Dolar 32,4735
Euro 34,7485
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt Devlet Hastanesi’nde ikinci Tomografi Cihazı hizmete girdi

Bayburt Devlet Hastanesi’nde ikinci Tomografi Cihazı hizmete girdi
15 Aralık 2021 10:28
A+
A-

Bayburt Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törenle yeni tomografi cihazı hizmete girdi.

Törene, Vali Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Yardımcı, İl Sağlık Müdürü İlker Hancı, Başhekim Turan Şener, AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat ve Saadet Partisi İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci katıldı.

Bayburt’ta kinci tomografi cihazının büyük önem arz ettiğini dile getiren Vali Epcim, sağlık hizmetlerinin nüfus kriteri göz önünde bulundurularak kurgulandığına vurgu yaptı. Bayburt’un hizmet planlamasında yaz ve kış nüfusu arasındaki farkın çeşitli sorunları da beraberinde getirdiğine işaret eden Vali Epcim, “Bayburt’un hizmet planlaması kış nüfusuna göre yapıldığında biz sadece bir cihaz alabiliyoruz. Fakat özellikle yaz aylarındaki yoğunluğun ve pandemi sürecinin getirdiği ağır bir yük vardı. Bu süreçte ikinci bir tomografi cihazının elzem olduğunu değerlendirdik. Buna ilişkin çeşitli girişimlerimiz oldu. Özellikle Milletvekilimiz Fetani Battal Bey’in Bakanımızla görüşmesinden sonra böyle bir katkı oldu. Biz Sağlık Bakanımıza ve Milletvekilimize Bayburt’a sağladıkları özel destek dolayısıyla teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Vali Epcim, yeni tomografi cihazının pandemi ile mücadeleyi güçlendireceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise yeni cihazın Bayburt’ta bir boşluğu doldurduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Reis dedi ki:

    Eski hastanedeki Mr ünitesi hala yeni yapılan hastaneye getirilemedi…hastalar ambulanslarla eski hastaneye taşınıyor…mr çekilip tekrar yeni hastaneye getiriliyor…böyle bir uygulama türkiyede sadece bayburtda var…düşününki amelyat edilmiş bir hastayı sedyelerle taşıma usulü ile mr için bir hastaneden diğerine sürekli hasta naklediyorsunuz..bu çok tutarsız ve komik oluyor..hastalara ve yakınlarına ve hastane personeline eziyet değilmi…mr ünitesini yeni yapıldığı ile övünülen hastaneye getirilip hastane içine ünitenin koyulması cokmu zor…parasal masrafı ne olursa olsun..bayburtlu hastalara bunu sağlamak en öncelikli olması gereken bir hizmettir..yeni hastanenin cok eksiklikleri var…bu şehrin insanlarına yetersizlikler içinde sağlık hizmeti verditmeyin…zaten doktorlardan randevu alamıyoruz….olanlarda büyük şehirlere sevkediyor..maalesef saglık alaninda bayburt oldukça yetersiz durumda..dıger şehirlerdeki saglıkdaki ve hastanelerdeki geniş ve kaliteli hizmetleri alamıyoruz..buda şehirdeki yöneticilerin acizliğinden kaynaklanıyor..özellikle akpli siyasetcilerin beceriksizliğinden….

  2. haktan ispirli dedi ki:

    hastanemizin bazı bölümlerdeki doktorlara ihtiyaç vardır,sn vekil bey ilgilenir ,inşallah.