Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt Üniversitesi Marşı resmen tescillendi

Bayburt Üniversitesi Marşı resmen tescillendi
26 Mart 2024 13:52 | Son Güncellenme: 26 Mart 2024 18:06
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Marşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından resmi olarak tescillendi.

Sözleri, Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sinem Miraç Öztürk’e, bestesi de müzik öğretmeni Serhan Öztürk’e ait olan ve Müzik Bölümü öğrencilerinin seslendirdiği Bayburt Üniversitesi Marşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından resmi olarak tescillendi.

Lansmanı 2023-2024 Akademik Yılı Akademik ve İdarî Personel Taltif Töreninde gerçekleşen ve dinleyenlerden tam not alan, YouTube’da klibi yayınlanan Bayburt Üniversitesi Marşı, Sanat ve Tasarım Fakültesinin girişimleriyle Musiki Eserlerine Ait Kayıt-Tescil Belgesi almaya hak kazanarak resmen Bayburt Üniversitesi adına telif edildi. “Sözlü Beste” kategorisinde anılan 2024/10505 belge numaralı eserde aynı zamanda söz yazarı Dr. Öğr. Üyesi Sinem Miraç Öztürk ile müzik öğretmeni Serhan Öztürk’ün adları yer aldı. 18 Mart 2024 tarihi itibariyle tescillenen eser, Dede Korkut destanlarının kültürel, edebî, sosyal ve ilmî mirasını yaşatma ilkesini konu edinen Bayburt Üniversitesi vizyonunu anlatıyor.

Tescil gelişmesi üzerine tebriklerini bildiren Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Anadolu’nun en önemli kültür ve bellek aktarıcısı hep ezgiler olmuştur. Sözlü  kültür dönemlerinden beri değerlerin ve yaşamın kodlandığı ezgilere, Dede Korkut’un kopuzu ile miras bıraktığı edebî külliyattan alışığız. Dede Korkut’un manevî mirasından ilhamla bestelenen Bayburt Üniversitesi Marşı’nın tescil edilmesi, gurur verici bir gelişmedir. Söz, beste, seslendirme ve tescil süreçlerinde emeği geçen hocalarımıza, paydaşlarımıza ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. ” dedi.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. ferit usta dedi ki:

    Çocuk Korosu Şarkısı gibi olmuş.Kurumsal kimliğe çok basit kaçmış. Neyse yapacak bişey yok, sonuçta uğraşmışlar emek vermişler.

  2. MTK dedi ki:

    Öğrencilerimizi tebrik ederim. güzel bir marş yazmışlar. Klip de bir o kadar harika.. emeğinize sağlık..

  3. Adım Hakan dedi ki:

    Daha önce var olan müzik öğretmeni Murat Mecit Akyüz tarafından yazılan Bayburt üniversitesi marşı daha güzeldi. YouTube da hala var bakabilirsiniz. Rektörler değişince marşlarda değişiyor galiba. Şimdi eski marş iptal mi oldu. Nerede kurumsal kültür.

  4. Esin dedi ki:

    Çocuk şarkısı gibi olmuş. Daha farklı bir formda olmalıydı. Maalesef begenemedim…