Dolar 32,4445
Euro 34,7285
Altın 2.440,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Bayburt Üniversitesi’nden dolu dolu 14 günlük şenlik programı belli oldu

Bayburt Üniversitesi’nden dolu dolu 14 günlük şenlik programı belli oldu
5 Mayıs 2022 14:34 | Son Güncellenme: 5 Mayıs 2022 14:40
A+
A-

Bayburt Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri’nin programı belli oldu.

Bayburt Üniversitesi’nin ve kentin tanıtımına önemli katkı sunacak şenliklerde 80’in üzerinde etkinlik düzenlenecek.

9 Mayıs’ta başlayıp, 14 gün boyunca devam edecek şenlikler kapsamında; sportif faaliyetler, çalıştaylar, paneller, söyleşiler, yarışmalar, oyunlar, eğlenceler, sergiler, tiyatrolar ve belgeseller; bölgenin ekonomik yapısının sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası sempozyumlar, sanat sergileri, arıcılık ve coğrafi işaret çalıştayları; ödüllü ses ve şiir yarışmaları, Grup Arpej, Ferah Zeydan ve Murat Kekili konserleri ile öğrenci korolarının konserleri, 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ödülleri Ödül Töreni gibi birçok aktivite düzenlenecek.

Avrupa’dan müze ödülü kazanan iki isim onura ediliyor

5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ödülü bu yıl 4 isme verilecek. Avrupa’dan yılın müzesi ödülü kazanarak, Bayburt’a çok büyük katkılar sunan Baksı Müzesi ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin kurucuları ödüle layık görüldü.

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın sanat ödülü, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz’un kültür ödülü alacağı programda, iki değerli isim daha bilim ve spor dalında ödül alacak.   

Bilim ve Spor Ödülü iki öncü isme

Turkovac Aşısının Geli­şti­ri­ldi­ği­ Erci­yes Ün­ivers­itesi­ Aşı Araştırma ve Gel­işt­irme Uygulama ve Araştırma Merkez­ Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ye bilim ödülü, Türki­ye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’e ise spor ödülü takdim edilecek.

Prof. Dr. Özdarendeli, Turkovac aşısının geliştirilmesi aşamasında yapmış olduğu başarılı çalışmalar dolayısıyla, Suat Çelen de dünya ve Avrupa’da alınan madalyalarla Türkiye’de cimnastik sporuna yapmış olduğu önemli katkılar dolayısıyla Bayburt Üniversitesi tarafından onura edilecek.

9-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek şölenin programı şöyle:

 

 

YORUMLAR

  1. Bayburtlu salih dedi ki:

    Üniversitenin Dede Korkut programı ile, geleneksel Dede Korkut şenlikleri birlestimi yoksa ayrı program mı,
    Üniversitenin çalışmalarında en azından her yıl ulke adına yeni bilimsel projeler ile katkı sunuluyorsa ve ülke nin gelişimine katkı oluyorsa güzel, değil ise bence üzücü, çünkü Bayburt üniversitesi olarak fark ortaya koymalıyız.