Dolar 32,4621
Euro 34,7707
Altın 2.440,78
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

TOKİ’den Bayburt’a 300 Konut Müjdesi

TOKİ’den Bayburt’a 300 Konut Müjdesi
16 Aralık 2019 18:28
A+
A-

TOKİ’nin Türkiye genelinde 81 ilde inşa edecek 100 bin konut için başvurular bugün başlarken Bayburt’ta yapılacak olan 300 adet konut için ise peşinat ödeme yapmak için insanlar Ziraat Bankası’nın yolu tuttu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu, TOKİ tarafından 81 şehre inşa edilecek 100 bin konut haberi bütün illerde olduğu gibi Bayburt’ta da ev sahibi olmak isteyenler için sevinçle karşılandı.

Bayburt’ta yapılacak olan 2+1 ve 3+1 tipinde 300 konut için insanlar ev sahibi olmak istedikleri daire fiyatının yüzde 10’unu Ziraat Bankasına yatırmaya başladılar.

Ancak her nedense yapılacak olan 300 adet konutun nerede yapılacağı ve nasıl bir proje olacağı konusunda hiç kimse bilgi sahibi değil. Söz konusu 300 adet konutun nereye yapılacağını bilmeyen ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar şimdiden nerede ev sahibi olacaklarını bilmeden para yatırmaya başladılar. Bu durumda, uygun fiyatlara ev sahibi olmak isteyen insanların ne denli istekli olduklarını ortaya koyuyor.

Yapılacak olan Konutları’ndaki daireler 2+1 ve 3+1 tipinde olacak ve ödemeler 240 ay vade ve yüzde 0,49 faiz imkanı sunulacak. 2+1 büyüklüğündeki dairelerin fiyatları 140 bin ile 180 bin TL arasında değişirken, 3+1 büyüklüğündeki dairelerin fiyatları ise 160 bin ile 210 bin TL arasında değişiyor.

Kimler başvuracak?

T.C. vatandaşı ve 25 yaşını tamamlamış olmak.
Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan çok ikamet ediyor veya proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.
Kendine, eş ve çocukları üzerine ev bulunmaması, daha önce TOKİ’den ev almamış olmaları.
Hane gelirinin en çok İstanbul‘da net 6 bin, diğer illerde 5 bin 500 lira olması.
Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir.

Nasıl başvurulacak?
Nüfus cüzdanı ile başvuru yapılacak.

Ayrıca; emekliler, engelliler, şehit aileleri ve harp malulleri durumlarını gösteren “belgeyi” sunacak. 2+1’lere 500, 3+1’lere bin lira başvuru bedeli alınacak. Bu peşinattan düşülecek.

Nasıl ödenecek?
Fiyatın yüzde 10’u peşin, kalanı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecek. Taksitler, sözleşme tarihini takip eden ay başlatılacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerinde konutlar sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacak.

Hak sahipleri nasıl belirlenecek?
Başvurular ev sayısından fazla olursa kura çekilecek.

Nereye başvurulacak?
15 Ocak 2020 tarihine kadar Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapılacak.

 

YORUMLAR

  1. ahmet dedi ki:

    Burda amaç vatandasin konut sahibi olmasi degil.cok buyuk meblalarla vatandasa faizli yillik ef tufe oraninda zam yaparak rakami belli olmayan ucuk kar elde etmek.bunu odeyecek adamin kirada oturmasi daha makul.bayburtun durumu belli buraya büyüksehir belediyesindeki bir daire uzerinden fiyatlama yapiliyor.erzincanda 93 milyar olan 2 arti birler burda iki kati

  2. Ali dedi ki:

    Fiyatlar çok Astronomik düzeyde,sanıyorum 250 bin Tl nin çok üzerinde para verilmiş olacaktır buda olmaması gereken bir rakamdır. üstelik tam 20 sene sürecek kim öle kim kala.Oysa 4- 5 senede bu borç bitmeliydi. Niye millet böyle olmayacak şeylerle uğraştırılıyor onu bir türlü anlamıyorum