gibi hevesli olsaydım sizin memnun sen ğyesi olur en güle koltukalrdan birine otururdum. Çok şükür başım dik.

        2. Fatih dedi ki:

          Senin gözun var görmezsin bunu kanıtladin hangi topluluga dahilsin bilemedim ama her cesit insan her yerde vardır degirmenine su tasıdiklarin guzel ozgurlukler vaadetmis sen devam et su taşimaya.Mulakatla atanmis bir mudur oldugum iftirasina gelince her turlu kanitlarim iftira oldugunu iftiraci oldugunu,ayrica memursen uyesi olmayip müdur ve müdur yardimcisi olan bir suru isim sayarim sana.Senin uye olup olmaman degil o sinava girip kazanamaman seni koltuk sahibi yapmamistir.Bak sinav var yakinda gir kazan seni tutan mi var.Yoksa sinavi kazanacak kadar bilgin mi yok.Iftira atmaktan sinav calismaya zamanin mi yok 🙂

          1. Mertcan dedi ki:

            Evirip çevirip sözü kotuğa getiriyorsun Eğer sevdalısı olsaydım,
            Akil insanlar dediğiniz ihanet şebekelerini sizinle beraber düğün salonuna gelir alkışlardım.
            ğer koltuk merakım olsaydı fetöye devleti bağışlarken alkışlardım, Eğer koltuk sevdam olsaydı Pkk ile beraber hendekleri kazıp silahlarla donattığınız zaman sizin gibi sesimi çıkarmaz sahte bir vicdan yapıp analar ağlamasın edebiyatı yapardım.
            Bakanların bulaştığı yolsuzluklardan hesap soracağıma sizin gibi hep destek tam destek yapardım. Haburda terörist karşılanıp , kobaniye gidenlere lahmacun ısmarlanmasına suskun kalırdım. Daha yeni En yakın aile dostlarından memleketi nasıl soyup soğana çevirdiklerini itiraf eden videolar ifşalar geliyorken senin gibi sendikal değil akp aday tanıtım toplantısına katılırdım. Bu düzen devam etsin istiyorsan gözü olup görmeyen sensin. İnsan utanır yahu utanır. LGBT nin merkezi haline gelen adamları başımızda tutmaktan utanır en azından.

  8. MTK dedi ki:

    Sendikacılığın yayılması, teşvik edilmesi, geliştirilmesi için sendikacılığı kuran Mehmet Akif İNAN beyefendi keşke bugünleri görmeseydi.
    Bugün sendikacılık adı altında partizanlık yapılmakta.
    MEMUR-SEN üyesi isen devlet sana SENDİKA YARDIMI yapıyor. memur-sen uyesi değilsen yapmıyor. amaç ne? akp’nin arka bahçesi olan Memur-Sen’e üye yapılması. Memur-Sen’i korumak, güçlendirmek.
    sonra da haktan hukuktan bahsediyorlar.

    bir başka husus, bu il divan toplantısı sanki AKP İl Divan Toplantısı gibi olmuş. AKP il başkanı, vekil adayı ve diğerleri..

    1. Fatih dedi ki:

      Yorumunuz baştan aşağı yanlış bilgilerle dolu insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz.Birincisi Mehmet Akif İnanı hiç tanimamissin.Şiirlerini okumamişsın kurucu başkan tatafsiz degıldi her zaman tarafi vardi.Kudüs şaairi adıyla anılmasi sanirim yeterli bir cevap olur size.Ayrıca devlet destegi sadece Memursenlilere mi veriliyor?Kamusenli alamaz mı,egitim senli alamaz mi,eğitim iş üyesi alamaz mı? O engin bilgilerinizde bunlarda varsa yazin insanlar bilgilensin:)