Dolar 32,5997
Euro 34,8055
Altın 2.500,72
BİST 9.438,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt Üniversitesinde Güvenlik Önlemleri

Bayburt Üniversitesinde Güvenlik Önlemleri
7 Nisan 2016 12:24 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 16:58
A+
A-

Bayburt Valiliği Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin güven içerisinde eğitim görmelerine yönelik önemli yaptırım kararlarını açıkladı.

Bayburt Valiliği tarafından alınan kararlara yönelik açıklama şöyle;

Bayburt il merkezi ve ilçelerinde bulunan Bayburt Üniversitesine bağlı eğitim birimlerinde özgür ve güvenli ortamda eğitim yapılabilmesi, öğrenim ortamının bozulmasına yönelik faaliyetlerin önüne geçilmesi, meydana gelebilecek olaylar öncesinde gerekli tedbirlerin alınması, Üniversite Kampüsü ve diğer eğitim birimlerine öğrenci olan ve/veya olmayan şahıslar tarafından eğitim faaliyetlerini ve öğrencileri tehlikeye sokabilecek yabancı maddeler sokulmasının engellenmesi ve bu karara uymayanlara idari para cezası uygulanması yönünde Valilik karar aldı.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Eğitim-Öğretim döneminde uygulanacak olan karar ile Bayburt il sınırları içerisinde bulunan Bayburt Üniversitesine bağlı eğitim binalarına veya bahçelerine; aleni bir şekilde veya araç, kıyafet veya eğitim materyalleri arasına gizleyerek veya dışarıdan içeriye atılmak suretiyle, eğitim faaliyetleriyle her hangi bir ilişkisi bulunmayan, eğitimi engelleyebilecek ve öğrencileri tehlikeye sokabilecek demir çubuk, sopa , taş , kesici , ezici , bereleyici veya delici aletler , piroteknik maddeler (havai fişek , torpil , maytap v.b. ) patlayıcı ve parlayıcı maddeler, sprey boya gibi kimyasallar ile benzeri maddelerin sokulması yasaklanmıştır.

Karara uymayanlar hakkında , 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’ nun 66. Maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi (Emre Aykırı Davranış) ve diğer hükümleri gereğince 219TL. idari para cezası uygulanacaktır.

Bayburt il merkezi ve ilçelerinde bulunan Bayburt Üniversitesine bağlı eğitim birimlerine; eğitim faaliyetlerini ve öğrencileri tehlikeye sokabilecek yabancı maddeler sokulmasının engellenmesi ve bu karara uymayanlara idari para cezası uygulanması kararı:

Amaç

Madde 1- Bu kararın amacı; Bayburt Üniversitesinde; özgür ve güvenli ortamda eğitim yapılması, öğrenim ortamının bozulmasına yönelik faaliyetlerin önüne geçilmesi, meydana gelebilecek olaylar öncesinde gerekli tedbirlerin alınması, Üniversite kampüsü ve diğer eğitim birimlerine öğrenci olan ve/veya olmayan şahıslar tarafından eğitim faaliyetlerini ve öğrencileri tehlikeye sokabilecek yabancı maddeler sokulmasının engellenmesi ve bu karara uymayanlara idari para cezasının uygulanması amaçlanmaktadır.

Kapsam

Madde 2-Bu karar, Bayburt il merkezi ve ilçelerinde bulunan Bayburt Üniversitesine bağlı eğitim birimlerini kapsar.

Hukuki Dayanak

Madde 3- Bu karar;

1.Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

2.5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu 3.2547 Sayılı YÖK Kanunu

4.5326 sayılı Kabahatler Kanunu

5.İçişleri Bakanlığının“Üniversitelerde Güvenlik Tedbirleri” Konulu 2013/40 Nolu Genelgesine dayanmaktadır.

Genel Esaslar

Madde 4- Bayburt Üniversitesinde özgür ve güvenli ortamda eğitim yapılması, öğrenim ortamının bozulmasına yönelik faaliyetlerin önüne geçilmesi, meydana gelebilecek olaylar öncesinde gerekli tedbirlerin alınabilmesi amacıyla,öğrenci olan ve/veya olmayan şahıslar tarafından eğitim binalarına veya bahçelerine; alenibir şekilde veyaaraç,kıyafet veyaeğitimmateryalleri arasına gizleyerek veya dışarıdan içeriye atılmak suretiyle, eğitim faaliyetleriyle her hangi bir ilişkisi bulunmayan, eğitimi engelleyebilecek ve öğrencileri tehlikeye sokabilecek demir çubuk, sopa, taş,kesici, ezici, bereleyici veya delici aletler,piroteknik maddeler (havai fişek, torpil, maytap vb.), patlayıcı ve parlayıcı maddeler, sprey boyagibi kimyasallar ile benzeri diğer maddelerin sokulması yasaktır.

 Cezai Hükümler

Madde 5-4. Maddede belirtilen kararlara uymayanlar hakkında, fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdare Kanunu’nun 66. Maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacaktır.

Yürürlük

Madde 6- Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

Yürütme

Madde 7- Bu kararı Bayburt Valiliği yürütür.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.