Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Coşkulu Karşılama

Bayburt’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Coşkulu Karşılama
10 Ağustos 2018 18:48 | Son Güncellenme: 12 Ağustos 2018 12:25
A+
A-

[responsivevoice_button buttontext=”SESLİ OKU” responsivevoice_button voice=”Turkish Female”] Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine 24 Haziran seçimlerinde yüzde 82.1 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt’tan başladı.

Erdoğan, Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleşen “Bayburt Buluşması”nda yaptığı konuşmaya, “De get Bayburt” türküsünün sözlerini okuyarak, başladı.

Erdoğan, “Bizim de Bayburt’ta gönlümüz, kalbimiz kaldı. Yüreğimizde Bayburt’un izi kaldı. Onun için ilk fırsatta hemen çıktık Bayburt’a geldik. Turlarımıza Bayburt’tan başladık. Hem sizlerle kucaklaşalım, hasret giderelim, hasbihal edelim hem de teşekkür edelim istedik.” diye konuştu.

“Bayburt bir başka, Bayburt bambaşka”

Bayburt’un 24 Haziran Cumhurbaşkanı seçiminde kendisine verdiği yüzde 82,1 oranındaki destekle yine ilk sırada yer aldığını hatırlatan Erdoğan, “Bayburt bir başka, Bayburt bambaşka. Şahsıma gösterdiğiniz bu sevgi, güven, verdiğiniz destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bayburt’a 4,5 katrilyon lira yatırım

Erdoğan, yeni dönemde 81 ilin kalkınmasına, gelişmesine yönelik çalışmaların bizzat Cumhurbaşkanlığı bünyesinden takip edilebileceği bir sistem kurduklarını belirtti.

Bugüne kadar gittiği her şehirde, o kente yapılan hizmetleri mutlaka vatandaşlarla paylaştıklarını kaydeden Erdoğan, 2002 Kasım ayından itibaren Bayburt’a yapılan hizmetlere de değindi.

Bayburt’un nüfus bakımından Türkiye’nin en küçük ili olduğunu belirten Başkan Erdoğan, son 16 yılda kente 4,5 katrilyon lira yatırım yaptıklarını vurguladı.

Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanının yapımına başlandığını bildiren Erdoğan, havalimanının 2020’de hizmete açılacağını aktardı.

Başkan Erdoğan, havalimanı yatırımının takip edilmesini istedi.

Bayburt şehir merkezinin içme suyu sorununun çözüldüğünü, il genelinde 5 baraj inşa edildiğini, 11 baraj ve 6 göletin yapımının sürdüğünü belirten Erdoğan, Çoruh Nehri’nin ve yan kollarının ıslahıyla Bayburt şehir merkezinin taşkın hasarlarından korunacağını, böylece şehrin çehresinin de değişeceğini anlattı.

Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı’nda Doğu Cephesi’nin önemli bir savaş alanı olan Bayburt’la Aşkale arasındaki 6 bin 335 hektarlık alanın ecdadın hatırasına hürmeten “Kop Dağı Müdafaası Tarihi ve Milli Parkı” olarak ilan edildiğini kaydetti.

Bayburtlu çiftçilere 16 yılda 168 trilyon tarımsal destek verildiğini hatırlatan Erdoğan, bunların yapılan hizmet ve yatırımların küçük bir özeti olduğunu ifade etti.

“Çözemeyeceğimiz kriz yoktur

Erdoğan, Bayburt’un büyük bir potansiyele sahip olduğunu, doğru bir şekilde değerlendirildiğinde ehram dokumacılığı ve taş işçiliğinin bile tek başına şehri kalkındırmaya yeteceğini vurguladı.

Gelecek dönemde Bayburt’un yeni hizmetlerle yatırımlarla geliştirileceğini, kadim tarihe uygun konuma getirileceğini bildiren Erdoğan, spor salonu ve stat yatırımlarının da tamamlanacağını ifade etti.

“Bizim asıl gündemimiz Bayburt’u kalkındırmaktır, Türkiye’yi büyütmektir, bölgemizdeki kardeşlerimizin acısını dindirmektir.” diyen Erdoğan, “Rabbim, bizi ülkemize ve milletimize hizmet yolundan ayırmasın. Bu millet, bu Bayburtlum arkamızda olduğu sürece Allah’ın izni ve yardımıyla üstesinden gelemeyeceğiz mesele, çözemeyeceğimiz kriz, terör örgütü yoktur.” değerlendirmesini yaptı.

“Bizim hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumetimiz yok”

Konuşmasının devamında, “Türkiye’nin, ne makroekonomik verilerinde ne üretim gücünde ne istihdam düzeyinde ne bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı hâlde, suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçekten çok basit bir takım görüş ayrılıkları bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açıkça ortadadır. Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler, telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Bizim, hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumetimiz yoktur. Tüm ülkelerle çıkarlarımızın uyuştuğu noktalarda iş birliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda da meselelerimizi müzakereler yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Ama konu Türkiye’yi köşeye sıkıştırıp, egemenlik haklarımıza halel getirecek bir takım tavizler verdirmeye geldiğinde, iş değişir” açıklamasında bulundu.

“Tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarımız var”

Sözlerine “Kusura bakmasınlar, bizim bu noktada kimseye eyvallahımız olmaz, olamaz” şeklinde devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tanktan, uçaktan, toptan, kurşundan korkmayan bu millet bu tarz tehditlerden mi korkar? Böyle düşünenler bu milleti hiç tanımamışlar demektir. Eğer bugün 81 milyon vatandaşı ve yüz milyonlarca kardeşiyle dimdik ayakta duran bir Türkiye varsa, bunun sebebi her hâl ve şart altında kendi yolunda yürümeyi başaran bir millet oluşumuzdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin şöyle sürdürdü: “Bize karşı uzatılan her dost eline, açılan her dost yüreğine samimiyetle karşılık vermeye devam edeceğiz. Ülkemize karşı atılan her iyi niyetle adıma misliyle mukabele ettik, etmeyi sürdüreceğiz. Bununla birlikte tüm olumsuz ihtimallere karşı da hazırlıklarımız var. Döviz kuruna bakıp, faizlere bakıp ve tehditlerine bakıp el ovuşturanlar, hiç boşuna heveslenmesinler. Bunlar bizim için ancak, hedeflerimize yürüdüğümüz yolda dönemsel araçlar olabilir. Bu araç dün şu olur, yarın bir başka olur. Nitekim şimdiden İran’dan Rusya’ya, Çin’den kimi Avrupa ülkelerine kadar pek çok yerle farklı alternatifler konusunda önemli mesafeler kat etmiş durumdayız.”

“Türkiye’yi içine hapsedilmeye çalışıldığı cendereden çıkarmanın yolu ileriye atılmaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye güvenen, Türkiye’ye yatırım yapan, Türkiye’yle birlikte yol yürüyen herkes mutlaka kazanır. Türkiye’yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler ise, emin olun, yarın çok pişman olacaktır” dedi.

Bu süreçte millete de çok önemli görevler düştüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi: “15 Temmuz gecesi darbecilere karşı bağımsızlığımızı nasıl canımız pahasına savunduysak, bugün maruz kaldığımız ekonomik saldırılara karşı da ülkemizi aynı kararlılıkla müdafaa etmemiz gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin savaş uçaklarıyla bombalanması neyse, ekonomimizin kur faiz sarmalıyla kuşatılması da odur. Darbecilere teslim olmadığımız, çıplak ellerimizle tankların karşısına dikildiğimiz gibi ekonomi tetikçilerine de teslim olmayacak, varımızla, yoğumuzla mücadele edeceğiz. Bu haramzadelere vereceğimiz en büyük cevap, daha çok çalışarak üretimi artırmak, ihracatı artırmak, istihdamı artırmak olacaktır.”

Sözlerinin devamında milletin tüm fertlerini ellerindeki imkânları üretim yolunda, ihracat yolunda, istihdam yolunda seferber etmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbecilere karşı demokrasi nöbetlerine çıkıp yolları, meydanları doldurduğumuz gibi şimdi de çalışmak için sanayiden ticarete her alanda iş yerlerimizi, atölyelerimizi, fabrikalarımızı, bürolarımızı dolduralım. Türkiye’yi içine hapsedilmeye çalışıldığı cendereden çıkarmanın yolu kenara çekilmek değil ileriye atılmaktır” ifadelerini kullandı.

“Bu millet arkamızda olduğu sürece çözemeyeceğimiz kriz yoktur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyada ve bölgede yaşanan hadiselerle uğraşırken asıl gündem olan ülkeyi kalkındırma, geliştirme hedeflerine de sıkı sıkıya sahip çıkıldığını ifade etti.  Geçtiğimiz hafta 100 günlük icraat programlarını açıkladıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan,  orta vadeli programın hazırlıklarının da Eylül başında biteceğini bildirdi.  2019-2023 dönemi stratejik planının Kasım ayı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alınması gereken ilave tedbirlerle ilgili tüm kurumlarımız gece, gündüz çalışıyor. Günübirlik kararlarla değil en az önümüzdeki birkaç yılı kucaklayacak adımlarla yolumuza devam etmekte kararlıyız. Bunun için hiç kimsenin gözü kur tablosunda, faiz tablosunda olmasın. Herkesin daha ileriye bakmasını, asıl o büyük fotoğrafa bakmasını özellikle istiyorum. Yeni dönemde diğer hususlar yanında 81 ilimizin her birinin kalkınmasına, gelişmesine yönelik çalışmaları bizzat Cumhurbaşkanlığı bünyesinde takip edecek bir sistem kuruyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda Bayburtlulara kendilerine verdikleri destek ve gösterdikleri teveccüh dolayısıyla teşekkür ederek “Bu millet, bu Bayburtlum arkamızda olduğu sürece Allah’ın izni ve yardımıyla üstesinden gelemeyeceğimiz mesele, çözemeyeceğimiz kriz, terör örgütü yoktur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının sonunda 24 Haziran’daki seçimlerde verilen destekten dolayı Bayburtlulara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt ziyaretine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ katıldı.

Not: Miting alanında basın için yer ayrılmadığından yayınladığımız görüntüleri zor şartlar altında çekim yaparak yayınlıyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=H3c0v-qWXKg

 

YORUMLAR

  1. ali dedi ki:

    “Bizim hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumetimiz yok”
    çok yanlış israile karşı olmazsa olmaz
    Yahudi ve hıristiyanlara olmazsa olmaz