Dolar 32,3944
Euro 34,8013
Altın 2.439,42
BİST 10.006,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 15°C
Per 14°C
Cum 14°C

Bayburtluların yıllardır su taşıma çilesi yıl sonunda çözüme kavuşuyor

Bayburtluların yıllardır su taşıma çilesi yıl sonunda çözüme kavuşuyor
19 Haziran 2023 13:41 | Son Güncellenme: 21 Haziran 2023 13:45
A+
A-

Bayburt’un yıllardır kullandığı şehir suyunun kaderini değiştirecek olan ve kızıl elma projesi olarak adlandırılan arıtma tesisi yıl sonunda hayata geçiyor.

Bayburt şehir merkezinde yıllardır devam eden kireçli olması nedeniyle sertlik oranı yüksek olan şehir şebekesi suyu, yapımı devam eden arıtma tesisinin yıl sonunda tamamlanmasıyla sona ermiş olacak.

Bayburt Belediyesi’nin kızıl elma projesi olarak değerlendirdiği arıtma tesisi inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yıl soru itibarıyla tamlanacak olan tesisin yaklaşık olarak 220 milyon liraya mal olacak. Günlük 15 bin metreküp suyun arıtılacağı tesis faaliyete geçtiğinde yıllardır membaa çeşmelerinden su taşıyanların çile sona ermiş olacak. Ayrıca her hanede ve iş yerinde insanlar rahatlıkla şebeke suyundan çaylarını yapacak ve sularını da gönül rahatlığıyla içmeye başlamış olacaklar.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. muharrem dedi ki:

    bayburtta 2 fabrikaa temeli atıldı 1 taneside yolda.,osb,istihdam alanı oluyor,yeterki” demiryolu
    gelsin,akp yönetimine duyrulur.

  2. dertlibayburtlu. dedi ki:

    Öncelikle emeği gecen herkesin ellerine sağlık yanlış anlaşılmasın fakat 21 yüzyıldayız nelere sevinir olduk hastanede adam akıllı cihaz yok emar yok yanı bazı şeyler üzücü ve sahipsiz bir memleket sahip olmanın üzüntüsü en derinden beni hep sarsmıstır yıllarımız bu topraklarda geçiyor ama bazı güzellikleri ve kolaylıkları adamsızlıkdan erisemez oldugumuz bir dönemde bu da bir başarıdır diyip tebrik ediyorum .saygılarımlar

    1. Buralı dedi ki:

      Yüzde 80 akp oy aldı… Demekki bayburtta herkez memnun oluyor.. Yazdığınız sorunlar bayburtlular için önemli degil oldugu nu gösteriyor.. Maalesef üzücü ama gerçek.

      1. esnaf dedi ki:

        yani demekki onlar insan gibi yaşamayı hak etmiyor insan gibi çalışmıyor hazıra alışmış dünyaya gelmiş ama nasıl yasanacagını bilmiyen kesimler sırf nufus az diye kenera itilen bir yeriz o zaman vergi vermeyelim o zaman cocuklarımız askere gitmesin gibi vs vs örnerkler vere bilirim kardeşim .

        1. zeynep dedi ki:

          alkış alkış çok doğru bir yorum olmuş