Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt’ta Bayramlaşma Töreni Tuzcuzade Mahallesinde Gerçekleşti

Bayburt’ta Bayramlaşma Töreni Tuzcuzade Mahallesinde Gerçekleşti
2 Mayıs 2022 18:25 | Son Güncellenme: 2 Mayıs 2022 21:50
A+
A-

Bayburt protokolü Tuzcuzade Mahalle Odasında gerçekleşen geleneksel bayramlaşma töreninde vatandaşlar ile bir araya geldi.

Mahalle odasında siyasi partilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende mahalle muhtarı Kamil Algan yaptığı konuşmada bayramlaşma törenine katılanların bayramını kutladı.

Programda konuşan Vali Cüneyt Epcim, çok güzel bir günde toplumun her kesiminden kimselerle bir arada olduklarını söyledi. Programa katılanların Ramazan Bayramı’nı canı gönülden tebrik ettiğini dile getiren Vali Epcim, “Bayburt’umuzun bütün renkleri burada. Bu renkleri bir araya getiren Rabbime hamd olsun.” dedi.

Vali Epcim, Bayburt’un Ramazan ayını çok güzel bir şekilde geçirdiğini belirtti. Başta şehir merkezi olmak üzere il genelindeki tüm camilerde mukabeleler okunduğunu aktaran Vali Epcim, “ Kur’an’dan ilham alan Bayburt halkı yoksunluk ve yoksulluk içerisinde bulunan vatandaşlarımıza özellikle bu yıl çok ciddi yardımlaşma seviyesini artırdı. Bu yıl ekonomik şartlar nedeniyle bu yardımların azalacağını düşünürken Bayburt tüm Türkiye’ye örnek olacak biçimde çok fazla yardımlaşma duygusuyla ihtiyaç içerisinde olan insanımıza sahip çıktı.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, “Ramazan Bayramında bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bayburt’umuzda yıllardan beri süre gelen bu güzel ananeleri gelecek kuşaklara aktararak devam ettirmek zorundayız. Şu anda vatan uğruna canlarını veren şehitlerimize rabbimden rahmet gazilerimize şifalar diliyorum. Bayburtlular olarak birlik ve beraberliğimiz bu güzel ortamlarda da yaşıyor olmak bizlerin özelliğini yansıtmaktadır. Bizler birlikte olduğumuz müddetçe başaramayacağımız hiçbir şey yoktur ” ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma törenine Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu  Albay Zekeriya Tosun, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, MHP MYK Üyesi İdris Aydın, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Büyük Birlik Partisi Bayburt İl Başkanı Ali Bozo, Deva Partisi Bayburt İl Başkanı Can Kurban Arslan, Yeniden Refah Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Görer, MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Muharrem Baykal, Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Yunus Emre Zengin, Belediye Meclis Üyeleri İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Mahalle Muhtarları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bayramlaşma günlerinde bu odalardan farklı gündemler çıkmalıdır.. Geriye dönük , geçmişten bugüne verilen mesajlara bakın birbirinin aynısı, sadece kısmen simalar değişik , o odada olsam Bayburt’un ihtiyaca göre değil, ranta göre yönetildiğini, Üniversitenin Bayburt’un hiç bir meselesine eğilmediğini , bazı kurumlardan faydalanamadığımızı , rant ve imar kirliliğinin beraber yürüdüğünü, kent konseyi başkanı kim.? odada olup olmadığını , koruk mevki ,tarım arazilerini kime sordunuz da talana, RANTA çevirdiniz , yine başka sorunları yer ve zaman göstererek ifade ederdim, çünkü bu görüntü etkili ve yetkili insanların bir arada olduğu bir mekan, verecekleri cevaplarla meseleye vakıf olup olmadıklarını, sorunları kime havale ettiklerini görüp , değerlendire bilirdik.. Bilemiyorum yanlış mı söylüyorum.? Bu odalar da toplanıp dağılmakla hangi meseleyi çözüyorsunuz.? Malum odada BAYBURT, Vatan, Millet, Bayrak sevdalısı ,ülkesine zarar vermeyenlerin yurdu deriz doğru da, o zaman ÇORUHUN , BAYBURT’un hali ne.? diye sormalıyız. Bizim söylememize gerek kalmadan, inanıyorum ki bu zevatın içinden birileri , çok farklı, faydalı .şeyler ifade ede bilmeli. En önemli bu odadan GÜÇLÜ İRADE çıkmalıdır. Rutin, bir bayramlaşma merasimi olmaktan çıkmalıdır.
    Kısaca ,bu bayramlaşmalardan aksiyon bekliyoruz, bir dahaki bayramda da sorgulaması yapılmalıdır. Mesajımız Kurban bayramındaki bayramlaşma daha farklı olmalıdır, olacaktır hazırlıklı olun.. Hayırlı bayramlar..

  2. Bayburtlu dedi ki:

    Protokol ve programa iştirak eden tüm siyasi partilerin temsilcilerinin görüşlerini ifade etmeleri güzel bir görüntü.Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin…