Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt 17 yıldır bu sorunu çözemedi…

Bayburt 17 yıldır bu sorunu çözemedi…
14 Mayıs 2022 22:48 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2022 22:56
A+
A-

Bayburt’ta 1976 yılında yapılan ve 2006 yılında yıkılan Sebze Hali’nin yerine TOKİ tarafından konutların yapıldığı tarihten buyana 17 yıldır yeni bir Sebze Hali kente kazandırılmadı.  

Yıllarca sebzecilik yapan esnaflar sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde, Bayburt’ta Sebze Hali olmadığından vatandaşların çevre illere göre sebze ve meyveyi daha yüksek fiyatlara aldıklarını belirtiyorlar.

Bayburt’ta 30 yıl Sebze Halinde esnaflık yapan Hayrettin Gülümser, Bayburt’ta sebze hali olmadığı için yıllardır vatandaş aldığı sebze ve meyveye kilo başına en az yüzde 10 ile 15 daha fazla para ödeyerek almak durumunda kaldığını vurguladı. Bunun nedenlerinden en önemlisinin ise Bayburt esnafının birinci elden değil ikinci veya üçüncü elden sebzeyi aldığını bu nedenle fiyatların artırdığını söylüyor. Bayburt’ta toptan satış yeri olarak bilinen Sebze Hali varken, sebze ve meyvenin Mersin veya o bölgeden birinci elden alınarak getirildiğini, şimdi ise ikinci hatta üçüncü el değişimiyle Erzincan’dan Bayburt’a geldiğini bu nedenle fiyatların Sebze Hali bulunan illere göre daha yüksek olduğunun belirtti.

Yıllarca toptan sebze ve meyve satıcılığı yapan Hayrettin Gülümser’in altını çizdiği gerçeğe bakıldığında, Sebze Hali olmadığı için Bayburt’ta yaşayanlar çevre illere göre sebze ve meyveyi daha yüksek fiyatlara yemeye devam edecek gibi görünüyor.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Fiyatların yüksek olmasının nedeni Bayburt’ta sebze ve meyve üretiminin çok az olması şehir merkezinden 2km gittiğinizde kırsal alanın başladığı biryerde çok az bir sebze meyve üretimi var çoğu sebze ve meyve dışardan geliyor bayburta haliyle yol ve taşıma masrafları fiyatların üzerine ekleniyor buda pahalılığa neden oluyor

  2. Levent dedi ki:

    Pazar yeri yapıldı giitmediniz otoparka çeviriniz sebze hali olsa sanki nolcak gereksiz demeç vermiş

    1. Bayburt Gönüllüsü dedi ki:

      Siz ve sizin gibi düşünen insanlar olduğu müddetçe şehrimiz; bir adım ileri gidemediği gibi daima alttan paçası çekilen ve her daim garip bırakılan bir memleket olur. Ne demek ”olsa ne olacak”?
      Eğer şehre çaktığınız bir çivi dahi yoksa lütfen şehrimizin sorunlarını dile getirenlere de böyle zalimce yorumlar yaparak köstek olmayın. Saygılarımla.

  3. Bayburt Gönüllüsü dedi ki:

    Türkiye Cumhuriyeti tarihinde her daim garip bırakılmış bir memlekettir Bayburt. Halbuki mevcut iktidarın en yüksek oy oranına sahip olduğu şehir istatistiğini de elinde bulunduruyor. Bayburt halkına hiçbir fayda sağlamayan projelerle ”Bakın, biz bunları yaptık.” denmesi hiç samimi gelmiyor. Çoruh Nehri projesine dönüp bakın aziz hemşehrilerim. Bir nehir nasıl katledilir, bir memlekete nasıl ihanet edilir görmüş olursunuz. Sebze hâli gibi gerçekten şehri doğrudan ilgilendiren bir problem varken gidip de saçma saçma işlerle uğraşmak zaten ihanetten başka bir kelimeyle açıklanamaz. Sebze hâli gibi ciddi bir problemi gündeme taşıdığınız için size teşekkür ederiz. Memleketin zamanında bakanı oldu hem de en önemli bakanlıklardan bir tanesiydi fakat o bakan kendi köyünün yoluna asfalt çekmekten başka ne yaptı? Elbette o köy de asfaltı sonuna kadar hak ediyor ona bir lafımız yok fakat o bakanın hizmeti bu söylediğimden öteye gidemedi. İşte bir de Çoruh’umuzu katlettiler. Şu saatten sonra, memleketimizin sahipsiz kaldığı her an için konuşacağım. Susan memleketini sevmiyordur ve susanın üstünde şehrimizin hakkı kalır.
    Saygılarımla…

  4. Hahmet dedi ki:

    İlimiz icin Sebze hali gerekli evet, fakat fiyatlara kuruş seviyesinde yansır, çevre illerdede hal var fakat fiyatlar Bayburt fiyatlarının çok yakınında. Fiyatların dusmesini istiyorsak ekonomi alanında inkilap yapılması lazım… Metal yorgunluğu sebebiyle metallerda onarim değil metallarin hepsinin değişmesi gerekiyor …

    1. Bayburt Gönüllüsü dedi ki:

      Dediğinize ben de katılıyorum. Ekonomin kendisi bütünüyle iyileşmeden, halkın cebi rahata eremez.

  5. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Sadece sebze halimi ,değişim ve dönüşüm adına Bayburt’un hangi sorununu çözdük ki ? çıkar odaklı kent yönetiyoruz. Türkiye de , AKP döneminde tüm illerde mahalleler, kentler yıkıldı yapıldı, biz kaldırım, paket taş söküp yapmak, mevcudu beton yığınına çevirip, rant elde etmek, kenti bozmak en iyi yaptığımız iş. zihniyetimizi değiştirirsek sorunlar çözülür.