Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 17°C
Per 14°C

Bayburt’ta 10 Aralık İnsan Hakları Günü ziyaretleri

Bayburt’ta 10 Aralık İnsan Hakları Günü ziyaretleri
10 Aralık 2022 14:09
A+
A-

1949 yılında Türkiye’nin imzacısı olduğu İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kapsamında kutlanan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Bayburt’ta ziyaretler gerçekleştirildi. 

Bayburt’ta İnsan Hakları Komisyonu üyelerince Bayburt M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevleri ziyaret edilerek, hükümlülerin yaşam şartları hakkında bilgi edinildi.

İnsan Hakları Komisyonu Üyeleri Şükrü Tepiroğlu, Dursun Ali Emir ve Murat Okutmuş’tan oluşan heyet Bayburt M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Cezaevi Müdürü Ferhat Bilgin’den bilgi alan heyet, daha sonra hükümlülerin yaşam alanlarını gezdi. Cezaevi bünyesinde açılan kurslar, oyun alanları, yemekhane, görüş yerleri gibi mekânları gezen üyeler, hükümlülerin yaşam koşullarına yapılan çalışmalar hakkında görüşlerini bildirdi.

Öte yandan İnsan Hakları Komisyonu üyeleri aylık olarak Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü ve Bayburt İl Jandarma Komutanlıklarında bulunan nezarethanelerde de incelemelerde bulunarak, gördükleri eksiklikleri rapor haline getiriyorlar.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. metin dedi ki:

    enflasyon un belini büktügu insanlar i da ziyaret edip dinleyiversin o heyet. bölgedeki şantiyeleri gezin sehrinize gelip çalışan gurbetçi işçiler i dinleyin biraz. ama yok işinize gelmez öyle şeyler insan hakları bildirgesi si diye bir şey yok. Herkesin insanlığı kendi vicdanıdır.